Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Stoppen met roken is helemaal niet moeilijk

Dacht u dan van wel?

 1. sonja
  Stoppen met roken is helemaal niet zo moeilijk. Hoewel we in een tijd leven waar we verdomd goed weten dat roken heel schadelijk voor de gezondheid is lees ik dat het rokersgebruik in stijgende lijn is. De regering heeft al alles geprobeerd om het ons af te leren, hoge prijzen en lelijke afbeeldingen op pakjes zal een echte roker dan ook niet overtuigen om te stoppen. Niemand kan je verplichten om te stoppen met roken, alleen jij kan voor jezelf beslissen dat het genoeg geweest is. Dat het tot op heden al genoeg aan geld en tijd heeft gekost zodat u zelf vindt dat het zo niet meer verder kan. Als jouw overtuiging roken blijft vooropstellen zal je nooit kunnen stoppen. Pleisters, kauwgum, accupunctuur en vreemde middeltjes zullen je dan ook niet kunnen helpen. Als u wil stoppen met roken moet u goed beseffen dat u de enige bent die hiervoor verantwoordelijk is want als u niet mee wilt heeft het geen zin om eraan te beginnen. Niemand anders kan het voor u komen doen maar ik heb goed nieuws, het is helemaal niet zo moeilijk als de meeste mensen laten uitschijnen. Hoe ik dit weet? Omdat ik 10 jaar geleden ook een fervente roker was en ik op één dag besloten heb om het niet langer te doen. Zonder hulpmiddeltjes of hocus pocus ben ik ook al geruime tijd van de sigaret af. Denk ik er nog aan terug? Eigenlijk niet. Het is dus niet dat uw verdere leven u altijd naar sigaretten zal doen snakken. Er is een beginperiode die wat moeilijker is maar that's it! Daarna bent u er voor altijd vanaf want hoezeer u lichaam aan sigaretten gewend kan raken hoezeer het er ook afstand van kan nemen. Dus waar gaat u voor? Blijft u roken of neemt u eindelijk de beslissing om er voor eens en voor altijd mee te stoppen?

  De voordelen om te stoppen met roken:
  Dat u veel geld zal besparen en niet meer zo naar rokerslucht zal stinken zal u wel bekend in de oren klinken. Maar eigenlijk zouden dit niet de redenen moeten zijn om te stoppen met roken. Waar het vooral om gaat is uzelf, uw lichaam, uw tempel. Het menselijk lichaam is zo'n fantastisch iets, al jaren wijden we er de studie geneeskunde aan en nog steeds blijven veel zaken een mysterie.Ons lichaam is ons alles, zonder het te koesteren wordt uw leven met kruissnelheid verkort. Er elke dag schadelijke rook injagen zou dan ook niet op uw verlanglijstje mogen staan. Zonder te roken kan u pas echt genieten van het leven, u zal terug de bloemen ruiken en uw smaakpapillen zullen opnieuw de verschillende soorten smaakmakers naar waarde kunnen beoordelen. Er zal een nieuwe wereld voor u opengaan omdat uw lichaam terug zichzelf zal opbouwen hoe het in eerste instantie was. U zal veel minder ziek zijn omdat roken uw vitamine c gehalte drastisch doet verlagen. Het zal veel makkelijker zijn om een conditie op te bouwen. De kinderen zullen blij zijn dat hun rookmakende papa of mama niet langer hun zieltjes bedoezeld. U ziet het, de voordelen om te stoppen met roken zijn eindeloos, u kan er dus alleen maar mee winnen. Als u het niet doet zal u van al deze fantastische voordelen geen gebruik kunnen maken. Aan u de keuze, wilt u verder dwarrelen of neemt u vandaag de verantwoordelijkheid om er iets aan te doen?

  Alleen als u de wil vertoont zal het haalbaar zijn:
  Zonder dat je het echt wilt is het gewoonweg onmogelijk om te stoppen met roken. Hier is een eenvoudige reden voor, ons onderbewustzijn leidt u steeds naar zaken die u echt wilt, als u dus echt sigaretten wilt zal uw bewustzijn u aanmanen om sigaretten te gaan halen. Als u echter weet dat sigaretten alleen maar nadelige effecten hebben zal het veel makkelijker zijn om er geen meer aan te raken. U moet uw gedachten zodanig kunnen progammeren dat roken als een slecht iets zal worden beschouwd. Waar ons brein ons heen stuurt zal het lichaam volgen. Als het brein geen sigaretten meer wil dan zal het lichaam ze ook verafstoten. Nicotine pleisters, kauwgum en andere middelen werken gewoon niet omdat ze het brein niet benaderen, ze gaan enkel af op wat het lichaam wilt. Als er al iemand met deze vormen succes haalt zal het alleen zijn omdat ze hun brein op de juiste golflengte hebben kunnen afstemmen. Het kost u helemaal niets als u wilt stoppen met roken, het zal u alleen maar veel geld opbrengen. Wilskracht werkt steeds voor een beperkte tijd maar de wil om te stoppen met roken heeft niet meer nodig. De eerste twee weken zijn cruciaal, als u dan uw gedachten op punt kan zetten zal u voor eens en altijd van de sigaret verlost zijn.

