Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Nieuwjaarswensen

Maak alleen beloften die je zal nakomen!

 1. sonja
  Orgineel gepost op robbydeletter.com op 01/01/2012:

  Vandaag is de eerste dag van het nieuwe jaar 2012 en daarom zou ik ook van de gelegenheid willen gebruik maken om u een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Het jaar 2011 was voor de meesten niet zo'n spectaculair jaar maar toch zetten we met volle moed het nieuwe jaar weer in. Over heel de wereld is dan ook zoals gewoonlijk weer volop gefeest. Na de lange feestjes van gisteren staan we enigszins met een kleine kater op. Want op 1 januari gaan we bijna allemaal op familie en/of vriendenbezoek. We eten nogmaals goed onze magen vol en klinken gezamenlijk op een bruisend nieuw jaar. Hierbij zeggen we met enige fierheid wat dit jaar onze nieuwjaarsresoluties zullen zijn. Hopend dat men deze van het vorige jaar vergeten zijn durven we[​IMG] uit volle borst verklaren dat we dit jaar onze beloften wel zullen nakomen. We hebben erover gedroomd, nagedacht en zijn dan ook zeker dat dit ons zonder twijfel zal lukken. Enkele weken later weten de meesten al niet meer wat hun nieuwjaarsresoluties waren, laat staan dat er iets van uitgevoerd zou zijn. Als ze dan vragen hoe het komt dat we niet doorgezet hebben lachen we al gauw onze goede intenties weg. Dit komt omdat we geen meester van onze actie zijn, we denken liever gelimiteerd dan het uiteindelijk echt te proberen. Het spreekt dan ook voor zich dat de kans op slagen nihil zal zijn. U kan misschien denken dat het maar nieuwjaarsresoluties zijn en mocht het daar bij blijven zou het allemaal nog niet zo erg zijn. Maar het spijtige van de zaak is dat we in de loop van het jaar niet veel anders zullen reageren. Laat dit bij u niet langer het geval zijn en kom dit jaar nu eens echt uw nieuwjaarsresoluties na.

  Droom over wat je wilt bereiken:

  Wat zijn uw echte dromen in het leven? Waarvan wordt u door er alleen nog maar aan te denken wild van? Dit zijn uw echte dromen, niet diegene waarvan u denkt dat dit het maximum is dat u kunt bereiken. Het fantastische aan ons mensen is dat er voor ons niets onmogelijk hoeft te zijn, alleen wat u voor onmogelijk acht zal ook onmogelijk blijven. Denk dus diep na over wat u echt wilt, niet wat een ander wilt maar wat u echt wilt. Is het die nieuwe auto, andere partner, nieuwe job, kinderen of wil je simpelweg stinkend rijk worden? Het is alleen wat u echt gelukkig maakt dat u zou moeten nastreven. Want u mag hebben wat u wil, als u niet gelukkig bent hebt u niets!

  Er zijn al genoeg mensen die het met minder stellen dan dat ze waard zijn, laat dit bij u niet het geval zijn. Wees niet één van die mensen die binnen 50 jaar op hun sterfbed zegt: ,,Dat had ik nog echt willen doen" want dan hebt u niet echt geleefd. Het leven is zo prachtig en elke dag schept het voor u en mij nieuwe kansen. Waarom zouden we dan niet durven om onze dromen te laten uitkomen? Waarom zouden we minder zijn dan wat we echt kunnen zijn? Droom en beleef uw dromen, schik u nu al naar het leven van wat u dromen u zullen vertellen. Door er nu al naar te handelen zal u door de wet van de aantrekkingskracht ook uw doelen kunnen binnen halen.

  Maak onmiddellijk een plan op:

  Bij de meeste mensen stopt het al bij hun dromen. Ze durven dromen maar doen er niets aan om ze ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. U zal ook wel begrijpen dat met dromen alleen er niet veel in uw leven zal veranderen. Verbeelding is een krachtig iets maar verdwijnt als sneeuw voor de zon als u niet durft te handelen. Zoals bij alle grote projecten is een planning maken dan ook van essentieel belang. Nu hoor ik u al denken, een planning maken? Dat lijkt me veel werk maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Door een paar simpele regels op papier te zetten kunnen uw dromen ook werkelijkheid worden.

  Zonder planning zal het niet gaan, geloof me. We moeten iets hebben waar we op kunnen terugvallen als het wat minder gaat. Door een stappenplan samen te stellen vergewist u er uzelf van wat er concreet dient te gebeuren om uw doelen te kunnen bereiken. U zal ook merken dat een stappenplan waarin u stap per stap alles volgt een echt hulpmiddel kan zijn. U hoeft niet onmiddellijk naar het doel te schieten. Als u het kan, zoveel te beter maar zoals de meesten onder ons zullen we het stap per stap moeten aanpakken. Omdat we onszelf ook geen onmogelijke taken vooropstellen zal u merken dat het eerder simpel is om uw dromen te kunnen bereiken.

  De uitvoerbaarheid van uw plan:

  Wist u dat 90% van mensen die een boek kopen het nooit verder dan hoofdstuk 1 zullen brengen. Een schokkend gegeven dat de spijtige realiteit van vandaag weerspiegelt. Hoe denkt u ooit iets te kunnen bereiken als u er niet echt voor wilt gaan? Ik mag dus al blij zijn dat u het tot dit deel van het artikel hebt gebracht.:) Dit laat zien dat u wel voor uw doelen wilt gaan en dat u beseft dat niets doen ook niets zal teweegbrengen. Het leven zit heel simpel in mekaar, we maken het enkel zo moeilijk als we willen. Als u vandaag begint met uw nieuwjaarsresoluties uit te voeren bent u op de goede weg. Bent u daarentegen al bezig met excuses te maken zal u diep vanbinnen ook al de uitkomst van uw acties kennen.

  Actie is alles, iemand die blijft proberen zal ook zijn doelen behalen. Het zit hem veelal in ons hoofd. Daarin beslist uzelf wat u wel en niet van het leven verlangt. Heeft u nog niet opgemerkt als u echt iets wil en ernaar handelt u het ook meestal krijgt. Dat is de kracht van actie te ondernemen en dit alleen maakt het verschil tussen iemand die zal slagen of iemand die zal zagen. Als u vandaag iets wilt moet u er ook vandaag actie voor ondernemen. Niet morgen, niet binnen een week en niet binnen een maand. Vandaag is de dag dat uw leven kan veranderen, blijft u stilzitten of zal u actie ondernemen?

  De top 5 nieuwjaarsresoluties van opgevers:

  1. Volgende week stop ik met roken.
  2. Ik zal me binnenkort wel opwerken
  3. Dit jaar zal ik de ware vinden.
  4. Ik zal zeker iets zoeken om meer tijd met mijn kinderen te kunnen doorbrengen.
  5. Dit jaar ga ik zeker de lotto winnen!