Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Single, vervul uzelf wanneer u alleen bent!

Ontdek de kracht van less is more

 1. sonja
  Als single man of vrouw gaan we allemaal wel eens door het leven. Een tijd waarbij we helemaal alleen onze dagen proberen door te komen. Maar is het eigenlijk wel zo erg om single te zijn? Eigenlijk kan je single zijn met vasten vergelijken, je krijgt eventjes geen relatie waardoor je jezelf op een nieuwe verbintenis probeert voor te bereiden. Dat kan je op verschillende manieren doen. Waar de ene van alleen zijn depressief wordt zal de andere zichzelf juist tot meer doelstellingen aanzetten. Alleen zijn hoeft dus niet altijd perse zo slecht te zijn, het geeft ons een periode waarin we onszelf op een nieuwe manier leren ontdekken. We zullen veel meer zelfstandig moeten doen en kunnen niet altijd op iemand terugvallen als er zich een onaangename gebeurtenis voordoet. Aanhankelijke personen zullen [​IMG]het dus wat moeilijker hebben dan mensen die het gewoon zijn om hun plan te kunnen trekken. Hoewel we het niet altijd beseffen hangt het veelal van onszelf af. Als jij je op voorhand als single al afgeschreven voelt ga je inderdaad een zware periode tegemoet waarbij je ook niet onmiddellijk als aantrekkelijk door mogelijke partners zal beschouwd worden. Daarom is het belangrijk dat we van deze periode alleen zijn gaan genieten in de veronderstelling dat we onszelf gaan vervullen.

  Van uzelf leren houden:

  De periode waarin je alleen bent zou je goed kunnen gebruiken om jezelf opnieuw eens te gaan ontdekken. Het is namelijk belangrijk dat we van onszelf leren houden, zonder dit te kunnen zal u namelijk ook nooit ten volle van iemand anders kunnen houden. Ga dus eens voor de spiegel staan en vraag u af wat uw beeltenis weerspiegelt. Bent u optimaal tevreden met wat u geworden bent of is er nog wat werk aan de winkel. Wat vind je echt afschuwelijk aan jezelf en waarvoor ben je beschaamd? Bent u zowel mentaal, financieel als fysiek in optimale conditie of zijn er gebeurtenissen geweest waardoor u sterk veranderd bent? Wat stelt uw leven nu vandaag voor? Niet wat je zou willen zijn maar wat stelt het echt voor?

  Kijk ook naar de positieve kanten van uw bestaan, over welke zaken u uiterst fier bent en over wat zou je dagen kunnen vertellen. Weeg de twee kanten tegen mekaar af en weet dat iedereen in het leven een soort balans vervult waarbij het de bedoeling is dat je goede kanten de slechte kanten zullen overstijgen. Als dit momenteel nog niet het geval is moet je je alvast nog geen zorgen maken. De gemiddelde mens heeft namelijk wat tijd nodig om zijn leven op orde te zetten. Probeer van uzelf te houden, op een onvoorwaardelijke manier zodat ook jij de liefde binnen jezelf kan ontdekken. Het lijkt misschien stom maar heeft zeker een psychologisch effect als je elke dag voor de spiegel enkele minuten gaat zeggen dat je van jezelf houdt. Vanaf we van onszelf leren houden gaat er een hele nieuwe wereld voor ons open. Een wereld waarin jij de hoofdrol speelt om een gelukkig leven te kunnen leiden. Geef dus niet op en zeg elke dag weer hoeveel je wel van jezelf houdt.

  Leef als single het leven van je dromen:

  Als single moet je naar niemand kijken, het is dus perfect mogelijk dat jij al je verlangens kan doen uitkomen. Reizen, parachutespringen, raften, skieën, uitgaan, met vrienden rondhangen tot een kot in de nacht, als single is dat allemaal mogelijk. De dag dat je met iemand rekening moet houden komt snel genoeg, profiteer dan ook ten volle van deze tijd dat je alleen moet doorbrengen. Doe al die dingen waar je ooit van gedroomd hebt, stel niet langer uit maar doe ze nu zodat u achteraf op een fantastisch single bestaan kan terug kijken.

  Wat kan je vandaag doen dat u compleet gelukkig zal maken? Met die vraag zou je elke dag opnieuw aan je dag moeten beginnen. Vandaag heb je de kans om iets speciaal te gaan doen, kies wat je wil en verleg je grenzen. Het leven van een single is een vrij leven. Hij of zij kan dus doen wat ze willen. Niemand die hun op de vingers zal tikken wanneer ze te laat thuiskomen of eens tot 's middag in bed blijven liggen. Doe het nu wanneer u single bent want voor u het weet beslis je er niet langer zelf over. Leef vandaag het leven dat je wilt en laat je door niets of niemand anders vertellen. Dit ben je aan jezelf verschuldigd.

  Wees klaar voor de dag, en je weet het, die komt er!

  Jij en ik weten dit maar al te goed, je bent altijd maar een bepaalde periode single. Vroeg of laat komt er iemand op je pad waarmee je de rest van je levenswandel kan voortzetten. Althans, als je er tegen dan voldoende klaar voor bent. Om van iemand te houden moet je in de eerste plaats van jezelf kunnen houden. Weet wat toekomstige partners van u zullen verwachten. Wees eerlijk met uzelf als u daar nog niet klaar voor bent. Soms is het goed van even zonder relatie te zitten. Zo kunnen we alles eens op een rijtje zetten waardoor we achteraf veel betere partners kunnen worden.

  Besteed dus elke dag ook wat tijd aan jezelf zodat u zich verder als nieuwe man of vrouw kan verder ontwikkelen. Aan al de punten waar uw vroegere partners kritiek op hadden kan je nu iets doen. Grijp die kans dan ook met beide armen. Probeer iets aan uw tekortkomingen te doen zodat uw nieuwe partner daar niet langer last van zal ondervinden. Stel u is voor dat uw toekomstige relatie niet langer met uw minpunten rekening zal moeten houden? U geeft uzelf onmiddellijk veel meer kans om het te doen slagen. Daar wordt toch iedereen beter van waaronder uzelf wel het meest. Veel succes naar de zoektocht van uw nieuwe ik!