Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Samenwerken met je vrouw of man

Is het iedereen gegeven?

 1. sonja
  Er is een reden waarom je de partner gekozen hebt waar je nu bij bent. Op bepaalde punten hebben jullie een overeenstemming gevonden waardoor een relatie als een evident gevolg aanzien werd. Nu is er toch wel een verschil tussen met een partner samen te wonen en ermee te werken. Werken met mekaar zal nooit altijd op dezelfde liefdevolle manier kunnen gebeuren. Tussen je avonden met mekaar te delen of een hele dag bijeen te zijn is er nog een heel groot verschil. Hoewel het in het begin wel leuk lijkt om mekaar dag in dag uit te zien kan dit op den duur voor de nodige frustraties gaan zorgen. Denk dus niet[​IMG]dat het perse goed zal gaan omdat het in jullie liefdesleven ook wel best meevalt. De stress op het werk is vaak niet te vergelijken met die van thuis. Op het werk moet je met collega's, bazen, reglementen en andere voorwaarden rekening houden. Wat thuis mag, kan bv. niet altijd op het werk. Zelfs als jullie gewoon samen een zelfstandige activiteit uitvoeren zal je met veel meer rekening moeten houden dan wat je tot nu toe gewend was. Rekeningen moeten namelijk op tijd betaald worden en het is niet altijd even gemakkelijk om een hele dag samen te werken als jullie visie niet 100% overeenstemt.

  De thuissituatie en de werksituatie moeten gescheiden zijn:

  Samen werken kan leuk zijn maar het is geen verlengde van je gezinssituatie. Wat thuis gebeurt blijft thuis, wat op het werk gebeurt zou op het werk moeten blijven. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Stel je maar is voor dat je 's morgens een ruzie hebt gehad en dan samen naar het werk vertrekt. De ruzie zal altijd een beetje blijven nazinderen zodat de werksituatie eronder kan lijden. Een veel gemaakte fout die de meeste koppels onbewust begaan maar wel één die door niet veel bazen, klanten noch collega's zal geapprecieerd worden. Wees professioneel in je job en sla een klik om als je begint te werken. Wat gebeurt is, is vanaf nu verleden tijd. Je kan er je tijdens je vrije tijd nog druk genoeg in maken.

  Omdat veel koppels dit niet kunnen zijn werkgevers niet altijd happig om een koppel aan te nemen. Zeker niet als ze op dezelfde dienst werken of dezelfde functie moeten uitvoeren. Dit is namelijk om problemen vragen. Als je niet zeker bent dat je gezin en werk gescheiden kan houden zou ik er niet aan beginnen. Dit is zeker geen verwijt want 90% van de mensen die je tegenkomt kunnen het trouwens ook niet! Bega zeker niet de fout van zo je relatie op de klippen te laten lopen. Ik ben er steevast van overtuigd dat het zeker mogelijk is om als koppel samen te werken doch is het niet aan iedereen gegeven.

  Gelijkwaardig of is er iemand de baas?

  Als je de uitdaging aangaat kan je best op voorhand bespreken of er op het werk iemand hoger staat dan de andere. Als je vrouw bv. manager is terwijl jij achter de band staat is het normaal dat er enige afstand bewaard moet blijven. Bekijk dit niet zoals thuis, op het werk zijn er altijd regels die moeten gehandhaafd blijven. Het heeft geen zin om de gelijkwaardigheid te eisen als jullie functies niet overeenstemmen. Dit kan jullie beiden in een slecht parket brengen waarna ontslag niet altijd uitgesloten is.

  Als je het er echt moeilijk mee hebt kan je beter niet samenwerken. Je kan het natuurlijk ook altijd compenseren door dan thuis een beetje meer de baas te zijn al is dat ook niet echt verstandig binnen een liefdevolle relatie. Regel blijft als je het er te moeilijk mee hebt je beter een andere job kan uitkiezen. Beter dit dan dat de relatie hierdoor geen toekomstperspectief meer heeft.

  Tijdens de pauzes kan er veel goedgemaakt worden:

  Iedereen neemt wel eens een pauze tijdens de dag. Als het niet om te eten is dan misschien om eens een luchtje te scheppen. Waarom deze tijd dan niet samen doorbrengen? Dit is soms al genoeg om terug je batterijen te kunnen opladen. Spreek niet teveel over thuis maar snij leuke onderwerpen aan zodat het voor allebei leuk blijft om naar de pauze uit te zien. Als je altijd onder je voeten krijgt omdat je thuis weer iets niet gedaan hebt zal de pauze ook niet langer als aangenaam ervaren worden.

  Deze beperkte tijd kan wonderen voor je relatie doen. Gebruik hem dan ook effectief om eens wat bij te praten of om over jullie dromen na te denken. Zolang het interessant blijft gaan jullie beiden naar de pauze blijven uitzien waardoor je dag veel vlotter zal verlopen. Werken samen, ook jij kan het als je op tijd en stond er wat plezier kan inbrengen. Ga jij de uitdaging aan of pas je hiervoor?