Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

SLIM GELD VERDIENEN MET GOOGLE ADSENSE 2013-08-14

SLIM GELD VERDIENEN MET GOOGLE ADSENSE

 1. Martin van der Velde
  Het internet biedt vele kansen. Zeker voor mensen die tijd en moeite willen investeren in het doen van gedegen onderzoek naar de potentie van bepaalde verdienmodellen. Want online is er één adagium; een goed begin is het halve werk. Maar hoe komt er achter waar u dan moet beginnen? In dit artikel lichten we een tipje van de sluier op.

  De meest gangbare online verdienmodellen
  In feite zijn er drie online verdienmodellen. Dit zijn uw eigen onderneming met uw eigen producten of diensten. Producten van derden die u in ruil voor een commissie bij verkoop kunt aanbieden – dit wordt ook wel affiliate marketing genoemd. En de derde mogelijkheid zijn de Pay Per Click advertentie netwerken. Deze advertentie netwerken bieden adverteerders de mogelijkheid in zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing een advertentie te plaatsen. Hoe u slim geld kunt verdienen met deze advertentie netwerken zullen we in de volgende paragrafen uitleggen.

  Hoewel uw eigen producten of diensten en affiliate marketing een interessant gespreksonderwerp bieden, gaat dit artikel over slim geld verdienen met Google Adsense. We zullen dus voornamelijk bespreken hoe u het advertentie netwerk van Google optimaal in uw voordeel kunt gebruiken.

  Wat is Google Adsense
  Google levert de grootste online zoek- en vindmachine. De komst van Google heeft een hele industrie verandert. Men kijkt nog maar weinig in het telefoonboek om het nummer van de lokale pizzaboer te vinden. En het maken van een routebeschrijving hoeft niet meer aan de hand van een routekaart, maar wordt gewoon uitgestippeld op Google Maps. En het allerleukste aan Google is, dat het gebruik volledig gratis is. Maar toch moeten deze ontwikkelingen ergens van betaald worden.

  Om ervoor te zorgen dat de meeste functies van Google gratis blijven is een advertentie programma ontwikkeld waarbij adverteerders op basis van “zoekwoorden” en “zoekgedrag” van hun doelgroep zeer gericht kunnen adverteren. Dit advertentie programma heet Google Adwords en werkt op basis van het Pay Per Click principe.

  Wat is Pay Per Click
  De exacte vertaling van Pay Per Click is betalen per klik. En dit zegt eigenlijk exact wat er in het advertentie programma gebeurd. Een adverteerder bepaald op basis van de zoekwoorden waarop hij gevonden wil worden wat zijn budget per klik is. Iedere klik wordt daarbij door Google bij de adverteerder in rekening gebracht. Voor consumenten is het klikken op een advertentie laagdrempelig. Zeker wanneer de advertentie zich richt op de behoeften van de consument.
  Teneinde het advertentie programma nóg interessanter te maken voor de adverteerder bestaat de mogelijkheid advertenties te publiceren in zowel de zoekmachine als op websites van derden. Een voorbeeld van een website die is aangemeld voor het displaynetwerk is deze website waarop u momenteel dit artikel leest.

  Hoe werkt het display netwerk van Google Adsense
  Om verwarring te voorkomen, tot nu toe hebben we gesproken over Google Adwords, het advertentieprogramma. In de titel van deze alinea leest u echter Google Adsense. Wat is dat dan weer zult u zich terecht kunnen afvragen. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel; Google Adwords is voor adverteerders, Google Adsense is het programma voor webmasters en andere eigenaren van websites en blogs die hun website of blog beschikbaar stellen aan het displaynetwerk. Google Adsense is dus waar u slim geld mee gaat verdienen.

  Wanneer u uw website of blog aanmeld voor het displaynetwerk van Google Adsense geeft u Google Adwords daarmee toestemming advertenties van derden welke gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw website, blog of het artikel daarop, op uw aangemelde site te publiceren. In ruil voor deze geste ontvangt u 68% van de klikopbrengsten welke Google in rekening brengt. Een “duur” zoekwoord zoals bijvoorbeeld “auto verzekering” kan al snel 2 euro per klik kosten. Wanneer advertenties over auto verzekeringen op uw website worden gepubliceerd kan dat dus 1,36 euro per klik opleveren. En het mooie is, dit gaat 24 uur per dag door, 7 dagen per week. Met een beetje inspanning – u zult er wel iets voor moeten doen – kan dit oplopen van een aardige bijverdienste tot een full time inkomen.

  Slimmer werken in plaats van harder werken
  Met zoveel dingen is het ook bij Google Adsense dat u moet weten wat u doet. Wanneer u namelijk geen idee heeft waar de Albert Heijn is in de wijk Ommoord in Rotterdam en u gewoon in de auto stapt, kan het even duren voordat u de winkel heeft gevonden. Ditzelfde principe is van toepassing bij Google Adsense. Wanneer u niet weet waar u heen wilt, en erger nog wanneer u niet exact weet hoe het mechanisme werkt, dan is de kans dat u op het eindpunt arriveert uiterst onzeker.

  De weg van geluk naar zekerheid
  Wanneer u aan iets nieuws begint wilt u vanzelfsprekend succes behalen. U wilt een positief einde. Anders heeft beginnen natuurlijk weinig zin. U gaat ook niet voor de lol een talencursus volgen. U doet dat omdat u de taal wilt leren. Ditzelfde principe geldt voor slim geld verdienen met Google Adsense. Wanneer u hier aan begint zult u door moeten zetten en er rekening mee houden dat het publiceren van één enkel artikel uw kansen op een full time inkomen wel heel erg onzeker maken.

  Wat nu te doen
  Heeft de bovenstaande informatie u geprikkeld en wilt u bekijken of Google Adsense ook voor u een zeker inkomen kan worden, bekijk dan de volgende pagina over Slim Geld verdienen met Google Adsense en start vandaag nog met het opbouwen van uw online imperium. Google Adsense is voor velen een full time inkomstenbron, u kunt daar bijhoren.

Recente Reviews

 1. nancke
  nancke
  3/5,
  Versie: 2013-08-14
  Ik ga dit zeker is proberen, alles om niet meer hoeven te gaan werken. Heb je voorbeelden van mensen die dit echt al gedaan hebben?
 2. robby
  robby
  4/5,
  Versie: 2013-08-14
  Leuk artikel over de werking van adsense, bedankt voor je bijdrage