Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Seksuele fantasieën binnen je relatie

En waarom je die best niet voor jezelf houdt!

 1. sonja
  Seksuele fantasieën hebben we allemaal wel eens. We denken na over onze diepste seksuele verlangens en hopen hierop een antwoord te vinden. Hoe langer we met dezelfde persoon in een relatie zitten, hoe meer de drang naar iets vernieuwend zich zal opdringen. Dit heeft weinig tot niets met de al dan niet goede werking van je relatie te maken maar is eerder een gevolg van lang bij mekaar zijn of routineuze seks. Hoe graag we het ook willen, praten over onze seksuele fantasieën valt ons veelal moeilijk. We vinden het een beschamend onderwerp doch weten we allemaal dat ieder van ons er wel eens aan denkt. Door deze gedachten niet met onze partner te gaan bespreken zullen deze seksuele fantasieën niet kunnen worden ingelost. We blijven ermee zitten en zoeken dan maar andere oplossingen om ze enigszins een uitlaatklep te geven. Mannen gaan op zoek naar porno terwijl vrouwen eerder aan eigen visualisatie zullen doen. Op zich zal dit in het beginstadium niet veel aan je relatie doen, maar na verloop van tijd wordt het inhouden van de seksuele fantasieën een meer gevaarlijk iets. Seksuele fantasieën hou je dus best niet voor jezelf!

  Wat zijn jouw seksuele fantasieën?
  Ieder van ons heeft seksuele fantasieën dus het heeft geen zin om het nog langer te ontkennen. Wat zijn de jouwe en hoe denk je deze te kunnen uitvoeren? Alvorens het met je partner te gaan bespreken is het noodzakelijk dat je heel duidelijk weet wat je wil. Zolang het binnen een aanvaardbaar spectrum gesitueerd blijft is er geen reden om een fantasie niet te gaan uitleven. Dit zal zonder twijfel een boost aan jullie relatie geven waardoor je het verliefdheidsgevoel van weleer gaat terugvinden. Schrijf je seksuele fantasieën netjes op papier en hou je vooral niet in. Wie het absolute seks genot wil ervaren zal zich helemaal bloot moeten geven. Het heeft geen zin om maar deels je fantasie te gaan uitvoeren want daarmee bedrieg je enkel je innerlijke zelf.

  Praat over je seksuele fantasieën en verlang hetzelfde van je partner:
  Praten over onze seksuele fantasieën blijft een moeilijk onderwerp. Zelfs bij de partner waar we al vaak jaren mee samen zijn is het niet makkelijk om over seksuele fantasieën te beginnen praten. We hebben bang voor hun reactie en denken vaak verkeerdelijk dat ze ons hierop zullen afrekenen. Hoewel er partners zijn die niet over seks willen praten blijkt het merendeel hier zeker voor open te staan. Onze ongegronde vrees is dus vaak onterecht en zorgt er tevens voor dat de seksuele fantasieën nooit worden uitgevoerd. Vergeet ook niet dat jouw partner hoogstwaarschijnlijk zelf seksuele fantasieën heeft. Ze zullen er niet altijd onmiddellijk over beginnen of het met een smoesje willen afwimpelen doch krijgt iedereen ermee te kampen. Als jij jouw seksuele fantasieën tot werkelijkheid wil zien komen, zul je ook voor het feit moeten openstaan dat je partner hier ook recht op heeft. Sta dus ook niet versteld als je vrouw opeens verkondigt dat ze wel eens over een collega op het werk droomt.

  Begrijp dat niet alles mogelijk is!
  Spijtig genoeg zijn niet alle seksuele fantasieën uitvoerbaar. Natuurlijk zijn we tot veel in staat maar als we met de eigen partner niet tot een consensus kunnen komen heeft het geen zin om onze seksuele fantasieën te gaan afdwingen. Je hebt zeker het recht om je seksuele verlangens te gaan inlossen maar vergeet nooit dat je tot een relatie verbonden bent. Als jouw partner er zich echt niet in kan vinden moet je het ook kunnen laten rusten. Er is vast wel iets waar jullie beiden geen moeite mee hebben, dus zoek liever naar mogelijke uitvoeringen dan te blijven discussiëren over zaken die toch tot niets zullen leiden.

  De uitvoering van jullie seksuele fantasieën:
  Na jullie besloten hebben wat al dan niet mogelijk is wordt het hoog tijd om de seksuele fantasieën van jezelf en die van je partner te gaan uitvoeren. Hou wel steeds in gedachte dat zowel jij als je partner het ten alle tijde kan laten stoppen. Soms is de werkelijkheid toch nog even anders als de oorspronkelijke intentie dus het is zeker niet uitgesloten dat het dan toch niet zal doorgaan. Heb begrip voor mekaar en ga niet alleen verder op het feit dat jullie tot een akkoord gekomen waren. Ook is het niet altijd zeker dat de eerste maal het gewenste effect zal teweegbrengen. Onze dromen zijn vaak sterker dan de werkelijke daden dus wees niet te ontgoocheld wanneer je er oorspronkelijk meer van verwacht had. Besef dat jullie samen een deur hebben geopend die de toekomst van jullie als koppel alleen maar zal versterken. Het inhouden van de seksuele fantasieën is een gevaarlijk iets omdat we na jaren van onthouding er de mentale gevolgen van zullen moeten dragen. Doe het met mate maar heb oog voor de noden van je partner.
  anna elisabeth vindt dit leuk.

Recente Reviews

 1. anna elisabeth
  anna elisabeth
  4/5,
  Goede informatie. Kan je wat mee. Wel een vraagje: wat kunnen de mentale gevolgen zijn van het onthouden vd behoeftes..?
 2. kathleen
  kathleen
  5/5,
  Hier moet zeker over kunnen gepraat worden. Zolang het respect langs beide zijden blijft bestaan.