Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Negatieve mensen

Hoe gaan we ermee om?

 1. sonja
  Negatieve mensen kunnen anderen in hun web van negativiteit meezeulen. Daarom is het belangrijk dat we enige kennis vergaren van hoe we met negatieve mensen kunnen omgaan. Als je zelf wat positief bent is dat niet echt het soort volk waarmee je uw dagen wil slijten. Het continu aanhoren van deze mensen alleen kan uzelf de dieperik in sleuren. Want als je genoeg van iets hoort, ook al is het niet waar, zal je het op den duur gaan geloven. Zoals een ziekte verspreidt zal ook de negativiteit zijn nodige slachtoffers tellen. Het is dus heel goed als we negatieve mensen willen helpen maar hou altijd in je achterhoofd dat het veranderingsproces niet te lang mag duren. Want als jij de negatieve geest niet kan overtuigen zal hij of zij dat wel bij jou doen. Op jouw[​IMG]beurt zal je het dan ook aan anderen gaan doorgeven. Het is dus ofwel fiksen ofwel het schip verlaten. Maar niet getreurd, sommige mensen zijn gewoon niet te genezen of willen helemaal niet genezen worden. Zij denken dat negativiteit bij het leven hoort en zullen dan ook krijgen wat ze gevraagd hebben.Hetzelfde geldt voor een positieve geest, wie positivisme aantrekt zal ook een positief leven krijgen. Dit wil niet zeggen dat alles altijd naar plan zal verlopen maar dat je op zijn minst weet dat een slecht moment niet het einde van je denken zou moeten zijn.

  Leer luisteren naar wat men te vertellen heeft:
  Oordeel niet te snel wanneer iemand zijn gal bij jou komt spuien. Door onmiddellijk met regelrechte antwoorden te komen zal de negativist als stom overkomen. Zoals we allemaal weten wil niemand als dom uit de hoek komen, het spreekt dan ook voor zich dat dit nog meer problemen zal teweegbrengen. Luisteren kan wonderen doen, in veel gevallen hoeft u zelfs niets te zeggen, een luisterend oor is dikwijls al wat men nodig heeft. Mensen weten heus wel zelf hoe ze hun problemen kunnen oplossen maar soms hebben we is nood aan een goede babbel. Als negatieve gedachten zich voorop stellen kan u ze beter als een donderwolk laten passeren.

  Laat je gevoel spreken:
  Empathie is het codewoord voor negatieve mensen, door met een ander mee te leven zal de andere je ook sneller in zijn gedachten laten zien. Met negatieve mensen discussiëren heeft weinig zin. Ze zijn al zo negatief opgesteld en hebben al lang hun gedachten op dit negativisme gezet. U kan dan ook beter met hen meeleven waarna u inspeelt op de enige positieve zaken die ze nog te zeggen hebben. Zo zal hun geest meer naar het positivisme gaan wentelen waardoor ze zelf kunnen veranderen. Maar ze moeten willen, zonder hun wil heeft het geen zin. Men mag nog 1000 verhaaltjes gaan vertellen, als ze niet willen veranderen zullen ze ook niet veranderen.

  Neem nooit iets persoonlijk op:
  We mogen nog zoveel luisteren als we willen, empathie voor twee tonen en een goed gesprek voeren. Als de negatieveling geen uitlaatklep heeft kan deze het op jou gemunt krijgen. Hij of zij wil namelijk niet alleen in dit miserabel denken blijven zitten. Ook al is het soms persoonlijk, neem het nooit persoonlijk op. Voor je het weet zijn jullie aan het bekvechten over iets waar je binnen 2 uur al spijt van zal hebben.

  Hou uw eigen negativisme binnen de perken:
  Iedereen heeft wel iets waar hij of zij niet tevreden over is. Men kan dit dan ook beter voor zichzelf houden. Anders gooit u in de nabijheid van negatieve mensen gewoon olie op het vuur. Toch is dit voor sommige mensen een competitie: ''Als jij denkt dat je het slecht hebt zal ik je is vertellen wat een slecht leven is!" Dit brengt niemand dichter bij mekaar en zal zeker geen positieve houding op gang brengen. Toch beoefenen veel mensen dit principe waardoor die met de slechtste situatie het meeste respect zal verwerven. Dit geeft dus aan dat dit negatieve gedrag met de nodige kritiek niet alleen getolereerd maar ook nog is bejubeld wordt.

  Let op uw houding:
  Zonder één woord te zeggen kan je zo de negatieve mensen er van tussen halen. Ze hebben namelijk één kenmerk dat hun van de rest zal onderscheiden. De zwaartekracht heeft een enorme vat op deze mensen. Voorover gebogen met hun schouders naar beneden zitten ze met hun puppy oogjes naar gelijk gezinden te zoeken. Mensen die niet met hun problemen kunnen omgaan zullen dikwijls andere mensen zoeken die met hetzelfde probleem kampen. Soort zoekt soort maar negatieve gedachten zoeken ook zeker naar hetzelfde denk gedrag bij anderen.

  Goedheid is in alles terug te vinden:
  Hoe slecht de situatie of gebeurtenis ook is, er is wel altijd iets positief aan geweest. Probeer op zoek te gaan naar welk positief gevolg deze situatie aan het leiden is. Door een ander nog maar op de weg naar het positivisme te zetten kunnen er kleine wonderen gebeuren. Leid hem of haar met de goede kant van de zaak af zodat u zowel uzelf als de negativist op andere gedachten kunt brengen. Indien u alles geprobeerd hebt en de persoon in kwestie helemaal niet veranderen wil is het ook best dat je er uw handen van zult aftrekken. Zoals eerder vermeld kunnen negatieve mensen uw eigen positief denken zwaar beïnvloeden en ik neem aan dat u dit niet zomaar wil verliezen.