Google+
  1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Stop met negatief te zijn!

Hoe jij ook negativiteit kan overwinnen

  1. sonja
    Negatief zijn kan je zuur opbreken. En toch doen we het allemaal, we komen eerst met goede projecten of voorstellen naar boven en terwijl zijn we al 5 negatieve punten aan het bedenken van hoe dit toch niet zal kunnen lukken. Waarom doen we dat toch? Waarom geven we al op voor we het idee kunnen lanceren? En om zeker te zijn bespreken we dit idee met anderen die je nog is 10 punten geven waarom je het zeker niet mag doen. Ons idee vergaat al snel in open lucht en we blijven bij de pakken zitten. Klagend over waarom we nooit geluk hebben,[​IMG]waarom het bij ons nooit niet mag zijn en waarom anderen altijd zoveel meer krijgen. We gaan op in sleur, gewoonte, denkend dat het zo wel zal moeten zijn. Laten onze dromen voor wat ze zijn en geven anderen de schuld van waarom wij toch niet kunnen groeien. Elke tegenslag laat ons dieper zakken, in een leven van klein denken en weinig doen. Wel ik kan niet voor jou spreken maar dat is nu echt het leven dat ik verafschuw, dat zou echt een nachtmerrie zijn, dat zou mij laten doodgaan terwijl ik nog leef.

    Er is maar één schuld, je eigen schuld!

    We hebben allemaal een leven gekregen, een tijd op deze aarde waarin we onszelf kunnen ontwikkelen. Een tijd waarin we opgroeien tot een volwassene, de vervolmaking van de eerste jaren. In onze gedachten zijn we allemaal gelijk, de werkelijkheid gebiedt ons anders te zeggen. Niet allen hebben we een goeie opvoeding gekregen, niet allen kunnen we naar school gaan en niet allen krijgen we geluk naar ons toegeworpen. We moeten ons bewijzen en een kind uit Afrika zal zich harder moeten bewijzen dan een kind in Amerika. Het leven is niet over gelijke kansen, het leven gaat over wat we met onze kansen doen. Ik geloof persoonlijk dat met wil en een goed plan alles kan bereikt worden. En een plan zal misschien maar één op tien werken of misschien zelfs maar één op honderd maar dat hoort er nu eenmaal erbij. Het leven gaat niet om hoe hard je kan slagen, het gaat om hoe hard je kan incasseren en toch blijft verdergaan. Als niemand je wil kan breken ben je onoverwinnelijk. Als jij er voor blijft gaan, dan is alles mogelijk. En je zal niet altijd winnen, dat geef ik grif toe. Soms lijkt het zelfs of je nooit zal winnen maar het zijn diegene die van geen opgeven willen weten dat het meeste kans op slagen krijgen. En als er iets niet lukt zullen er altijd wel mensen zijn die zeggen:,,zie je nu wel?". Maar laat ze maar zeggen, mensen zijn soms zo bang dat hun naasten iets meer dan zij hebben dat ze liever hebben dat je op hun gelijke hoogte blijft staan. Anders voelen ze alsof ze minderbedeeld zijn, alsof ze iets missen, alsof jij meer als hun zou kunnen. Maar iedereen met een half brein kan winnen, iedereen die fysisch en kwa intelligentie kan functioneren heeft de kracht om te winnen. Het is aan jou om je dromen te verwezenlijken, hoe moeilijk dat soms ook is. Geef niet op, denk niet na over wat anderen van je vinden en stop met excuses te maken. Verantwoordelijkheid nemen en daarnaar handelen is de eerste les die succesvolle mensen ter harte nemen.