Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Overfacturatie helpt onze economie om zeep

Terug naar een meer eerlijke economie.

 1. sonja
  We zijn met zijn allen een gemeenschap aan het vormen waar geen één van ons nog een eerlijk werk zal uitvoeren. We rekenen altijd meer aan als dat het eigenlijk kost en zullen door onze hebzucht altijd meer en meer willen verdienen. Hoe we dit geld bij mekaar krijgen speelt niet veel rol, zolang we ons spaarboekje kunnen vullen is iedereen tevree. Onze hedendaagse economie is gebaseerd op het overfactureren van mensen die op hun beurt hetzelfde met hun slachtoffers zullen doen. Of je de auto nu naar de garage brengt, een bankrekening opent of naar de tandarts moet. Je krijgt altijd een rekening gepresenteerd die hoger uitvalt dan dat je had verwacht. Het is een gruwelijk spelletje dat[​IMG] op den duur ieder van ons zal raken. Want omdat jij meer van een ander vraagt zal deze op zijn beurt ook meer aan zijn kopers vragen. We creëren in feite dus een systeem waar we mekaar met de regelmaat van de klok zitten te bedriegen. Het kapitalisme kan men altijd zo mooi voorstellen alsof het iedereen gegund is om ooit rijk te kunnen worden. De realiteit gebiedt ons hierover een andere mening te vormen. Zien we dan niet in dat we op den duur alleen maar onszelf aan het bedriegen zijn?

  De hebzucht cultuur:

  Spijtig genoeg zijn we niet langer een cultuur van ethische en harde werkers die dagelijks hun plichten proberen te doen. We zijn er alleen op uit om zoveel mogelijk geld binnen een zo weinig mogelijke tijdspanne te kunnen realiseren. Hoe we dit doen maakt allemaal niet veel uit. Iedereen doet het met mij, waarom zou ik het dan niet met een ander doen? Het is niet verwonderlijk dat je met zo'n visie de wereldproblemen niet zal kunnen oplossen. Als iedereen enkel naar zichzelf kijkt zal een ander je ook nooit oprecht willen helpen.

  Onze brievenbus is een plaats van verderf geworden. Waar mensen gebruik van maken om ons continu geld te komen vragen. Niet het bedrag dat ze met je afgesproken hadden maar hun eigen interpretatie van wat jij aan hun zou moeten. Meestal heeft dit dan ook weinig met de werkelijkheid te maken en kan je in vele gevallen het gelach van de schuldeiser ophoesten. Bedrijven weten ook dat de consument veel slimmer aan het worden is, daarom zullen ze je op een subtiele manier proberen lichter te maken. Door kleine verborgen kosten op massale schaal door te rekenen halen ze jaar na jaar recordbedragen binnen.

  Hoe kunnen we onszelf tegen overfacturatie beschermen?

  Overfacturatie is overal alom. Het is dus oppassen geblazen voor we een goed en/of dienst willen uitproberen. Velen denken dat we het maar moeten accepteren hoe het is maar daar kan ik me moeilijk in vinden. Ze kunnen me zeggen wat ze willen, ik zal het nooit ok vinden om weeral bedrogen te worden. Voor wat of voor wie zou ik me keer op keer laten rollen? Het geld dat je bezit is er meestal niet zomaar gekomen. Je zal er ook hard voor moeten werken, waarom zouden we dan zo stom zijn om aan deze malafide praktijken te blijven toegeven?

  De beste remedie tegen overfacturatie is een bestek laten opmaken. Bij de aankoop van goederen en/of diensten kan je eerst een offerte laten maken. Door met deze offerte in de hand andere ondernemingen te vergelijken onstaat er een sfeer waarin jij als consument meestal de plak zal zwaaien. Laat de offerte door zowel jezelf als de winkelier ondertekenen. Vanaf nu heb je een bewijs in handen waarmee je de verkoper eventueel op de vingers kan tikken. Zodoende is hij of zij verplicht om zich aan de eerdere prijsafspraken te houden. U zal zien dat men met het maken van offertes voorzichtig zal omspringen. Men heeft liever dat u hen blindelings zal volgen. Laat u ook nooit wijsmaken dat het maken van een offerte voortkomt omdat je de verkoper niet zou vertrouwen. Iemand die daar over begint is in eerste instantie al niet te vertrouwen.

  Wat kan je van een economie met overfacturatie verwachten?

  U denkt misschien verkeerdelijk dat overfacturatie veel geld in het laadje kan brengen maar niets is minder waar. Alleen de grote bedrijven worden er rijk mee. Door mekaar continu te laten overfactureren zal u een situatie van algemene stress ontwikkelen. Onverwachte opgeschroefde rekeningen zorgen dan ook alleen maar voor ellende. Telecom -en internetbedrijven, nutsbedrijven, winkeliers, ketens en zoveel anderen blijven maar deze aloude, bedrieglijke praktijken voortzetten. In een labiele economie is dat dan ook weinig hoopgevend.

  Van grote bedrijven kan je zoiets nog ergens verwachten, ze weten gewoon niet beter. Maar dat onze eigen regering het op ons dmv verdoken belastingen blijft doorvoeren is op zijn minst frustrerend te noemen. Overfacturatie staat gelijk aan stelen en stelen kan nooit een contributie aan het algemeen welzijn bijdragen. Probeer eerst om uzelf te veranderen want ergens doen we het wel allemaal eens. Werken voor geld betekent niet dat je zomaar mensen mag bedriegen. Als we allen zelf beginnen met eens in de spiegel te kijken kunnen we zo het probleem van overfacturatie aanpakken. Of het moet zijn dat u graag voor niets betaalt. Aan u de keuze...

Recente Reviews

 1. Bertje
  Bertje
  4/5,
  Inderdaa!!
  Overal waar je gaat of staat zetten ze je in de zak. En het ergste van al, iedereen vindt dat maar normaal!!