Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

nieuwe relatie na scheiding

wanneer ga ik een nieuwe relatie aan? Wat met de kinderen?

 1. Annelies
  Onlangs gescheiden? En hoe nu verder? Je vraagt je af of je al toe bent aan een nieuwe relatie? Een vraag die iedereen zich na een scheiding wel eens afvraagt.

  De helft van alle gescheiden mannen en vrouwen starten de zoektocht naar een nieuwe partner binnen enkele maanden. Een aantal begint zelfs al tijdens de scheiding.

  Begin voorzichtig met een nieuwe relatie na de scheiding

  Stort je niet meteen in een nieuw avontuur. Er is veel op je afgekomen en om goed in je vel te zitten, moet je dat verwerken. Neem de tijd daarvoor en wees niet bang dat je geen nieuwe relatie gaat vinden. Het is ook niet erg als je een tijd alleen bent. Het is goed voor je om even op jezelf te zijn aangewezen.

  Kom tot rust en zorg dat je lekker in je vel zit voordat je op zoek gaat naar een nieuwe partner. Maar ook naar je kinderen moet je het in het begin van je nieuwe relatie na de scheiding rustig aan doen. In de periode van beginnende verliefdheid is het niet slim om je kinderen al kennis te laten maken met je nieuwe vlam.

  De scheiding is al heel verwarrend voor ze geweest en als de nieuwe partner nog in de beginfase zit lopen zij kans dat ze weer afscheid gaan moeten nemen. Ook dat hun vader of moeder een nieuwe relatie krijgen, vergt emotioneel veel van je kinderen. Ga daar dan ook zorgvuldig en voorzichtig mee om bij een nieuwe relatie na scheiding.

  Nieuwe relatie na scheiding en de kinderen

  Houdt er rekening mee dat een nieuwe partner voor de kinderen niet zo prettig houdt te zijn als de nieuwe relatie voor jou is. Ze kunnen je partner als een indringer zien die aandacht van hun ouder opeist. Aandacht die zij minder krijgen. Ook betekent een nieuwe relatie het definitieve einde aan hun hoop op een hereniging van hun ouders. Ga er dus niet te snel over en bereidt de komst van je geliefde goed voor.

  Geef hun voldoende aandacht in deze periode, laat ze voelen dat ze speciaal voor je zijn. Laat ze niet het gevoel krijgen dat ze geen aandacht meer krijgen of dat je er niet meer bent voor ze door je nieuwe partner.

  Wees zeer attent voor hun gevoelens. Laat ze niet meteen kennismaken met je nieuwe relatie, ze hebben tijd nodig om zich aan te passen. Pas als de relatie serieus wordt, kan je ze voorstellen aan elkaar. Neem de tijd en verwacht niet dat je meteen een hecht gezinnetje zal zijn. Daar gaat tijd over. Een nieuwe relatie na scheiding kost veel tijd, neem deze ook.

  Pas op bij een nieuwe relatie voor rebound of noodrelatie

  Een nieuwe relatie na een scheiding wordt regelmatig ‘in paniek’ aangegaan. Dit noemen ze een rebound relatie of noodrelatie. In de eerste weken na de scheiding wordt er druk gezocht naar een nieuwe geliefde. De angst om alleen te zijn is meestal de reden. Maar soms ook omdat ze alleen de touwtjes niet aan elkaar kunnen knopen, ze de opvoeding van de kinderen niet alleen aan kunnen of het financieel niet kunnen bolwerken. Dit zijn relaties die zelden succesvol zijn. De nieuwe relatie is niet oprecht en daardoor gedoemd om te mislukken.

  Een goede nieuwe partner vind je alleen bij een goede nieuwe ik

  Neem tijd voor jezelf. Er zijn veel mensen zonder partner, je bent niet de enige. Het is helemaal geen ramp. Ga als je terug goed in je vel zit, rustig op zoek naar een geliefde die wel bij je past. Haast en spoed is zelden goed. Neem je tijd en doe het rustig aan.

Recente Reviews

 1. Sigaartje
  Sigaartje
  5/5,
  Een goede hulpbron. Een wijze les, waar vele mensen iets van kunnen of mogen leren.
 2. jokergirl
  jokergirl
  5/5,
  De kindere;is dikwijls een probleem. Ze zien een nieuw man als plaatsvervanger voor hun papa en dat komt zwaar aan.
 3. tatti
  tatti
  5/5,
  Zeer mooie hulpbron. We zoeken inderdaad veel te snel naar een nieuwe partner. Vaak is het verwerkingsproces nog niet begonnen waardoor we alles uitstorten op de nieuwe partner. Eerst aan jezelf werken is de boodschap.