Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Power je dagelijks op!

Hoe je terug motiverend je dagen kan doorbrengen.

 1. sonja
  We leven in een hectische wereld, een wereld waar alles snel en liefst nog goed moet gedaan worden ook. Elk uur van onze dag lijkt bezet. Je relaties, werk, kinderen en vrienden slorpen je helemaal op. Geen 5 minuutjes lijk je vrij te hebben, want altijd is er wel iets dat gedaan moet worden. We staan 's morgens op, verzorgen de kinderen, gaan naar ons werk, komen thuis, eten een vlugge hap,[​IMG]kijken misschien een uurtje tv en gaan terug slapen om de volgende dag hetzelfde ritueel opnieuw uit te voeren. Momenten voor jou zijn er niet meer bij, wat jij graag zou doen komt niet meer ter sprake. Het vreet je hele lijf op zodat we veel energie steken in zaken die er niet toedoen. Op hetzelfde moment proberen we met onze gsm, laptop of ipad contact te houden met onze vrienden, we houden de hoge schijn op zodat iedereen denkt dat ons leventje perfect is. Spijtig genoeg is ons leven niet gemakkelijk en moeten we veel tegenslagen verwerken om stappen vooruit te kunnen komen. Soms lijkt het wel of we voor het ongeluk geboren zijn, of niets wil werken, maar is dat echt zo? Doen we er echt alles aan om onze persoonlijke ontwikkeling tot stand te laten komen? Als bovenstaand verhaaltje je enigszins bekend voorkomt neem ik aan van niet.

  Erken jezelf en streef naar meer:

  Doe me een plezier en ga voor de spiegel staan, kijk naar jezelf en evalueer je eigen ik. Ben je tevreden met wat je te zien krijgt? Is dit hoe je wilt zijn? Ben je kwa uiterlijk, gedachten en emoties op één lijn met jezelf. Of voel je je dik, ondergewaardeerd en een beetje puf. Hoe zou je willen zijn, kan je dat beeld schetsen? Wat zou de perfecte jou zijn? Hoe zou deze er moeten uitzien, spreken, voelen, zijn in het algemeen? Wat houdt je tegen om die persoon te zijn? Die persoon waarvan jezelf zegt: ,,wauw, zo zou het moeten zijn". Neem een notitieblokje en schrijf terwijl je voor de spiegel staat alles op wat je aan jezelf veranderd wil zien. En in dit bericht gaat het vooral om je uiterlijk en je algemene conditie. Wat wil jij nu echt veranderd zien, je buik, je dijen, je benen, je achterste, die kwabben onder je kin of die borstkas dat daar maar wat zit te hangen? Het maakt niet uit, bij iedereen is dit verschillend en iedereen heeft wel eens een mentale foto gemaakt van hoe hij of zij er perfect zou willen uitzien. Ik zeg niet dat je naar de perfectie moet streven maar zoals bij alles in het leven kan het altijd wat beter. En ik vertel u dit niet omdat ik in alles de perfectie zelve ben, verre van, maar ik probeer samen met u in alle punten van uw leven een doorbraak te maken. En voor dat je doorbraken kunt bereiken moet je geest in optimale conditie zijn. Als je geest, je ziel, je eigenste ik niet in optimale conditie is zullen er nooit geen grote doorbraken gebeuren. Voor je ook maar iets aan jezelf veranderd moet dit op punt staan.

  Een poweruurtje kan je leven veranderen:

  Wees gerust, ik ga u niets proberen te verkopen en dat zou ik ook niet kunnen omdat alles wat je nodig hebt al in u bezit is. Ik begrijp echt je frustratie als je een druk leven hebt, alles komt maar op je af en op den duur weet je gewoon van geen hout meer pijlen te maken; Je voelt je opgbrand, leeggezogen, alsof iemand al je energie heeft opgeslorpt. Dag na dag voel je je slechter en slechter, dit kan niet blijven doorgaan, je ziet soms geen uitweg meer. Als één van die zinnen je bekend in de oren klinkt heb je kracht nodig. Iedereen heeft energie nodig om zijn taken te kunnen uitvoeren, zonder energie ben je als een zak potgrond. Veel zal er niet gebeuren, en je zal alleen bewegen als iemand je voorsjouwt. Dat willen we dus vermijden, we willen energierijk zijn zodat we met liefde en passie aan onze dag kunnen beginnen. Wat we nodig hebben is beweging, inderdaad, beweging! Ze hebben het je al duizendmaal verkondigd, ik weet het, maar ga even met me mee. Wanneer je beweegt krijg je zuurstof binnen, deze zuurstof circuleert naar je hersenen en laat alle negatieve stoffen door middel van zweten naar buiten. Je lichaam ondergaat een zuiveringskuur en bouwt tegelijkertijd een kracht op. Hierdoor krijg je na het sporten dit ongelooflijk goed gevoel over je heen, je voelt je longen terug ademen, je bent relaxed en kan terug rustig nadenken. Als herboren kan je dag niet meer stuk, dit gevoel moet je blijven opwekken, het is een natuurlijke drug die je leven kan veranderen. Vanaf vandaag zou je dan ook op zijn minst elke dag een halfuurtje moeten sporten. Maar ik hoor je al komen: ,,Met mijn gezin, bezigheden en werk heb ik hier helemaal geen tijd voor...". Maak dan tijd, sta desnoods een half uurtje vroeger op. Ik verzeker je dat dit halfuurtje je dubbel zoveel energie zal opleveren dan te blijven liggen. Kies een sport dat je graag doet, voor mij is dit joggen maar bij jou kan dit evengoed fietsen of gewichtheffen zijn. Het maakt dan ook helemaal niet uit welke sport je verkiest maar doe dit op zijn minst 30 minuutjes 5 dagen per week. Deze verandering kan je leven ondersteboven halen, en ik bedoel dit op een goede manier. Vergeet al die fabeltjes van dit en dat maar begin vandaag nog te sporten want je lichaam heeft dit nodig. Je geest zal terug gezond worden en je conditie, welja die wordt optimaal. Doe dit met me mee, elke dag een halfuurtje en je zal versteld staan wat dit met je algemene zelf zal doen.