Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Niet tevreden met je leven, veranderen doe je zo!

Leef het leven dat je altijd al wou...

 1. sonja
  Veranderen, heeft u het ook al is geprobeerd? We benijden vaak het leven van anderen omdat dit veel spannender en interessanter dan dat van ons oogt. Elke dag weer zien we mensen om ons heen die wel het perfecte leven lijken te hebben. Dromen die we al jaren geleden opgeborgen hadden zijn voor hun realiteit geworden. Ze zullen wel geluk hebben gehad denken we dan om onze eigen onvolmaaktheden niet te moeten inzien. Het benijden van iemand anders leven heeft totaal geen zin omdat het ons geen toegevoegde waarde bijbrengt. Integendeel zelfs, in veel gevallen kan het aanzien van hun geluk bij ons als een doorn in het oog aangevoeld worden. We denken alles geprobeerd te hebben maar eigenlijk zijn we nog maar net van onze luie stoel gekomen. Het bestaan van een koning lijkt ons wel hemels maar veelal wordt er veronderstelt dat zo'n leven je alleen maar kan overvallen. Niet wetende dat voldoende inzet en motivatie voor dezelfde resultaten bij hunzelf kunnen leiden. Het leven dat je echt wilt is ook voor jou mogelijk, het enige wat je hoeft te doen is beseffen dat alleen jij daar verantwoordelijk voor bent. Klagen en zagen dat het niet goed met je gaat is niet de fout van anderen of opgedane ervaringen maar zal enkel aan jou geadresseerd kunnen worden. Wie als een koning wil leven zal moeten laten zien dat hij of zij het waard is om hun wens in vervulling te laten komen.

  Niet genoeg middelen hebben om te veranderen!
  Men wijst snel met de vinger als er iets niet lukt. Veelal steken we het op onvoldoende middelen of te weinig capaciteiten maar eigenlijk is daar allemaal niets van aan. De grootste Ceo's ter wereld zijn bijna allemaal met niets begonnen. Ze lieten hun echter wel niet door zaken leiden waar ze niets aan konden veranderen maar zochten naar een degelijke oplossing voor hun probleem. Wie iets in zijn of haar leven wil bereiken heeft dus alles in handen om het ook daadwerkelijk te gaan maken. Als u wat inventiviteit aan de dag kan leggen is de uitwerking van uw plannen gratis of met beperkte kosten haalbaar.

  Denk niet dat iedereen anders altijd alles in de schoot geworpen krijgt. Het leven is ontegensprekelijk hard en zal je meerdere malen op je knieën dwingen maar we hebben zelf de keuze om hier tegen in te gaan. Altijd negatieve prognoses vooropstellen zonder eigenlijk een realistische kijk op het leven te wagen zal u niet verder helpen. Zoek met alle middelen in uw macht naar alles wat u nodig heeft en u zal zien dat eigenlijk geen enkel doel onmogelijk is.

  Bereiken wat je wilt:
  Het meest interessante aan het mens zijn is dat we allen zo verschillend zijn. Waar de ene een muzikale carrière ambieert zal de andere zijn eerste stappen in de bedrijfswereld zetten. Niets is onmogelijk als u gelooft dat het mogelijk is! Noch uw afkomst, financiële middelen of ervaringen spelen een rol of u het wel of niet in dit leven zal maken. Alleen de acties die je onderneemt zullen resultaten met zich meebrengen. Waarom denk je eigenlijk iets niet te kunnen? Zowel jij als ik weten dat alles kan zolang we onze gedachten op één lijn kunnen houden!

  Of je doelen nu in je studies, sportactiviteiten of relaties liggen maakt allemaal niets uit. Als jij ervan overtuigd bent dat je een bepaald doel kunt behalen zou je er ook alles moeten aan doen om het waar te gaan maken. Niet voor je familie, buren, vrienden of collega's maar alleen voor jou. Want wie één groot doel weet te behalen heeft de smaak te pakken waardoor de toekomst alleen maar meer positiever kan worden.

  Beslissingen nemen en blijven volgen:
  Als u ook moeite hebt om beslissingen te nemen zal u vaststellen dat uw dromen soms op een wekelijkse basis kunnen veranderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het op die wijze bijna onmogelijk is om iets te gaan behalen. Durf beslissingen te nemen en deze ook te volgen. Er zijn veel leuke dingen in het leven maar op een bepaald moment moet je kiezen en daarmee verder gaan. Studenten hebben dit vaak met het kiezen van een studierichting voor.

  Het ene jaar willen ze archeoloog worden en het andere zien ze wel iets in het beroep van een advocaat. Deze gedachtegang brengt je niets bij en zal je van her naar der laten lopen en het is dan nog maar de vraag of je op deze manier ooit een diploma zult behalen. Kies wat u wil en steun dit tot het einde, eens behaald is er nog genoeg vrije tijd om iets nieuws te gaan proberen. Maar switch niet continu van hier naar daar maar durf een beslissing te nemen zonder daarover achteraf spijt te hebben. Laat je talenten de vrije loop en weet dat enkel jij verantwoordelijk bent voor de creatie van je toekomstige zelve.