  Laat uw excuses voor wat ze zijn:
  Enkele excuses van rokers: Ik kan niet stoppen met roken omdat ik al 20 jaar rook, mijn lichaam is zo gewend aan te roken dat ik er nooit vanaf kan geraken, roken is niet zo ongezond als ze zeggen, ik zit onder veel stress dus moet wel roken, ik ben al serieus geminderd, door te roken kan ik me ontspannen. Als dit u bekend in de oren klinkt bent u één van de vele rokers die niet willen inzien dat roken ongezond is. Ik raad u dan ook aan om eens een dagje door te brengen in een kankerkliniek waar u talloze mensen zal aantreffen die door het roken hun leven naar de hel hebben zien gaan. Laat het bij u niet zo ver komen en zie in dat roken het slechtste is wat een mens voor zijn longen kan doen. Wist u dat roken uw huid sneller doet verouderen? En dat uw seksuele prestaties eronder kunnen leiden? U moet het van mij echter niet geloven, kijk maar eens naar dit artikel. Stoppen met roken zal dus zeker in de slaapkamer van pas komen. Stop dus met jezelf vanalles voor te liegen, roken is wel degelijk slecht voor de gezondheid, daar zijn alle dokters en specialisten het over eens. Kijk dus eens recht in de spiegel en vraag van uzelf waarom u echt blijft roken? Zou het kunnen zijn dat u denkt dat stoppen met roken te moeilijk is? Want dan kan ik u volgen omdat ik dat vroeger ook verkeerdelijk dacht. Stoppen met roken is eigenlijk één van de simpelste zaken die ik ooit gedaan heb. Mijn wil was daar en ik heb al mijn vorige, gemaakte excuses over boord gekieperd. Als u dit ook kan zal u ook beseffen dat stoppen met roken vrij makkelijk is.

  Laat de verleiding om te roken niet opflakkeren:
  Laten we eerlijk zijn, zolang u sigaretten in huis heeft zal u er dikwijls aan denken. Hoe goed het smaakte, hoeveel plezier u eraan had of dat u dat gevoel in uw vingers mist. Als u wilt stoppen met roken is het dan ook zeer belangrijk dat u alle kansen om te herbeginnen gaat elimineren. Gooi die sigaretten dan ook meteen de deur uit, geef ze niet weg maar vermorzel die troep. U zal er niemand een plezier mee kunnen doen. Vermijd ook om in het begin met rokende mensen in contact te komen. Maak het uzelf niet moeilijker dan het al is. Als er thuis andere leden van uw gezin roken moet u hen duidelijk maken dat ze dit niet meer in uw bijzijn mogen doen. Anders zal u er continu aan denken en is de kans om te hervallen stukken groter. Gooi ook alles wat met roken te maken heeft de deur uit. Dus geen asbakken, lucifers, aanstekers, sigarettendoosjes, machientjes om sigaretten te rollen of wat dan ook. Deze horen niet langer bij u thuis. Een geweldige manier om te stoppen met roken is alles in een tonnetje te verbranden terwijl u uit volle borst zingt dat niemand u ooit nog een sigaret zal kunnen verkopen. Desgewenst kan er u wat liedjes bij verzinnen. Wat er ook werkt voor u, doe het vandaag. Zeg niet, ik ga vanaf 1 januari stoppen want u weet zelf dat die goede voornemens nooit het voorjaar zullen verlaten. Als u iets wilt moet u het onmiddellijk doen. Schrijf ook alle redenen op waarom u met roken gestopt bent. Waarom? Omdat u het ongetwijfeld eens moeilijk zal hebben, dit lijstje zal u altijd laten weten waarom u niet langer rookt. Mensen die willen stoppen durven nogal eens vergeten waarom ze niet langer roken. Als u 50 redenen hebt opgeschreven waarom u gestopt bent met roken zal u dit probleem niet meer hebben. Als u toch hervalt, stop dan terug onmiddellijk! Ik begrijp nooit mensen die zeggen dat ze willen stoppen met roken maar bij de eerste terugval al direct opgeven. Succes komt soms met vallen en opstaan. Als u eens valt hoeft u maar één ding te doen, onmiddellijk terug opstaan! Soms lukt het niet onmiddellijk maar vrees niet, als u blijft doorzetten zal u tot een exclusieve club behoren met name die van de niet rokers. U zal niet alleen langer leven, meer geld overhouden, niet langer stinken en een betere conditie hebben. U zal ook meer van het leven kunnen genieten. Ik ken persoonlijk mensen die voor dit alles duizenden euro's aan coaching progamma' hebben uitgegeven, het enige wat u hoeft te doen is: STOPPEN MET ROKEN! Laat me zeker weten hoe het gegaan is! Veel succes!