Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Omgaan met de comfort zone!

Maak het jezelf niet te gemakkelijk

 1. sonja
  Dat mensen de meest ongelooflijke dingen kunnen bereiken zal u niet verbazen. Doch is er slechts een klein percentage dat daadwerkelijk iets van zijn leven maakt. Ooit hebben we allemaal wel eens onze dromen willen volgen maar omdat het niet onmiddellijk lukte zijn we in onze comfortzone beland. De gevreesde zone die ieder van ons ten alle tijde zou moeten vermijden. Uw comfortzone is dan ook dat plekje dat je opzoekt wanneer iets niet lukt, waar je tegen je zelf zegt dat het wel ok is om niets te bereiken. Dat het ooit op één dag uw beurt zal zijn. Wachtend op[​IMG] meer terwijl we onszelf niet meer laten groeien denken we verkeerdelijk dat er op een dag wel eens iets zal gebeuren waardoor ons leven een heel andere wending zal krijgen. Zo werkt het spijtig genoeg niet, als je uw leven niet in eigen handen neemt zal je ook nooit iets kunnen bereiken. Stap uit die vertrouwde zone die u alleen maar een middelmatig leven zal brengen en eis meer van uw bestaan zodat ook u tot iets speciaal kan ontwikkelen. We zijn hier niet op aarde om mekaar te sussen dat het allemaal wel in orde zal komen. Door zelf uw ideeën op tafel te gooien en uit te werken kan uw leven betekenisvol worden. Neem vandaag de stap om ook meer van uw leven te eisen.

  Het geloof om meer te kunnen zijn:

  Het begint allemaal met het geloof om meer in het leven te kunnen zijn. Geloof kan bergen verzetten, filosofieën veranderen en vooral een wil ontwikkelen die nodig is om het gevraagde doel te kunnen behalen. Je moet geloven dat het mogelijk is, dat de plaats waar je nu beland bent enkel tijdelijk op je van toepassing zal zijn. Een gelimiteerd of negatief geloof zal dan ook altijd gelijk hebben. Iemand die het negativisme vooropstelt zal zijn negatieve gedachten ook tot uiting laten komen. Wat we aantrekken zullen we ook krijgen!

  Hoe kunnen we toch aan onszelf blijven twijfelen als er zoveel voorbeelden rondlopen die het ons al hebben voorgedaan. Elk van deze mensen hebben één ding gemeen, ze geloofden ontzettend dat het mogelijk voor hun zou zijn. Hoeveel anderen hun ook wilden onderdrukken, volgens hun zaten ze op het juiste spoor en zou niemand hun daar vanaf kunnen brengen. Limiteer uw dromen nooit, leef ernaar toe en modelleer mensen die het al hebben gedaan. Alleen zo zal u in realiteit zien dat het voor ieder van ons kan gebeuren, wie u ook bent, welk verleden u ook met zich meedraagt.

  Bewustwording van het probleem:

  Nu we weten dat een beter bestaan niet alleen voor bepaalde mensen mogelijk is kunnen we ons gaan afvragen waarom we zo weinig doen om resultaat te behalen. Het is natuurlijk makkelijker om niets te doen, om in onze comfortzone te blijven zitten. Meestal denken we gewoon dat het te hard is om iets van ons leven te maken, dat we er teveel energie en moeite zullen moeten insteken maar eigenlijk is het veel vermoeiender om in je comfortzone te blijven. Wie wil er nu eerlijk gezegd een leven zonder hoop blijven leven? Welke betekenis heeft uw leven als u er niet in kunt groeien naar iets wat u nu misschien nog voor onmogelijk acht?

  Maar eigenlijk is er niets onmogelijk als u echt iets wilt. Door elke dag weer uw grenzen een beetje meer te verleggen kan u op een korte tijdspanne de meest fantastische zaken gaan verwezenlijken. Dus waar wacht u nog op als u een beter leven kan hebben? Het is nu de moment om echt iets aan uw leven te veranderen, niet morgen of volgende week. Er is alleen vandaag en vandaag zal u een keuze moeten maken. Leeft u zo voort of wilt u nu eindelijk voor iets groter gaan? Voor een leven waarin u psychisch, fysisch en financieel veel beter kan worden. Wat houdt u toch tegen om er echt voor te gaan?

  Uw verbeelding laat u zien wat mogelijk is:

  Als we volwassen worden vertellen de meeste mensen ons dat we niet langer zo'n krachtige verbeelding moeten hebben maar eigenlijk zijn ze daarin helemaal verkeerd. Het zijn die mensen die hun door soms onrealistische ideeën laten leiden dat ook dagelijks het verschil voor ons maken. Ik zou u dus willen aanraden om nooit te stoppen met uw verbeelding te gebruiken, het is uw persoonlijke home cinema die uw gedachten kan sturen. Waarom zouden we die dan moeten uitschakelen? Het is vaak de eerste trigger die ons uit de comfortzone kan leiden. Geef uw verbeelding nooit op, het zijn mensen zonder dromen die steeds weer op dezelfde plaats blijven staan.

  Zoek de oplossing:

  U zal zelf de oplossing naar een beter leven moeten vinden. Deze is niet algemeen en zal voor iedereen verschillend zijn. U zal ook steeds weer iets anders moeten proberen als het vorige niet werkt. Want daarin zit de kracht om in het leven tot iets meer te kunnen groeien. De meeste mensen geven het na een paar keer op, het zijn alleen deze die blijven zoeken dat ook de sleutel tot het succes bemachtigen. Er is geen kant en klare oplossing beschikbaar, alleen door uw wilskracht zal u het gevraagde doel kunnen bereiken.

  Geef niet op als het even te moeilijk wordt om dan weer in uw comfortzone te kunnen gedijen. Het is niet makkelijk om steeds weer door te gaan maar u zal zien dat u met kleine stappen vooruit uiteindelijk uw hele bestaan kan veranderen. Zoek wat u wilt en geef niet op tot u het behaalt. Het zijn diegene die altijd blijven doorzetten dat op een bepaald moment ook de medaille zullen winnen. Durf ook aan vrienden en familie te vragen wat voor hun een doorslag gegeven heeft. Alles wat u kan helpen om uw doel te bereiken zou u dan ook moeten aanwenden.