Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Schrijven is een passie die uw leven kan veranderen

Zet je fantasie op papier

 1. sonja
  Schrijven, wat betekent het voor u? Ik hou ervan om elke dag opnieuw op dit blog een artikel te schrijven. Het geeft me een zekere kalmte omdat ik op die manier de stress van de afgelopen dag van me kan afschrijven. Als we over schrijven praten denken we snel aan auteurs van boeken en/of magazines maar je hoeft het niet altijd zo ver te zoeken. Ook jij en ik zijn perfect in staat om op ieder moment van de dag een waardig stuk neer te schrijven. Het is één van de goedkoopste hobby's en je kan er ontzettend veel plezier aan beleven. Schrijven geeft de mogelijkheid om je dromen waar te maken, om je diepste fantasieën vorm te geven en je[​IMG] verlangens kenbaar te maken. Om met schrijven te kunnen beginnen heb je enkel een computer met tekstverwerker nodig, of als je het echt wenst kan je er natuurlijk nog altijd op de ouderwetse manier aan beginnen. Het is een toegankelijke expressievorm die al heel wat levens in de loop der jaren veranderd heeft. Want met schrijven geven we hoop aan de lezer die door onze woorden te volgen naar een magische plaats kan afdalen. Een wondere wereld die door u als schrijver gecreëerd is en waarvan mensen soms nog jaren kunnen praten. Maar hoe begin je eraan en waar moet je rekening mee houden?

  Schrijven leer je door te schrijven!
  Het lijkt simpel maar de meest effectieve manier om goed te leren schrijven is door het veel te doen. Dat moeten daarom niet altijd bestsellers zijn want door je gewoon elke dag aan het schrijven te zetten kom je al een heel eind. Zie wel dat je een aparte ruimte hebt om je met het schrijverschap te gaan bezighouden. Wie elke vijf minuten gestoord wordt kan nooit een goed stuk neerpennen! Een goede schrijver moet kunnen afdwalen naar die plek waar zijn diepste fantasieën verscholen zitten. Het hangt natuurlijk allemaal een beetje af van wat je eigenlijk met het schrijven wil gaan bereiken maar uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Wie maar af en toe eens aan het schrijven gaat zal behoudens hij een literair genie is nooit de beste bladzijden kunnen afleveren. Praat er niet over maar doe het gewoon en zoek een zekere routine zodat je elke dag opnieuw gaat schrijven.

  Lees elke week een boek:
  Wie ooit als goed schrijver erkend zal willen worden kan maar beter veel beginnen lezen. Een schrijver die niet leest is als een blinde fotograaf die soms wel eens een goed kiekje zal maken, maar waarbij iedereen weet dat dit puur op toeval gebaseerd is. Door andermans werk te lezen zal je nieuwe methoden leren die je desgewenst in je eigen schrijven kan inwerken. Sommige mensen vertellen me dat ze gewoonweg geen tijd hebben om zoveel te lezen maar eigenlijk moet je daar zelfs niet veel tijd voor vrijmaken. Bedenk maar is hoeveel keer je wachtend bij de dokter, aan de kassa of op de bus naar je klok zit te staren terwijl deze kostbare tijd door lezen kan worden ingevuld. Op die momenten zal het lezen van een goed boek je op andere gedachten kunnen brengen zodat het stress ontlatend werkt, alsook de eigen kennis alleen maar zal vergroten. We zijn de laatste jaren veel te veel aan ons televisietoestel gewend geraakt, terwijl we de wondere wereld van het lezen helemaal uit het oog verloren zijn.

  Laat de critici maar komen!
  Voor alles wat je in dit leven probeert te bereiken zullen er altijd mensen zijn die er hun mening over kwijt willen. Leuk als dit als opbouwende kritiek kan ervaren worden maar dat is niet altijd het geval. Bepaalde critici hebben hun eigen denken als het op schrijven aankomt en durven dan ook niet altijd hun oogkleppen te verwijderen. Natuurlijk kan je van elk schrijver wel iets negatiefs vinden maar dat is daarom niet altijd slecht. We hoeven niet allemaal leerkrachten Nederlands te worden om goed te kunnen schrijven dus ja, zowel u als ik zullen op tijd en stond ook wel een foute spelling of een verkeerd woord gaan gebruiken. Als mensen alleen maar met zo'n kritiek kunnen afkomen kan je er van op aan dat je goed bezig bent! Zelfs de grootste schrijvers zondigen gedurende hun carrière aan deze regels die niet altijd overal even toepasbaar zijn. Het belangrijkste is dat u zich niet laat ontmoedigen want dan is het natuurlijk snel gedaan met het schrijverschap. Wat men ook zegt, schrijf elke dag jouw aantal woorden en trek je er voor de rest niet teveel van aan. Bestseller schrijvers zoals Stephen King worden nog op een dagelijkse basis door critici negatief beoordeeld. Hun mening heeft dus weinig tot niets met uw succes te maken.

  Hoe beginnen met schrijven?
  Als beginnend schrijver is het niet altijd makkelijk om onmiddellijk te weten met wat je wil beginnen. Daarom daag ik jullie beginnende en gevorderde schrijvers vandaag uit om jullie eerste stukken naar ons toe te zenden. Zoek een leuk onderwerp en schrijf er een artikel van minimum 800 woorden over. Na je inzending zullen we dit met alle graagte gaan beoordelen waarna we het op dit blog dat door duizenden mensen bezocht wordt zullen publiceren. Zo heb je onmiddellijk een degelijk platform ter uwer beschikking zodat ook jij je talenten als schrijver met de wereld kan delen. Bekijk ons ruim assortiment aan onderwerpen en begin te schrijven want wij kunnen alleszins niet wachten om de eerste inzendingen te beoordelen. Op wat wacht je nog? Begin nu met je eerste artikel voor ons te schrijven en wie weet nodigen we je wel uit om als vaste waarde ons team te vervoegen. Stuur nu je artikel in!