Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Online boeken kopen, kan het nog makkelijker?

Waarom nog naar een boekenwinkel gaan?

 1. sonja
  Online boeken kopen is niet zo moeilijk als u wel denkt. Lezen en studeren zijn volgens mij twee boeiende bezigheden. Door een boek te lezen gaan de deuren van de wereld open omdat niets langer onmogelijk lijkt. Sinds mensenheugenis gaan we voor de aankoop van onze boeken naar de plaatselijke boekhandel maar dat is niet langer nodig. Sterker nog, je doet er heel wat voordeel mee door online een boek te kopen. Buiten dat je vrijwel alles online kan vinden zal je dit ook steeds tegen de beste voorwaarden kunnen doen. Voor handelaars is de vertegenwoordiging op het internet dan ook niet langer meer uit te stellen. Voor ons als consumenten betekent dit alleen maar goed nieuws, met hoe meer de handelaars op het internet vertoeven, hoe meer concurrentie er zal heersen, en hoe minder wij voor onze producten zullen moeten betalen. Het beste van al[​IMG] is dat u zowat alles op het internet kan terugvinden doch beperken we ons vandaag op de online boekverkoop en hoe ook u hiervan kan profiteren. Ik weet niet hoe het met u zit maar ik ga niet graag voor de zoveelste maal naar de boekhandel om te moeten vaststellen dat wat ik zoek, weeral niet voorradig is. Tot mijn grote verbazing ontdekte ik enkele jaren geleden dan ook het gemak van online een boek te kopen en heb sindsdien nooit meer anders gedaan. Hoewel er meerdere goede spelers op het internet boeken verkopen vind ik persoonlijk de service van bol.com het allerbest.

  Een account maken om online boeken te kopen:
  Als je nog nooit iets op het internet gekocht hebt denk je misschien nu dat ik je een ellenlange uitleg ga geven van hoe je een boek moet kopen maar niets is minder waar. Eigenlijk kunnen ze het niet veel simpeler maken. Het eerste dat je hoeft te doen is een account aanmaken zodat men weet wie je bent en waar men je bestellingen kan afleveren. Klik gewoon op 'Ik ben nieuw bij bol.com' en volg de gevraagde stappen. U moet geen bang hebben, bol.com doet buiten de afhandeling van uw bestellingen niets anders met uw gegevens. Daarvoor hebben ze trouwens een erkend certificaat van thuiswinkel.org ontvangen. Na uw account is aangemaakt kan de echte lol beginnen want vanaf nu kan ook u uit duizenden boeken en andere producten die ze beschikbaar stellen kiezen. Bovenaan hun website vindt u een zoekbalk die u alle titels met veel plezier zal tonen. Het zal u snel opvallen dat op literair vlak bijna alles bij hun verkrijgbaar is.

  Online boeken of andere producten kopen:
  Eens je gevonden hebt wat je zoekt hoef je enkel maar bij het gewenste artikel op het winkelwagentje te klikken. Nu kan u ofwel verder winkelen of uw bestelling afronden. Denk niet dat je maar artikel per artikel kan bestellen want je kan als het ware hun hele shop onmiddellijk leeg kopen. Veelal doe je er ook nog is voordeel mee om onmiddellijk 2 of 3 boeken ineens aan te kopen. Dit is echter geen verplichting, voor hetzelfde geld koop je alleen een boek van 2.50EUR en rond je vervolgens de bestelling af. Het goede aan bol.com is dat ze je niets verplichten, je koopt wanneer en voor hoeveel je wil, u bent niet zoals bij andere providers een lid dat elke maand weer moet kopen. Ze werken per bestelling en leggen je geen voorwaarden op, we zijn dus vrij om te kopen en zo hoort het ook! Controleer uiteindelijk de gegevens van uw bestelling en klaar is kees. Wilt u niet onmiddellijk afrekenen is dat geen probleem, dan kan je de door u gekozen artikels gewoon op je persoonlijke verlanglijstje laten staan, om ze op een later tijdstip aan te schaffen. Alleen wanneer u op 'bestelling versturen klikt' sturen ze alles op.

  Betalen zonder zorgen:
  Betalen op het internet wordt vaak onterecht als 'niet altijd veilig' beschreven. Het spreekt voor zich dat er heel wat charlatans en fraudeurs op te bespeuren zijn, maar deze hebben niets met de grote waarden zoals bol te maken. Bij hun kan je dus met een gerust gemoed je kredietkaart bovenhalen, omdat hun beveiligde verbinding al de zorgen die je maar kan hebben volledig wegneemt. Ook geven ze je de mogelijkheid om via Ideal of Maestro aankopen te doen en zelfs als je dit niet ziet zitten heb je nog altijd de mogelijkheid om het bedrag langs uw bankrekening over te maken, maar vergeet dan wel niet het bestelnummer te vermelden. Wat u ook verkiest, bij bol.com kan je met een gerust gemoed betalen en ik weet over wat ik spreek want ik koop er al jaren en heb er nog nooit problemen mee gehad. Ze hebben een naam hoog te houden en dat doen ze elke dag door duizenden bestellingen te verwerken.

  De levering en verzendwijze:
  Wat me telkens weer opvalt is hoe snel ze wel zijn om steeds weer opnieuw de boeken te leveren. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik op een boek langer dan gepland moest wachten en ze zijn ook altijd degelijk verpakt. Niets is onaangenamer dan eindelijk je boek te ontvangen om dan te moeten vaststellen dat het al helemaal niet meer nieuw lijkt. Dit zal je bij bol dus niet tegenkomen omdat ze vaak twee soorten verpakking gebruiken. Vanaf uw bestelling verzonden is kan u deze ook opsporen wat wel handig is. Zo hoeft u niet onnodig naar de klantendienst te bellen maar weet u precies waar uw pakje zich momenteel bevindt. Geen nood, voor je het weet ligt het in de brievenbus en kan je genieten van wat we allemaal graag doen, een goed boek lezen.

  30 dagen bedenktijd!
  We horen het tegenwoordig niet veel meer maar bij bol.com krijg je maar liefst 30 dagen bedenktijd om je artikelen te retourneren. Zo heb je uitgebreid de tijd om je artikel te bestuderen zodat indien het je niet bevalt je niet verplicht bent om het te houden. Kan u dit zich in een normale winkel voorstellen? Ik ook niet, zo ziet u maar, er is helemaal geen reden meer om nog elke week naar de boekhandel te lopen, heb je een wereld aan boeken binnen handbereik. Ik wens u alvast succes met uw eerste aankopen op het internet en ik hoop dat u er evenveel plezier aan zal beleven!