Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Passief inkomen, hoe beginnen we eraan?

Slapend rijk worden

 1. sonja
  Om in ons dagelijks levensonderhoud te kunnen voorzien is het noodzakelijk dat we geld verdienen. De meeste onder ons doen dit door te gaan werken voor een werkgever of door zelf een eigen zaak te beginnen. Hoewel dit geen slechte vorm van inkomsten is heeft het echter zijn beperkingen. Als morgen je zaak failliet draait of je werkgever je de bons geeft is het wel gedaan met je inkomen. We krijgen in principe alleen betaald voor de door ons gepresteerde uren. Dit is bij een passief inkomen volledig anders. Zelfs wanneer je eens een week niets doet zal je nog steeds geld op je rekening krijgen. In het begin lijkt het misschien aartsmoeilijk om een passief inkomen op te bouwen maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Als jij[​IMG] voor jezelf duidelijk maakt wat je wilt bereiken en er ook voor wilt gaan is het zeker niet onmogelijk om iedere maand een mooie stroom aan passief inkomen te genereren. Het leuke van dit al is dat je project geld zal blijven opleveren. Maar denk niet dat dit een snel rijk methode is want dan zal je bedrogen uitkomen. Je zal er iets voor moeten doen maar het zal je lonen!

  Wat is passief inkomen?

  Een passief inkomen is een verdienste uit een website, boek, royalties of door investeringen. Ipv per gewerkt uur betaald te worden zal het er nu op aankomen om geld op een andere manier te gaan verdienen. Geld dat automatisch op elke minuut van de dag kan verdiend worden geeft u de vrijheid om echt creatief te zijn zonder dat er altijd iets moet tegenover staan. Het bouwen van een passief inkomen is het moeilijkste van al maar eens we dit doorgrond hebben kan ook u een eigen passief inkomen gaan verwerven. Het is helemaal geen sprookje om dit te gaan verwezenlijken, hiervoor hebben al veel te grote namen het ons voorgedaan.

  Wat wil je bereiken?

  Wat betekent voor jou een echt leven? Met welke hoeveelheid aan geld denk je te doen en laten wat je wilt? Het probleem dat velen ervaren is dat ze niet echt eerlijk tegen hunzelf durven zijn. We proberen ons zo sociaal wenselijk mogelijk te gedragen zodat we niemand voor de voeten lopen maar eigenlijk doen we er onszelf allerminst een plezier mee. Denk is goed na wat je echt wilt er durf zeker te dromen. De grote namen van deze wereld hebben het ook maar gemaakt omdat ze anders dan de massa durfden te zijn. Wees anders dan iedereen rondom jou en je hebt de eerste stap gezet naar het leven dat je altijd al wou.

  Met welk bedrag zou je echt tevreden zijn? Welk cijfer voor de ene weelde betekent zal voor de andere als snoepgeld aanschouwd worden. Het heeft dus geen zin dat ik hier voor jou een cijfer ga zeggen want alleen jij weet wat je nodig hebt. Er is alleszins goed nieuws, hoe hoog en onoverkomelijk het ook lijkt te zijn. Met passief inkomen is het zeker mogelijk. Maar ik ga eerlijk met je zijn, het is niet voor iedereen weggelegd. Je zult de eerste maanden vrijwel niets verdienen en soms lijkt het dat het allemaal geen zin meer heeft maar wie doorzet zal uiteindelijk meer dan rijkelijk beloond worden.

  Hoe verkrijgen we het?

  Er zijn verschillende manieren om een stroom van passief inkomen te genereren. De meest bekende is ongetwijfeld deze door boeken te gaan verkopen. Het is even hard werken maar jaar na jaar zal je er royalties van mogen ontvangen. Hoewel dit vroeger heel aantrekkelijk leek heeft de klassieke boekenverkoop ook zijn nadelen. Je moet ten eerste een uitgever vinden die het voor je wilt publiceren alsook moet het geschreven boek bij het publiek aanslaan. Anders is al je moeite voor niets geweest en kan je er maar beter van dromen om ooit nog iets uit te geven. De internetvariant van het klassieke boek met name het e-book is dan weer veel gemakkelijker uit te geven. E-books zijn in en je publiek is door het internet ontzettend groot.

  Een andere vorm van passief inkomen verkrijg je door met een eigen website, forum of blog te beginnen. Als jij een onderwerp weet wat vele bezoekers kan aantrekken heb je binnen de kortste keren de mogelijkheid om dit bezoekersaantal te gaan verzilveren. Maar je zal wel iets anders moeten bieden dan het gros van de webmasters. Een goed idee kan heel wat cash in het laatje brengen en de opstartkosten zijn miniem. Dmv affliatemarketing, adsense of ebook-verkoop is het zeker mogelijk om van je website te gaan leven. Maar denk niet dat dit van vandaag op morgen gebeurt, alleen de echte doorzetters zullen er de vruchten van kunnen plukken. In het begin zullen de kleine bedragen je wat ontmoedigen maar vergeet niet dat er een tijd komt die dit bedrag alleen maar zal verhogen. Denk dus vandaag na over hoe jij een passief inkomen gaat verwerven en maak onmiddellijk plannen om dit ook te gaan verwezenlijken.

Recente Reviews

 1. Eva
  Eva
  5/5,
  Bedankt voor de info, heel leerrijk:)