Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Schulden oplossen, hoe geraken we er terug bovenop?

Met deze tips ben je er zo uit...

 1. sonja
  Schulden ontstaan doordat we bepaalde zaken willen maar deze niet onmiddellijk kunnen betalen. Het gezond verstand zegt ons dan ook om het bepaald goed niet te gaan kopen, doch zijn we vaak niet sterk genoeg om ons daarvan te weerhouden. Eens begonnen met schulden te maken is er vaak geen weg terug. Het is een gemakkelijke manier om onze zin te kunnen doorvoeren, al zullen we zonder twijfel achteraf er de nodige last van ondervinden. Banken en andere kredietinstellingen doen dan ook hun uiterste best om uw schuldenlast zo hoog mogelijk te houden, omdat ze ook weten dat u op deze manier volledig binnen hun controlegebied blijft. De beste klanten van banken zijn niet alleen de rijken maar kunnen we veelal in de lagere klassen van de maatschappij terugvinden. Mensen die bereid zijn[​IMG] om hoge intresten op hun schulden te betalen zullen dan ook meer dan hartelijk door de banken worden onthaald. Het spijtige van de zaak is dat de wetten in dit land wel vooropstellen dat schulden met een contract moeten worden betekend, doch er nergens geschreven staat dat de verstrekkers van kredieten, alle algemene voorwaarden verplicht moeten overlopen. Geen wonder dat veel mensen hun door deze onetische technieken laten vangen waardoor er dagelijks familiedrama's blijven ontstaan.

  Besef dat schulden maken uw financiële situatie alleen maar verslechtert!
  Het heeft geen zin om hier een oplossing voor uw schulden te gaan voorstellen indien u zelf niet beseft dat u fout bent geweest. De bank is misschien niet eerlijk met u geweest doch heb jij wel jouw handtekening onder deze schuldenberg geplaatst. Besef voor eens en voor altijd dat schulden maken je alleen maar dieper in de financiële put zal gooien. Schulden maken heeft nog niemand verder geholpen doch laten we ons allemaal wel eens verleiden om ze aan te gaan. Veelal betalen we een enorm percentage op deze gemaakte schulden waardoor onze welvaart zienderogen een duik neemt. Waarom we dan ook altijd onmiddellijk iets moeten hebben blijft de vraag die alleen jij kan oplossen! Denkende dat schulden maken een oplossing voor je problemen vormt zal juist het tegenovergestelde effect hebben.

  Zoek een oplossing om je schulden zo snel mogelijk af te lossen:
  Het feit dat je schulden gemaakt hebt is onomkeerbaar, het heeft dus geen enkel nut om de schuld bij iemand anders te gaan leggen. Alleen jij zal dit moeten oplossen en dat bekom je niet door telkens met de vinger te wijzen. Maak een financieel plan op waarbij de inkomsten en uitgaven per maand worden berekend zodat, het overschot aan geld aan de aflossing van je schulden kan worden gegeven. Indien er geen overschot is zit je met een probleem. Ofwel maak je teveel kosten, ofwel verdien je te weinig. Wat het ook moge zijn, het is aan jou om hiervoor een oplossing te gaan voorzien. Bespaar waar nodig en ga eventueel bijwerken om deze korte periode van schuldenoverlast te kunnen overbruggen. Zo niet zal je er inderdaad nooit vanaf geraken. Laat je niet wijsmaken dat een schuldbemiddelaar een betere oplossing voor je schulden zal voorstellen. Kan je het zelf, doe dat dan ook zelf zodat je de vrijheid behoudt om zelf je financiën te kunnen regelen.

  Ga geen nieuwe schulden aan!
  Het lijkt voor de hand liggend dat iemand met een schuldenlast geen bijkomende schulden meer zal aangaan, doch denken nog veel mensen dat een wijziging van hun kredietcontract of het aangaan van nieuwe schulden hun uit de problemen zal helpen. In het slechtste geval kan je een verlenging van de aflostermijn bekomen, maar besef dan ook dat u na verloop van tijd nog meer zal moeten terugbetalen. Schulden maken om eerdere schulden af te lossen zal dan ook niets in het laatje brengen, integendeel, veelal zal je door dit gedrag nog meer financiële problemen gaan verkrijgen. Stop met te denken dat banken en verzekeraars uw problemen zullen oplossen, want ze hebben geen enkele intentie om dat te gaan doen. Alleen jij kan dit veranderen, ben je er klaar voor?

  Sparen is de weg naar een toekomst zonder schulden:
  Schulden oplossen gebeurt niet enkel door ze te gaan aflossen. Op hetzelfde moment moeten we ook een eigen kapitaal beginnen opbouwen zodat een toekomst zonder schulden geen utopie blijft. Hoe klein het overschot aan maandelijks geld ook mag zijn, spaar een vast bedrag zodat ook jij meer kapitaalkrachtig gaat worden. Morgen kunnen er onverwachte kosten op ons afkomen en het zijn alleen diegene die hun niet terdege hadden voorbereid dat hier last van zullen ondervinden. Sparen is misschien niet sexy maar het kan buiten uw welvaart er ook voor zorgen dat het algemeen welzijn verhoogt. Mensen die niet sparen zijn als een vogel voor de kat omdat zij elke maand opnieuw meer kans hebben om zich tot schulden maken te laten overhalen. Denk niet dat alleen rijken kunnen sparen want elk persoon met een minimum aan intellect weet dat dit pure onzin is.