Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Rust in uw leven vinden

Werk je stress weg

 1. sonja
  Het verloop van ons leven is meestal op tijd gebaseerd. We moeten zoveel zaken proberen af te werken dat het soms lijkt dat 24u per dag niet genoeg is. Uw partner, werk, kinderen, familie en vrienden willen elk een stukje van uw tijd kunnen opgebruiken. Zonder dat ze mekaar raadplegen kloppen ze allemaal bij u aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat stress de kop opsteekt. Zonder innerlijke rust kunnen we immers moeilijk functioneren. Soms lijkt het wel of de' muren op ons afkomen, dat we het allemaal toch maar niet geregeld krijgen. Dit is moeilijk handelbaar als uw binnenste een brok met stress bevat. We maken ons dan ook[​IMG]over vanalles en nog wat zorgen. We maken ons zorgen over onszelf, over de buren, familie, dat we onze job gaan verliezen, dat iedereen het wel goed heeft, terrorisme, dat ons kinderen veilig zijn, enz. Ze zeggen wel eens dat mensen egoïstisch kunnen zijn maar eigenlijk zijn wij allemaal zo meelevend met anderen dat we soms vergeten om zelf eens uit te blazen. En toch hebben we dit allemaal nodig, tijd om op rust te komen en even te bezinnen.

  Neem elke dag een beetje tijd voor jezelf:

  Het lijkt voor de hand liggend maar wie neemt er elke dag tijd voor zichzelf? Zeker wanneer je een gezin of een drukke baan hebt lijkt dit niet altijd makkelijk in te plannen. Toch zou je dit niet mogen verwaarlozen, alleen door elke dag een beetje tijd voor jezelf te nemen kan je innerlijke rust verkrijgen. 15 min of een halfuurtje zijn ruim voldoende om de geest en het lichaam weer wat kracht bij te zetten. Tijdens deze tijd voor jezelf probeer je uw lichaam en geest te ontspannen en kan je je dromen de vrije loop laten. Denkend aan wat je zou willen bereiken en hoe je dit zou kunnen verwezenlijken. Het is jouw tijd om te dromen over een betere morgen. Met diepe in en uit ademhalingen kan je alle stress laten verdwijnen. Tijdens dit halfuurtje kan je ook een denktank samenstellen. In je gedachten kan je dan met de grootste der aarde aan tafel zitten, je kan hun advies inwinnen over allerlei vragen die je over een bepaald onderwerp hebt. Alhoewel dit een beetje vreemd lijkt wordt het idee van een denktank al eeuwen uitgevoerd. Het maakt eigenlijk niet veel uit wat je doet zolang je maar tot rust komt. In de natuur proberen alle dieren van de kleinste muis tot de grote leeuw om eens tot rust te komen. Zeker dieren die in groep leven nemen het voorbeeld van hun leider over. Gorilla's zijn hier een mooi voorbeeld van. Deze vertrouwen allemaal op hun leider welke hun aanmaant om ofwel verder te gaan ofwel te rusten. De groepsleider weet verdomd goed dat als hij rust uitstraalt zijn groep ook rust zal erkennen. Neem dus elke dag een beetje tijd voor jezelf en als je een gezin hebt kan je dit zelfs in groepsverband doen. Het zal jullie allemaal ten goede komen en je zal beter kunnen rationaliseren.

  Vermijd negatieve contacten:

  Door zich te omringen met negatieve gedachten wordt onze geest bevuild. Hetzelfde gebeurt als we ons gaan omringen met positieve gedachten. Mensen die negativiteit uitstralen kunnen dit dan ook aan jou overdragen. Probeer zo weinig mogelijk contact te hebben met mensen die zich steeds weer negatief opstellen. Het zal jouw gedachtengang negatief beïnvloeden waardoor jij ook denkt dat meer voor jou niet van toepassing is. Doe dit jezelf niet aan en probeer jouw eigen doelen na te streven.

  Leef je eigen leven en niet dat van de buren:

  De buren hebben weer een nieuwe pc gekocht, waarom kunnen wij dat niet? Waarom moeten wij het met dit oude prul blijven doen? Als dit bekend in de oren klinkt heb ook jij last van een ander zijn leven te leiden. Je hoeft jezelf met niemand te vergelijken, jouw leven is uniek en wat jij doet kan je zelf beslissen. Hebben je vrienden weer een nieuwe auto gekocht of dat droomhuis dat jij ook zou willen bezitten? Als dit je als persoon aantast zal ook jij moeten leren om je eigen leven te leiden. Kunnen ze echt dat huis of die nieuwe smartphone veroorloven? Wie zal het zeggen en wat maakt het ook uit? Ben gelukkig met wat je hebt en wees er elke dag opnieuw dankbaar voor.

  Het leven is niet te voorspellen:

  Je kan je leven 20 jaar op voorhand voorspellen en dan gebeurt er iets wat alles op zijn kop zet. Je verliest je job, je relatie is gedaan, er is een sterfgeval... Deze dingen gebeuren bij iedereen. Leer uit elke tegenslag en probeer deze zo goed mogelijk naar je hand te zetten. Zit niet elke dag te denken waarom jij toch altijd ongelukkig blijft. Waarom jij altijd gedoemd bent om te mislukken. Niemand is gedoemd om te mislukken! Het zijn alleen deze mensen die op hun mislukkingen focussen ze ook zullen beleven. Hetzelfde geldt als je uw focus zet op de positieve zaken in het leven. Kies zelf welk leven jij wil leiden want wat je wilt kan je ook verkrijgen!