Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ontdek, leer en geniet!

De ontdekkingsreis van de mens

 1. OnlineHulpverlener
  Ontdekken, Beleven, Ontwikkelen

  Ieder mens wordt geboren met een bepaald DNA wat er voor zorgt dat wij bepaalde kenmerken in ons dragen die zich uiten in ons gedrag. Dit vormt een onderdeel van ons menselijke karakter.

  Daarnaast wordt ons karakter, het denken, beoordelen, voelen en handelen, gevormd door de ervaringen en kennis die wij opgedaan hebben door de jaren heen. Een belangrijk onderdeel hiervan is natuurlijk onze opvoeding.

  Als je dit zo leest dan lijkt het alsof wij weinig invloed kunnen uitoefenen op de manier waarop wij ons leven (laten) leiden.
  Toch is dit, gelukkig, niet helemaal waar. Wij kunnen zelf onderzoek doen, afwegingen maken en interesses ontwikkelen. Deels zijn wij dus 'automatisch gevormd' tot wie wij zijn, anderzijds ligt er nog voldoende ruimte om onszelf te kunnen blijven ontwikkelen tot de mens die wij graag voor ogen zien.

  De vraag hierbij is; welke richting zou jij jouw eigen leven willen geven? En ben je hierin iemand die vooral meebeweegt met de golven of ben jij iemand die de golven zelf aanstuurt?

  Jouw zelfbeeld en het beeld dat jij bezit over anderen en over de wereld is maar een beperkte weergave en is slechts één visie waarvan er veel verschillende kunnen zijn. Wees gerust, dit geldt voor iedereen en ook voor ondergetekende. Als mensen zijn wij vaak een mening toegedaan waarin we beperkt worden door een gebrek aan ervaring, kennis en relevante inzichten...

  Hoe meer je door het leven heen leert, hoe groter het besef ook groeit dat je nog heel veel niet weet...
  En gelukkig maar, als mens mogen we ontdekkingen doen en fouten maken. Onze imperfectie maakt dat het leven nooit saai zal zijn.
  En dat is eigenlijk wel een relativerende en geruststellende gedachte!

  Hoe je jezelf, anderen en de wereld ook ziet, wanneer je onbevangen en zonder vooroordelen het leven begroet, valt er nog zoveel moois te ontdekken. Het levert ons waardevolle inzichten op en liefde voor de prettige zaken die het leven ons te bieden heeft.

  Als volwassenen denken wij vaak veel, zo niet alles, te weten.. Echter, niets is minder waar. Kijk maar eens naar een kind en hoe het de wereld bekijkt en beleeft, daar kunnen wij 'als oudjes' nog veel van leren!

  face-66317_640.jpg

Recente Reviews

 1. bieke
  bieke
  3/5,
  Leerrijk
 2. sonja
  sonja
  5/5,
  Toffe berichten
 3. jana
  jana
  5/5,
  Leven is de grootste les op zich
 4. Maxim
  Maxim
  5/5,
  Inderdaad
 5. Bernard
  Bernard
  5/5,
  Je bent heel goed bezig. Heel goed verwoord.