• Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Spotify, alle muziek voor minder dan 10 euro...

Het zal je niet verbazen als ik zeg dat de muziekindustrie de laatste jaren zware klappen heeft moeten incasseren. Waar we vroeger voor elk deuntje naar de muziekwinkel konden lopen, is nu alles online beschikbaar. De wereld van het internet heeft ervoor gezorgd dat mensen van waar dan ook op een goedkope manier met elkaar in contact kunnen komen. Hiermee werd onmiddellijk het startsein gegeven om bestanden zoals muziek, films en games online te gaan delen. Het begon allemaal met napster dat mede door Sean Parker werd ontwikkeld. Met de peer to peer service was alles opeens vrij en vooral gratis beschikbaar. Er was echter één probleem, grote muzieklabels en auteursrechtenorganisaties zagen hun verkoopcijfers kelderen. Napster werd uiteindelijk door de band Metallica voor de rechter gesleept, vele anderen zouden volgen. Hoewel het idee van napster geniaal was, strookte het tegen de wetgeving en het inkomen van duizenden artiesten. Zij verdienden hier niets aan, terwijl ze hun verkoop van cd's de dieperik zagen ingaan. Later kwamen Morpheus, Gnutella, BearShare, KaZaA, LimeWire en BitTorrent.

De meeste van hun zijn ondertussen opgedoekt of zijn overgegaan in een betalende structuur. Langs de andere kant kwamen er muziekdiensten als itunes waarbij de gebruiker net zoals in de oude muziekwinkels moet betalen voor de aankoop van nummers. Allemaal leuk en wel maar het kost je ongelooflijk veel geld om hiermee een muziekbibliotheek samen te stellen. Maar niet getreurd, de oplossing voor al uw problemen is hier, spotify laat u voor minder dan 10 euro, waar u ook bent naar elk nummer van uw keuze luisteren.

Wat is Spotify?
Spotify is een online muziekbibliotheek die miljoenen nummers herbergt. Welke artiest of groep je ook in gedachten hebt, op spotify vindt je ze allemaal terug. Wat is dan het verschil met andere muziekproviders zoals itunes? Spotify is in tegenstelling tot andere diensten een streamingdienst, waardoor je eigenlijk nooit een nummer hoeft te downloaden. Je speelt het als het ware in de cloud van spotify af. Gebruikers hoeven ook niet telkens te betalen om een nummer of cd te kunnen beluisteren. Voor een klein bedrag per maand, kan je van alle nummers genieten. Afhankelijk van welke al dan niet betalende formule je verkiest, zal spotify op pc, laptop, tablet of smartphone kunnen worden gebruikt.

Nog nooit was het zo makkelijk om alle muziek op één plaats te hebben. Sterker nog, het kost je geen fortuin om dit te bewerkstelligen. Maak je eigen persoonlijke afspeellijsten en deel ze met de wereld. Spotify is wat de muziekindustrie en zijn gebruikers nodig hebben. Een legale manier om van muziek te kunnen genieten zonder dat muzikanten hier hun broek aan scheuren.

Hoe werkt Spotify?
Met een account van spotify krijg je toegang tot miljoenen nummers. Het enige wat je hoeft te doen is het progamma op de pc of laptop te installeren. Er zijn zelfs apps voor iphone en android beschikbaar. De interface van spotify is doodsimpel gemaakt. Je hoeft dus helemaal geen techgeak te zijn. Gewoon zoeken en voila, daar is het nummer dat je altijd al wou horen. Maak eigen afspeellijsten zodat je later makkelijk naar je favorieten kan luisteren. Met een premium account kan men zelfs offline luisteren zodat er geen dataverkeer aangerekend wordt. Er is net zoals bij itunes de mogelijkheid om al eerder aangeschafte nummers te importeren zodat je niets hoeft te verliezen.

Gratis, unlimited of premium?
Spotify komt in 3 varianten: gratis, unlimited of premium:

Gratis spotify: De gratis variant biedt de gebruiker van deze dienst de mogelijkheid om elke maand 10 uur naar muziek te luisteren. Leuk meegenomen, doch zullen de nummers door reclame worden vergezeld. Niet echt iets waar ik voor sta te springen.

Unlimited spotify: Voor 4.99€ per maand luistert de gebruiker van deze dienst onbeperkt naar alle nummers zonder reclame op pc of laptop. Er wordt geen reclame getoond en er zijn geen verplichtingen om deze optie voor maanden te gebruiken. Elke maand opnieuw kan je opzeggen, makkelijk toch?

Premium spotify: Voor 9.99€ per maand luister je altijd en overal naar muziek. Zonder enige beperking kan je dag en nacht genieten van alles wat je hartje begeert. De echte kracht van premium spotify ligt erin dat je alleen met deze formule op al je apparaten waaronder iphone, ipad en dergelijke naar de online bibliotheek kunt luisteren. Met premium kan je trouwens ook offline van je afspeellijsten gebruik maken. Er zijn vanzelfsprekend geen reclames, noch enige verplichting om de dienst te blijven gebruiken.

Waarom zou jij Spotify moeten gebruiken?
Spotify is simpel en leuk. Het is de manier om legaal en terwijl goedkoop naar muziek te luisteren. Waar je ook bent, onderweg, bij vrienden of op het werk, spotify is nooit ver weg. Voor echte muziekliefhebbers zoals mezelf was de komst van spotify naar België dan ook een geschenk uit de hemel. Ik hoef niet langer vele honderden euro's aan muziek uit te geven. Op spotify vind ik het allemaal terug. Dagelijks komen er duizenden nummers bij waardoor deze dienst momenteel ongeveer 20.000.000 liedjes weet aan te bieden. Voor minder dan 10 euro/maand kan je deze nummers op je iphone, ipod of ipad downloaden. Wat valt er nog meer te zeggen? Ik ben al lang aan mijn premium abonnement verkocht.
Auteur
robby
First release
Last update
Beoordeling
5,00 star(s) 1 ratings

More resources from robby

Latest reviews

Wauw, heeft mijn leven helemaal veranderd. Heb ook een jack installatie in mijn wagen, alle nummers in handbereik...