Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Steve jobs, een groot man is overleden

Bio over Steve Jobs

 1. sonja
  Artikel van: 06/11/2011
  Steven Paul Jobs, een van de meest invloedrijkste mensen op deze planeet is heengegaan. Op het vlak van informatica en computerdesign was Jobs een natuurtalent. Samen met Ronald Wayne en Steve Wozniak richtte hij Apple Computer inc op. Deze formule zou uiteindelijk tot de Macintosh computers, ipod, iphone, itunes en ipad leiden. Steve Jobs was een pioneer in de computerindustrie, één van de weinigen die innovativiteit en stijl kon samenbrengen.

  De beginjaren van Steve Jobs:

  Op 24 februari 1955 schenkt Joanne Simpson het leven aan Steve Jobs. Zijn vader Abdulfattah "John" Jandili was een professor met Syrische, politieke overtuigingen. De moeder Joanna verdiende haar kost als spraaktherapeut. Als jonge knaap werd Jobs geadopteerd door boekhoudster Clara en kustwachtveteraan Paul Jobs die als hobby aan elektronica deed. Samen met zijn kersverse zoon werd het bouwen en uit mekaar halen van elektronica een regelrechte hobby. Ze leefden als gezin in Silicone Valley. Als jonge knaap was Jobs een grappenmaker, niettegenstaande was hij een genie die zowel testte dat men hem klassen wou laten overslaan. Tijdens de middelbare school spendeerde hij zijn vrije tijd bij Hewlett-Packard. Het is hier dat Jobs Steve Wozniak leert kennen. Na zijn middelbare studies ging Steve naar Reed College in Portland. Omdat hij zijn weg daar niet vond zou hij 18 maanden later vertrekken om creatieve klassen te gaan volgen. Hier zou zijn liefde voor design tot uiting komen.

  Apple, de grote doorbraak:

  In 1974 had Steve de job van game designer waargenomen bij Atari. Deze positie zou hij gauw verlaten om aan een spirituele reis te beginnen. Tegen de leeftijd van 21 zou hij met Wozniak Apple computers inc oprichten. Om aan de nodige fondsen te geraken verkocht Steve zijn Volkswagen bus en zou Wozniak zijn begeerde wetenschappelijke rekenmachine verkopen. Samen staan ze in de computerindustrie bekend omdat ze de pc's kleiner, mooier en innovatiever op de markt hebben gebracht. Hun eerste model, de Apple I zou hun 774.000 dollar binnenrijven., met de Apple II zat men al aan 139 miljoen dollar. In 1980 ging Apple naar de beurs, hier werd het bedrijf een marktwaarde van 1.2 miljard toegekend. De volgende jaren waren niet zo fantastisch voor Apple. De consument was niet langer tevreden en zocht een toevlucht tot IBM computers. Hoewel de Apple computers revolutionair voor hun tijd waren, waren ze niet compatibel met IBM. Volgens sommigen binnen het bedrijf als grote fout van Steve Jobs. In 1985 neemt Jobs afscheid van Apple om een nieuw bedrijf Next uit de grond te stampen. Met dit nieuwe bedrijf kocht hij het animatiebedrijf van George Lucas wat later Pixar Animation Studios zou worden. Door het grote geloof in de toekomst zou Jobs 50 miljoen dollar in het bedrijf investeren. Toy story en Finding Nemo zijn enkele van de vele successen van Pixar. Disney zou met het bedrijf van Jobs in 2006 dan ook fusioneren. Ondanks het succes van Pixar zou het bedrijf zijn operating systeem aan generaal Amerika niet verkocht krijgen. Apple zou het bedrijf in 1997 dan ook voor 429 miljoen dollar overnemen. Op hetzelfde moment nam Steve zijn rechtmatige plaats als CEO van het bedrijf terug op. Met een nieuw management en een salaris van 1 dollar ging jobs terug aan de slag wat het bedrijf tot ongekend succes zou brengen. De Imac, ipod, itunes, iphone en ipad zouden het bedrijf doen groeien als nooit ervoor.

  De ziekte die hem fataal werd:

  In 2003 wordt Steve met pancreas kanker gediagnotiseerd. Ipv zich onmiddellijk te laten opereren zou hij nog 9 maanden wachten hopend dat Oosterse geneeswijzen hem zouden kunnen verderhelpen. In 2004 gaat hij dan toch uiteindelijk onder het mes, het was een succes waardoor de tumor kon verwijderd worden. Spijtig genoeg overleed op 5 september 2011 Steve Jobs, een groot denker en ondernemer. Een man die de wereld op een zodanige manier heeft veranderd dat men nog jaren van hem zal spreken.