Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Relatieproblemen oplossen

Elkaar leren begrijpen

 1. sonja
  70% van alle koppels heeft vroeg of laat eens met relatieproblemen te maken, gaande van simpele ruzies tot willen uit mekaar gaan. Relatieproblemen zijn dan ook eigen aan de meeste relaties, we zien mekaar graag maar toch duiken er steeds weer diezelfde problemen op. In het begin van onze relatie vinden we dat niet zo erg maar gaandeweg kan dit irriterend werken. Niemand wil graag 100 keer hetzelfde zeggen, het lijkt wel of je woorden niet begrepen worden, dat je alles probeert maar dat verandering er niet echt in zit. Hoe komt het toch dat we mekaar niet begrijpen, zijn we dan zo verschillend? Inderdaad, een man en vrouw zijn totaal verschillend en toch horen ze samen te zijn. Het is aan ons om te leren hoe de andere partner[​IMG]in mekaar zit, hoe we deze kunnen stimuleren en wat we vooral niet moeten doen. Want kleine relatieproblemen groeien alsmaar meer als ze niet opgelost raken. Men denkt dan dikwijls dat men niet meer van mekaar houdt terwijl het enkel frustaties zijn die tot de breuk zullen leiden. Laat het niet zover komen en doe vandaag nog iets aan je relatieproblemen, hoe klein deze ook lijken te zijn.

  Maak tijd voor elkaar:

  Tijd voor elkaar maken is van essentieel belang in een relatie. Zonder bij mekaar te zijn kan je niet naar mekaar toe groeien. Denken dat het wel zal overgaan is de hoofdreden van het aantal scheidingen op een jaar. Laat je niet vangen en denk niet dat relatieproblemen zullen overwaaien, ze kunnen soms is minder lijken maar dat is maar de stilte voor de storm. En het is deze storm die je ten alle tijde wil vermijden. Weet je waarom het in het begin van jullie relatie zo goed ging? Omdat je steeds bij mekaar wou zijn, jullie deden vele nieuwe dingen en geen enkele dag was saai. Stel je eens voor dat je dit op een dagelijkse basis zou doen. Er zouden heel wat minder koppels uit mekaar gaan en we zouden in een mooiere wereld leven. Maar we denken als we eventjes in een relatie zijn dat het wel allemaal zal loslopen en dat we eigenlijk zoveel niet moeten doen. Fout! Als je de passie laat verdwijnen gaat je relatie stilletjesaan dood. Wees dus terug wat meer attent, ga terug weg en zie vooral dat je genoeg bij mekaar kunt zijn.

  Niemand hoeft te winnen:

  Er hoeft geen enkele winnaar in een relatie te zijn. Als jullie het goed aanpakken zullen jullie beide winnaars zijn. Proberen om de overhand in een discussie te krijgen is dan ook ver het slechtste wat je kan doen. Je hoeft mekaar niet de les te spellen, jullie zijn team-mates, geen oorlogvoerders. Het is de bedoeling dat jullie samen een gelukkig bestaan kunnen leiden, als er altijd één van de twee is die de baas wil zijn is je relatie gedoemd om te mislukken. Praat met mekaar op een gelijke en ordentelijke manier. Zo zal je veel meer bereiken dan steeds de stress in je lichaam te laten opwekken. Als je echter niet kunt praten zonder je stem te verheffen kan je beter naar een publieke plaats zoals een park of een museum gaan. Daar is de kans veel kleiner dat je gesprek in een ruzie zal ontaarden.

  Wees eerlijk tegen mekaar:

  Heb je iets nodig of wil je echt dit of dat doen? Praat erover ipv zaken achter de rug van je partner te gaan doen. Als jij toch die gitaar wilt kopen terwijl jullie dit nog niet hadden uitgesproken kan dit aanleiding geven tot dagenlange ruzies. Elke keer weer zal je kunnen horen dat je zaken achter de rug doet, weet je nog die gitaar die je kocht...! Met eerlijk te zijn kan je veel meer bereiken. Als je eens op adem wil komen kan je dat ook gerust zeggen, iedereen heeft wel eens een tijd nodig om te bezinnen. Dit hoeft niet te betekenen dat er iets mis is aan jullie relatie.

  Als je iets beloofd moet je uw beloftes kunnen waarmaken:

  Als jij zegt dat je de vuilbakken op vrijdag zal buitenzetten en elke keer weer doe je dit niet kan dat heel frustrerend overkomen. Doe liever geen belofte dan één die je niet zal waarmaken. Vanaf het moment dat je aan mekaar iets beloofd zou je er alles moeten aan doen om dit ook te kunnen waarmaken. Vergeet je veel, koop dan een agenda, dit kan wonderen doen. Als je veel beloftes niet waarmaakt gaat je partner je ook niet meer geloven. Er bouwen zich veel frustraties op en je kan er van op aan dat het veel simpeler is om eens de vuilzakken buiten te zetten dan dit honderd maal te moeten aanhoren.

  Zet je eens op een uitzonderlijke manier in:

  Verrassingen laten de passie in een relatie opflakkeren. Kom dan ook af en toe eens helemaal anders uit de hoek. Boek eens dat romantisch weekend waar jullie al zolang over spraken, ga is lekker eten of verras je partner eens met een leuk cadeau. Hoe inventiever je bent, hoe meer het zal geapprecieerd worden. Het hoeft allemaal zoveel niet te kosten, het is het gebaar dat telt. Denk dus maar eens goed na over hoe jij je partner in de nabije toekomst kan verwennen.

  Begrijp mekaar en wees vergevingsgezind:

  We zijn allemaal mensen en iedereen maakt wel is een fout. Blijf er dan ook niet altijd over doordrammen als je naaste eens iets doet dat tegen jouw verwachtingen is. Een perfecte overeenkomst met jouw gedachten zal vrijwel onmogelijk zijn. Het is dus normaal dat er af en toe eens strubbelingen zullen zijn. Wees begripvol en vergevingsgezind, dit werkt helend en is toekomstgericht de beste optie. Je partner zal sneller met een probleem naar je toe komen als die weet dat jij begripvol en vergevingsgezind zal optreden. Een ideale manier om kleine problemen niet te laten groeien tot ze vrijwel onhandelbaar worden. Wees ervoor mekaar, in goede en slechte dagen, dat is niet alleen van tel als je getrouwd bent. Je bent een koppel en een koppel hoort samenhorig te zijn, gedraag je er dan ook naar.