Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Rudy Ruettiger's verhaal

Over hoe iedereen uiteindelijk kan winnen!

 1. sonja
  Het verschil waarom sommige mensen niet en andere weer wel winnen ligt niet aan hun afkomst, opvoeding of genetische eigenschappen. Winnen in het leven is voor iedereen mogelijk, hoe zeer u ook denkt dat alle kansen tegen u zijn hoe meer dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn. Geloven in uzelf is zoals de meesten van ons weten het begin van alles maar dat is niet genoeg. U moet een droom weten voorop te stellen, iets wat u in het leven tot een beter mens kan maken. Iets wat u de kracht kan geven om elke dag weer voor een lange periode ervoor te blijven gaan. Maar geloven en dromen zijn [​IMG]niets waard als we niet kunnen doorzetten. Winnen en verliezen ligt echt dichter bij mekaar dan u denkt. Het is vaak juist voor we gaan winnen dat we de handdoek in de ring gooien. We lijken alles geprobeerd te hebben en denken dat ons lot tot verliezen gedoemd zal blijven. Indien we opgeven zal dit inderdaad zo zijn maar wie nooit opgeeft zal ook nooit kunnen verliezen. Een wijze les die velen onder ons nog altijd niet begrepen hebben, iedereen heeft de kans om te winnen; zelfs u met al uw verliezen kan ook tot een winnaar getransformeerd worden.

  Het verhaal van Rudy Ruettiger:
  Vandaag zou ik met u het verhaal van Rudy Ruettiger willen delen, een levensverhaal dat zoals sommigen van jullie zullen weten is verfilmd. Als je echt nog is een goede film over persoonlijke ontwikkeling wilt bekijken is de populaire film Rudy een echte aanrader. Rudy Ruettiger is er dan ook het levende bewijs van dat winnen door iedereen kan behaald worden. Zolang men maar in zijn of haar doel blijft geloven is niets onmogelijk. Rudy werd in een arm milieu opgegroeid. Sinds zijn jeugd had hij het al moeilijk omdat zijn droom om ooit een professionele Rugby speler te worden vaak als belachelijk werd afgestempeld. Het plaatsje waar Rudy opgroeide had dan ook niet veel te bieden. Omdat hij bij coach Gordie Gillespie van de Katholieke Hogeschool wat succes had behaald dacht hij om ooit te kunnen doorgroeien.

  Omdat hij zoveel tijd in zijn rugby carrière had gestoken kreeg hij wel zijn diploma maar waren zijn resultaten niet echt uitmuntend. Hij besluit dan maar om net zoals zijn vader en vrienden in de plaatselijke staalfabriek te gaan werken. Maar het brandend verlangen naar meer blijft aan zijn ziel knagen. Wanneer zijn beste vriend in een explosie binnen de fabriek om het leven komt besluit Rudy om niet langer met een minderwaardig leven genoegen te nemen. Hij wil zijn droom om ooit voor de Fighting Irish van de befaamde Notre Dame Universiteit te spelen voor eens en altijd volgen. Maar hij wordt al snel met harde feiten geconfronteerd. Zijn cijfers zijn niet goed genoeg om in deze uitmuntende universiteit binnen te raken.

  Maar Rudy geeft niet op en zoekt naar een oplossing. Hij gaat bij een priester ten rade die zijn droom als bijna onmogelijk beschouwd. Toch wil hij Rudy niet aan zijn lot overlaten en stelt hem voor om in de nabijgelegen school Holy Cross eerst zijn cijfers wat op te krikken. Hopend op een transfer naar de Notre Dame Universiteit blijft Rudy Ruettiger hard werken om toch maar een uitstekend resultaat voor mekaar te krijgen. Om te kunnen overleven neemt hij een job als onderhouder van het rugby veld van Notre Dame aan. Met de hulp van zijn nieuwe vriend D-Bob probeert Rudy ondertussen de beste van zijn klas te worden. Omdat hij aan dyslexie leidt is het voor hem trouwens dubbel zo moeilijk om de leerstof te begrijpen. Maar hij geeft niet op en zal gedurende twee jaar het beste van zichzelf geven.

  Hopend op een transfer naar de Notre Dame universiteit beleeft hij zijn dagen als een passionele student. Maar tweemaal wijst men zijn aanvraag af waardoor hij slechts nog één kans heeft om aanvaard te worden. Uiteindelijk beloont men zijn doorzettingsvermogen waardoor hij Notre Dame mag betreden. Vol vreugde gaat hij met kerstmis naar huis om het goede nieuws te verkondigen. Ondertussen heeft zijn vriendin het uitgemaakt om een relatie met één van zijn broers te kunnen beginnen. Waar anderen alle hoop hadden opgegeven besluit Rudy Ruettiger om er nu echt voor te gaan!

  Tijdens de try-outs van het toekomstig Rugby team valt snel op dat Rudy met zijn lengte van 1m68 en kleine lichaamsbouw niet echt tegen de andere reuzen kan strijden. Maar omdat hij nooit van opgeven wil weten besluit Coach Ara Parseghian om hem in zijn oefenploeg op te nemen. Jaren doet hij zijn best om alle anderen op de komende toernooien voor te bereiden en Rudy wordt dan ook een graag geziene teamgenoot. Omdat hij zo zijn best doet belooft de coach hem dat hij in zijn laatste jaar van de Universiteit eens een echte match zal mogen meespelen. Voor Rudy is dit een uitgelezen kans om zijn familie te bewijzen dat hij zijn dromen echt wel bereikt heeft.

  Maar Coach Parseghian treedt in 1974 af waardoor hij zijn eerder gemaakte belofte niet zal kunnen nakomen. Hij wordt door Dan Devine vervangen die Rudy helemaal niet als wedstrijdmateriaal aanziet. Maar zijn teamgenoten laten het hier niet bij en leggen allen hun uniform op de nieuwe coach zijn bureau zodat Rudy zou kunnen spelen. Tijdens de laatste wedstrijd tegen Georgia Tech is de coach nog steeds vastbesloten om Rudy niet te laten meespelen. Maar algauw begint men tijdens de laatste minuten in het stadium de naam "Rudy" te roepen waardoor hij niet anders kan dan hem te laten spelen. Rudy stelt niet teleur door tijdens de laatste minuten de quarterback van Georgia Tech te tackelen. Op de schouders van zijn teamgenoten wordt Daniël Rudy Ruettiger van het veld gedragen. Het ultieme bewijs dat wie nooit opgeeft altijd zal winnen. Laat dit in uw leven ook het geval zijn!