Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Nieuwgezind zijn, hebt u er ook last van?

Altijd maar iets nieuws willen

 1. sonja
  Bij wat we ook doen in ons leven hebben we altijd één en al mogelijkheden waaruit we kunnen kiezen. Of u nu een nieuwe auto koopt of eerder een nieuwe job ambieert zullen de keuzes die u maken moet altijd voldoende aanwezig zijn. Hoe goed verscheidenheid ook kan zijn, het wordt er alleszins niet gemakkelijker op om nog de juiste zaken te gaan kiezen. Hierdoor is het ook vrij normaal dat we op eerdere beslissingen durven terugkomen. Vanaf we hiermee beginnen is de stap naar een hoog innoverend leven maar een kleine drempel meer. Op het eerste zicht zal u daar weinig of geen problemen van ondervinden maar eens u dit gedurende jaren zal beoefenen komt u op een punt te staan waarvan u zal zeggen: ben ik dit nu terug al moe? Vanaf dan begint [​IMG]de bal te rollen en het is nog maar de vraag of u hem nog ooit zal kunnen stoppen. Want nieuwgezind zijn is een vrij dure hobby, één waarvan uw bankrekeningen veel last zullen ondervinden. Tevens zal het ook meer en meer moeilijker worden om u aan eerdere besluiten te gaan houden. Want nieuw is toch altijd beter, niet? Of is dit maar een illusie?

  Wat het met uw relaties zal doen:

  Het spreekt voor zich dat iemand die altijd iets nieuws wil zeker geen langdurige relaties zal hebben. Vaak zoekend om toch maar weer dat nieuwe bij iemand anders te vinden denkend dat hij of zij de perfecte partner zal zijn. Bij de minste problemen zoeken we dan ook naar troost bij iemand anders. In onze buien van verliefdheid zien we vaak niet waarom het bij die ene niet zoveel beter zal zijn. Veel mensen zeggen dat hun partner in het begin anders was maar dat is niet echt volkomen waar. Eigenlijk willen we gewoonweg het echte karakter van die nieuwe persoon niet zien, we willen enkel gelukkig zijn en alles wat dan op ons pad komt zal dan ook als fantastisch ervaren worden.

  Denk dus niet dat een nieuwe relatie per se beter zal zijn. Vaak gebruiken we dit als een oplossing voor onze huidige problemen maar vergeet niet dat u die in een nieuwe relatie ook snel terug zal ondervinden. Op den duur geraakt men in een vicieuze cirkel waardoor men nooit van het geluk van een goede relatie zal kunnen genieten. Alvorens van partner te veranderen is het misschien eens tijd om iets aan jezelf te veranderen zodat je huidige relatie er terug op kan vooruit gaan.

  Rijk genoeg want u zal het nodig hebben:

  Altijd het nieuwste van het nieuwste willen en goed sparen zijn meestal twee zaken die moeilijk cumuleerbaar zijn. U zal trouwens merken dat dit een straatje zonder einde zal worden. Naargelang u steeds weer dat nieuwe product wilt bemachtigen zal het ook aan u duidelijk worden dat u ergens keuzes zal moeten maken. Psychologisch gezien zal dit als een noodzakelijk iets overkomen, iets dat u zeker wilt bemachtigen. Het is in die extase dat we meestal foute beslissingen gaan nemen. Achteraf weten we wel dat deze aankoop helemaal niet nodig was maar dan is het kwaad al reeds geschiedt. Is het voor u echter onmogelijk om niet op continu basis iets nieuws aan te schaffen dan zou ik u willen aanraden om hiervoor een vast bedrag per maand te reserveren. 5% van uw maandwedde zou dan ook moeten volstaan. Zo hebt u nog steeds het gevoel dat u op een redelijke termijn nieuwe zaken kan gaan aanschaffen maar zullen uw financiën er niet zo onder lijden.

  Nieuwgezind en uw carrière:

  Mensen die carrière willen maken kunnen maar beter niet te nieuwgezind zijn. Door op elke arbeidsplaats maar een korte tijd te verblijven zal u ook nooit de expertise en de knowhow van mede collega's kunnen gebruiken. Ook zullen werkgevers na een bepaalde tijd niet langer warm voor uw cv gaan lopen. Wat ben je met iemand die jaar na jaar op andere plaatsen heeft gewerkt? Met zo'n curriculum vitae is men alvast van één ding zeker, op deze persoon zullen we nooit lang kunnen rekenen. Zeg nu zelf, hoe zou u als werkgever reageren?

  In plaats van altijd van job te veranderen zou u beter de drang naar vernieuwing binnen uw huidige job gaan zoeken. Probeer nieuwe zaken uit en zet uw ideeën op papier. Met deze houding zal iedereen op de werkvloer er baat bij hebben waardoor uw collegialiteit als zeer waardevol zal beschouwd worden. Uw kansen op promotie zullen tevens peilsnel naar boven schieten. Soms moeten we simpelweg onze energie op een andere manier gaan gebruiken. U zal snel genoeg bemerken dat ook dit uw drang naar iets nieuws zal kunnen inlossen waardoor uw tevredenheid op het werk ook veel langer zal kunnen duren. Durf vast te houden aan eerder gemaakte beslissingen waardoor u deze op tijd en stond kan innoveren zonder daarvoor telkens weer van job te moeten veranderen.