Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Relatieproblemen oplossen doe je samen

Relatieproblemen oplossen vraagt om gezamenlijke inzet en toewijding

 1. OnlineHulpverlener
  Relatieproblemen oplossen begint met erkenning van de problematiek
  Relatieproblemen oplossen is een bewuste keuze die partners moeten willen maken. Voor er met relatietherapie wordt aangevangen moeten de beide partners eerst voor zichzelf en naar de partner toe hebben erkend dat er relatieproblemen zijn. Vervolgens zullen beide partners de wens moeten uitspreken dat zij deze relatieproblemen willen aanpakken en liefst willen oplossen, dit moet het doel zijn van relatietherapie waarbij de praktijk en de tijd zal moeten uitwijzen of men hierin zal slagen.

  Relatieproblemen oplossen vraagt om motivatie en toewijding van de partners
  Relatieproblemen oplossen wordt een ondoenlijke bezigheid wanneer één of beide partners hiervoor niet de motivatie en/of de energie kunnen leveren. Zonder de individuele inzet van de afzonderlijke partners is het oplossen van relatieproblemen bij voorbaat gedoemd om te mislukken. De aandacht zal moeten uitgaan naar de mogelijkheid tot het oplossen van de relatieproblemen ondanks de aanwezigheid van stress, frustratie, irritatie en onmacht. Het vraagt om moed en vertrouwen om ondanks de aanwezigheid van allerlei negatieve emoties toch uit te zien en te blijven geloven in een manier waarop de relatieproblemen opgelost kunnen worden, bijvoorbeeld met de inzet van relatietherapie.


  Relatieproblemen oplossen met behulp van relatietherapie
  Relatieproblemen oplossen blijkt in de praktijk een meer dan lastige uitdaging te zijn, zeker wanneer de partners deze uitdaging aangaan zonder professionele inmenging van buitenaf. Wanneer de relatieproblemen dusdanig groot zijn dat hier veel emoties mee gepaard gaan is het wachten tot het willen oplossen van relatieproblemen escaleert met als gevolg een nog groter probleem dan al in eerste instantie aanwezig was! Om die reden is het sterk aan te bevelen dat partners die hun relatieproblemen willen oplossen hiervoor onpartijdige en deskundige relatietherapie inschakelen. Een neutrale relatietherapeut kan de probleemsituatie objectief beoordelen en ervoor zorgen dat het oplossen van relatieproblemen niet ontaardt in een sfeer van verwijten naar elkaar en een passieve houding zonder effectieve vooruitgang.