Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Op zoek naar een relatie

SOS ik zoek een lief!

 1. sonja
  Op ons forum lees ik vaak berichten van mensen die zich afvragen hoe ze het meest kans maken om met iemand een relatie te kunnen beginnen. Hoe ze de zoektocht aanvatten en hoe ze zich het best bij gewilde kandidaten zouden moeten gedragen. Er wordt heel wat geoefend maar dikwijls krijgt men het deksel op de neus. Niet zozeer omdat ze onknap of onaangenaam zijn maar veelal omdat men bij de eerste ontmoetingen zoveel steken heeft laten vallen dat de tegenpartij gewoonweg niet langer interesse heeft. Sommige mensen hebben [​IMG]een natuurlijke charme en uitstraling waardoor ze snel nieuwe mensen leren kennen. Maar in veel gevallen kan men de durf niet opbrengen om spontaan op iemand af te stappen. Men denkt dat het ooit wel is zal gebeuren en dat zij niet teveel moeite zullen moeten doen. Maar zo werkt het spijtig genoeg niet, wie een relatie wil zal er voor moeten knokken. Het is namelijk zeer onwaarschijnlijk dat er iemand bij u gaat komen aanbellen zonder dat u er moeite voor gedaan heeft. Met de juiste technieken is het voor iedereen mogelijk om snel een goede relatie te kunnen beginnen. Maar u zal er voor uit uw schelp moeten komen, bent u bereid om alles te geven?

  Wat zoekt u in een nieuw lief?
  Stel u niet tevreden met een relatie waarvan u nu al weet dat ze binnen ettelijke maanden gedaan zal zijn. U zal zich terecht afvragen hoe we hier voor kunnen zorgen daar niemand over een glazen bol beschikt. Eigenlijk is het vrij eenvoudig. We moeten op zoek gaan naar mensen die op zoveel mogelijk vlakken met ons overeenstemmen. Buiten de interesses zijn vaak geloofsovertuigingen en een andere denkwijze de voornaamste oorzaak waarom relaties snel kapot gaan. In een paar gesprekken kunnen we natuurlijk niet weten hoe iemand perfect in mekaar zit maar het zou u toch een eerste indruk moeten kunnen geven.

  Meestal strooit het verliefdheidsgevoel dan roet in het eten. Verliefdheid is een fase waarin we niet rationeel kunnen nadenken. Alles van de persoon waarop we verliefd zijn lijkt goed te zijn omdat we onbewust de foutjes niet willen erkennen. Nochtans weten we goed genoeg wat wel of niet iets voor ons zal zijn maar kunnen dit moeilijk in een zo positieve fase waarin we ons bevinden gaan verkondigen. Kijk eens niet naar het uiterlijk maar probeer binnenin iemands hart naar de overeenstemming tussen jullie te zoeken. Als die er niet is kan je er beter korte metten mee maken. Hoe langer de relatie in zo'n geval duurt, hoe meer pijn je er zal aan overhouden. Grote, tegenstrijdige meningen zullen altijd voor problemen blijven zorgen. Doe uzelf en de andere persoon dit niet aan en zoek onmiddellijk naar een betere kandidaat.

  Rechtuit zijn met uw lief, wat is dit toch zo moeilijk!
  Veel mensen hebben iemand graag of zijn stiekem zelfs een beetje verliefd maar durven er niets aan te doen. Hoe hard de klap dan ook is wanneer uw liefde na een paar weken zegt dat iemand anders u voor is geweest. Snelheid is één ding maar eerlijkheid is vaak nog het belangrijkst van al! Waarom denken we als een kip zonder kop dat de andere het uiteindelijk wel zal snappen dat we iets voor hem of haar voelen? Als u iemand wilt moet u ervoor gaan, niet nadenken hoe het allemaal verkeerd zou kunnen uitdraaien maar er gewoon voor gaan. Hoe meer rechtuit u durft te zijn, hoe meer kans u maakt om ook daadwerkelijk de liefdeslotto te winnen.

  Op deze momenten zal u zich op uw zelfvertrouwen moeten kunnen beroepen. Je kan het je gewoon niet permitteren dat je de kans op een beter leven gaat laten liggen. Maar wat als hij of zij nee zegt? Dan is het maar zo, dan heb je tenminste geprobeerd en kan je verder met je leven. Maar je moet het ook niet te snel gaan opgeven. Mensen met veel moed halen dikwijls hun gewenste prooi binnen. Niet dat u een stalker moet worden maar het kan zeker geen kwaad om uw affectie te laten blijken. Iedereen heeft liefde nodig, het zal aan uw overtuigingskracht liggen om haar of hem te overtuigen. Heb ook respect als de gewilde partner geen relatie wilt. Er zijn trouwens genoeg vissen in de zee, u vindt heus wel wat u zoekt.

  Wees uzelf:
  Zouden we ons anders moeten voordoen als we iemand leren kennen? Tuurlijk niet! Om die reden loopt het in vele relaties fout, wees uzelf en u zal gelijkgestemden aantrekken. Beter een paar mensen aantrekken die op dezelfde lijn als u zitten dan 100 welke helemaal niet bij u zullen passen. Lieg niet over uw overtuigingen maar laat zien waar het op staat. Misschien zal u hier en daar wel eens iemand afschrikken maar met diegenen dat bij u blijven zal u tenminste iets kunnen opbouwen. Mensen geven vaak als advies dat u zich anders zou moeten voordoen dan dat u werkelijk bent. Dit kan u misschien een paar keer spelen maar uiteindelijk komt men er toch achter hoe u echt bent. Het spreekt voor zich dat dit een eventuele vertrouwensbreuk zal kunnen doen ontluiken. Beter blijven zoals je bent. Daar hebben toekomstige partners veel meer respect voor en hierdoor zal u ook meer de juiste mensen gaan aantrekken.

  Problemen zullen er altijd zijn:
  Bepaalde mensen denken als u voor mekaar gemaakt bent er zich nooit problemen zullen manifesteren. Hoe naïef kan men zijn? In elke relatie zijn er wel eens discussies en ruzies. Daaruit leren we mekaar kennen en hierdoor kunnen we in het vervolg wat meer rekening met mekaar gaan houden. Ruzies zijn dus nog zo slecht niet als we denken. Maak er simpelweg geen gewoonte van en durf uw ongelijk toe te geven. Zolang we van mekaar leren maken we onze relatie sterker zodat u uiteindelijk een fort creëert dat onverwoestbaar zal worden.