Google+
  1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Relatie

wiki

  1. robby
    Een relatie is een partnerschap tussen twee of meer mensen die op liefde gebaseerd is. Het is een vergevorderde vriendschap waar men intimiteit aan toevoegt. Zowel emotioneel als seksueel zullen de partners die tot de relatie behoren elkaar proberen te vervullen. Men spreekt over een gewone relatie wanneer men exclusiviteit aan elkaar belooft en over een open relatie wanneer dit niet langer het geval is.

    Het koppel dat aan de relatie gelijk is wijdt zich aan elkaar op voorwaarde van vooraf afgesproken kenmerken. Dit koppel kenmerkt de relatie zolang men over twee personen spreekt. In andere gevallen noemt men dit een driehoeksrelatie of een afgeleide daarvan.

    Na verloop van tijd kan men de relatie d.m.v. een huwelijk of samenlevingscontract laten formaliseren. Relaties kunnen zowel uit partners van verschillende als dezelfde seksen bestaan.

    Mocht de relatie beƫindigd worden zal de vorige partner als een ex beschouwd worden. Indien de relatie door een huwelijk geformaliseerd was spreekt men over een scheiding.