Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Omgaan met je gevoelens als je verliefd bent

Laat je niet meeslepen

 1. sonja
  We krijgen er vroeg of laat allemaal eens mee te maken, het gevoel dat al eeuwen de mensen besluipt en dat wij verliefdheid zijn gaan noemen. Op een dag kom je iemand tegen en dan beginnen de gevoelens in je binnenste zich kenbaar te maken. Hoe meer je hem of haar ziet, hoe erger dat het wordt tot dat je op een punt komt dat je een keuze zal moeten maken. Vertel ik het aan deze persoon of zal het een eeuwig geheim blijven? Verliefdheid is iets heel speciaal en het is meestal maar een paar keer in ons leven dat we er kennis mee mogen maken. Weten dat er iemand is waartoe je jezelf erg aangetrokken voelt en met wie je je leven wilt delen geeft ineens terug heel wat moed om ertegen aan te gaan. Maar hoe kunnen we onze gevoelens kenbaar maken en staat het onze vriendschap niet in de weg? Een keuze die jij zal moeten maken in de zoektocht naar de ware voor jou. Verliefdheid zal je hele wezen domineren zodat het je stuurt naar diegene met wie jij zou willen zijn. Hoe je dit het beste aanpakt en in hoeverre je kans op slagen hebt vertellen we je graag.

  Wat doet verliefdheid met ons?

  Het verliefdheidsgevoel is een sterke emotie die ons danig parten kan spelen. Je concentreren lijkt aartsmoeilijk omdat je altijd maar aan diegene moet denken en het gevoel van nog niet samen te zijn doet je dromen naar de dag dat het wel zo zou zijn. Jij die anders het leven zo goed voor mekaar had weet pas nu wat er eigenlijk nog in ontbrak. Deze gevoelens geven je weer wat het ooit zou kunnen zijn. Hoewel het gevoel van verliefd zijn niet echt een rationeel karakter heeft geeft het je toch een stimulans om er meer mee gaan te doen.

  Omdat het ons zodanig emotioneert begrijpen we veelal niet hoe we hiermee moeten omgaan. Het is dan ook alles behalve een exacte wetenschap te noemen. Waar verliefdheid bij de ene voor slapeloze nachten zal zorgen zal het bij de andere zijn eetlust temperen. Het geeft maar één algemeen symptoom weer, dat een andere persoon je in die mate fascineert dat je het nog moeilijk kan loslaten. Dit natuurlijk instinct is misschien wel het mooiste dat we in ons kort mensenleven zullen mogen meemaken. Koester het en vergeet nooit dat er niets onmogelijk is eens we er onze gedachten hebben opgezet.

  Ervoor durven uitkomen:

  Het lijkt onvoorstelbaar hoeveel mensen er zijn die stiekem op iemand verliefd zijn en er nooit iets mee doen. Angst en illusies over dat het misschien verkeerdelijk opgenomen zal worden spelen jarenlang door deze mensen hun hoofden. De pijn van niet te weten hoe de ander zou reageren is een bijna onverdraaglijk iets. Toch durven ze vaak niets te ondernemen omdat ze geen gezichtsverlies willen lijden. Nochtans weet elk mens met een beetje gezond verstand dat wie zijn liefde uit altijd een beetje kwetsbaar zal overkomen. Laat dat nu net het romantische zijn dat verliefdheid is.

  Er lijkt me heel wat meer op het spel te staan als je het nooit zal doen. Dan zal je zeker nooit kunnen proeven van het leven waar je altijd al van gedroomd hebt. Laten we eerlijk zijn, er is altijd een kans dat het fout loopt en dat de gevoelens niet wederzijds zijn. Maar dan weet je tenminste waar je voor staat en kan je verder met je leven. Je jarenlang in een waan van verliefdheid laten is allerminst gezond te noemen. Wees eerlijk en stel je open ten opzichte van de persoon die je aantrekkelijk vind en weet dat dit de enige manier is om ooit succes te kunnen boeken.

  Wat dan?

  Indien zij of hij hetzelfde over jou denkt zit je goed en kan je aan een nieuw leven beginnen. Haal deze keer dan ook alles uit de kast en probeer de best mogelijke partner te zijn die er is. Laat de emotionele bagage van vorige relaties voor wat ze is en begin met een nieuwe start die een wereld met ontelbare kansen kan doen openbloeien. Dit is jouw moment om het beste in jezelf naar boven te halen, verwacht niet wat de ander voor jou gaat doen maar focus wat jij voor hem of haar kan teweegbrengen. Wees romantisch, charmant en vooral jezelf.

  Dit is het moment waar je altijd al op gewacht hebt en je hebt maar één kans om het goed te doen. Een relatie beginnen met iemand waar je liefde voor voelt moet je zeker niet lichtzinnig opnemen. Elke dag weer moet je er voor mekaar zijn en elke keer weer moet je je grenzen durven verleggen. De liefde van in het begin kan je blijven vasthouden als je mekaar begrijpt en voor mekaar door het vuur zou gaan. Leef elke dag alsof er geen morgen zou zijn en je zal versteld staan hoe je nieuwe relatie daarvan zal kunnen openbloeien.