Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Overspel opbiechten of toch maar niet?

Hoe vind je de gulden middenweg?

 1. sonja
  Overspel, zijn we er niet allemaal gevoelig aan? In de beste huishoudens wordt wel eens overspel gepleegd. Naarmate we langer bij elkaar zijn zit je met een zekere sleur die telkens weer om de hoek komt kijken. Denken dat jij niet vatbaar voor bedrog bent is misschien een nobele gedachte maar wie de kans heeft zal er niet altijd kunnen aan weerstaan. Er zijn misschien veel mannen en vrouwen die nooit hun partner bedriegen maar er zijn er ook veel die er nooit de kans toe gehad hebben. Wie nooit aan seksuele spanning wordt blootgesteld zal inderdaad als de perfecte partner aanschouwd worden, maar dat betekent nog niet dat deze nooit zijn geliefde zal bedriegen. Het kan ons dus allemaal [​IMG]overkomen al ontkennen we dit graag. Wat zouden de mensen wel niet denken moesten we anders gaan verkondigen? Met deze gedachte in het achterhoofd praten we liever niet teveel over het bedriegen van de eigen partner, omdat we ook weten dat dit de nodige emoties kan doen opborrelen. Maar eens het gebeurd is, dringt er zich een andere vraag op. Biechten we ons overspel op of zal het voor altijd ons geheimpje blijven. Het lijkt misschien de juiste manier om onmiddellijk alles op te biechten maar is dat altijd wel de beste oplossing?

  Was het overspel eenmalig of wil je het nog doen?
  Dus je hebt eens een fout gemaakt, dit kan de beste onder ons gebeuren. Moet je daarvoor je hele leven op het spel gaan zetten? Tuurlijk niet, waarom zouden we onze partner gaan kwetsen als dit weinig tot geen betekenis had? Je hebt nu een relatie en gezin opgebouwd en zal waarschijnlijk al heel wat watertjes hebben doorzwommen om hier te geraken. Die ene fout gaan toegeven zal in principe noch jou, noch je partner gaan verder helpen. Integendeel, het zal jullie relatie alleen maar onder druk zetten terwijl dit helemaal niet nodig is. We doen allemaal wel eens iets verkeerd maar zolang je niet elke week met één of andere sloerie de koffer induikt hou je deze gedane avontuurtjes het best voor jou.

  Maar vergeet niet dat mogelijk je geweten aan je zal beginnen knagen. Als je dit makkelijk van jou kan afzetten is er helemaal geen probleem maar wat als je er echt begint vanaf te zien? Dan kan het soms beter zijn om het overspel wel te vertellen maar dan zal je er ook de consequenties van moeten ondergaan. Sommige mensen kunnen niets verborgen houden maar hebben dan ook vaker last met hun partner dan diegene die al eens een geheimpje durven bewaren.

  Wat als je de smaak van overspel plegen te pakken hebt?
  De pakkans verhoogt aanzienlijk als je vanaf nu op een regelmatige basis je partner wilt gaan bedriegen. Als jij dit echt nodig hebt kun je er weinig tegen doen. Het is zeker niet aan te raden om tegen je natuurlijke instincten te gaan vechten want dan ben je eraan voor de moeite. Erken steeds wie je bent en wat je in het leven nodig hebt om je gelukkig te houden. Niet iedereen zal je altijd begrijpen omdat ook niet iedereen dezelfde gedachten heeft maar daar zou ik mij niet teveel van aantrekken.

  Als je opzettelijk wilt gaan bedriegen zijn er toch nog enkele regels die je in het achterhoofd moet houden. Begin bv. geen affaires met mensen die jullie beide goed kennen en probeer dit steeds zo ver mogelijk van huis te doen. Maar toch zou ik je aanraden om dit eerst is met je vrouw of man te gaan bespreken. Niet over wat zij of hij van bedriegen vindt maar hoe zij of hij er tegenover staat moesten jullie beiden een open relatie aangaan. Als je partner daar helemaal tegen is kan je best zelf je geluk gaan zoeken, maar anders kunnen jullie misschien afspreken in hoeverre dit bij jullie van toepassing kan zijn.

  Wat zijn de consequenties van het wel te vertellen?
  Als je voelt dat je het echt moet vertellen zal niemand je ook kunnen tegenhouden. Denk wel goed na voor je zomaar alles opbiecht. Terwijl jij misschien even een gevoel van opluchting zal voelen kan de wereld van je partner ineen stuiken. Hij of zij dacht namelijk dat jij te vertrouwen was en eens dit geschonden is kan dit zware consequenties met zich meebrengen. Alleen al uit wraak kan ze bv. hetzelfde gaan doen maar voor hetzelfde geld ziet ze een relatie met jou helemaal niet meer zitten. Wat dan?

  Hoe goed je ook denkt mekaar te denken, bij overspel kunnen mensen hun kwetsende natuur gaan aannemen waardoor ze vaak helemaal niet meer te herkennen vallen. Langs de andere kant is het verzwijgen ook niet altijd gemakkelijk en bestaat de kans er in dat iemand je gaat verlinken. Overspel lijkt je misschien wel nodig om te plegen maar vergeet niet dat dit een spannende bedoeling kan worden. Niet iedereen zal begrijpen waarom je overspel gepleegd hebt, omdat hun empathisch gevoel vaak niet verder dan hun neus strekt. Wie bedrog hoort zal eerder met de vinger wijzen. Het is dus aan jou, vertel je het of toch maar beter niet?