Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Stoppen met zeuren is ook voor u mogelijk

Ontdek hoe het gedaan wordt

 1. sonja
  Zeuren doen we allemaal. Het leven is een harde strijd, het meest ultieme spel dat ooit gespeeld kan worden. Voor elke vrolijke dag krijgt u er waarschijnlijk een hoop negatieve te verwerken. Het is dus zeker niet vanzelfsprekend om het allemaal tot een goed einde te brengen. Elke dag weer vragen we onszelf af of we goed bezig zijn, dat we genoeg groeien, dat onze bijdragen van voldoende tel zullen zijn. We zijn dan ook allemaal blinden in een grot, zoekend naar een kaars die 2000 jaar geleden ontstoken is. Allen zijn we verantwoordelijk voor ons denken dat meestal op vorige ervaringen gebaseerd zal zijn. Wat voor ons belangrijk is, is dat[​IMG] niet perse voor een ander. Karakters en levensstijlen verschillen van mekaar. Wat de mensen rondom u denken komt daarom ook niet altijd overeen met wat u in gedachten heeft. Door deze spanningen kunnen we beginnen klagen en zagen en eens we daaraan begonnen zijn is het soms moeilijk om nog ooit te kunnen wederkeren. Een negatieve spiraal kan uzelf en de mensen rondom u dan ook volledig inpalmen. Het begint meestal met iets kleins maar kan snel als een tumor op uw bestaan gaan uitgroeien. Maar er is goed nieuws, de mens kan zichzelf aanleren om minder te gaan zeuren. Hebt u ook last van die terugkerende zeurbuien? Geen nood, met onderstaande tips komt u er los door. Wees terug de happy persoon die u ooit was, de echte jij die het leven rondom hem of haar weet te waarderen.

  Waarom beginnen we te zeuren?
  Zagen en klagen doen we vanaf de eerste dag dat we hier op aarde geboren zijn. Vanaf ons iets niet aanstond begonnen we te huilen of te schreeuwen. Het is een natuurlijke reactie dat ons ongenoegen voor een bepaald iets laat blijken. De mensen rondom ons proberen ons dan meestal te troosten tot dat onze wensen voltooid zijn. Verkeerdelijk interpreteren we dat zeuren onze wil zal bevredigen. Het zal u dan ook niet verbazen dat we deze opgedane kennis in ons verdere leven zullen blijven gebruiken. Op een latere leeftijd leren we dan meestal wel dat dit kinderlijke gedrag ons niet blijft helpen. Als je klein en snoezig bent zal men vechten om jouw wil te doen uitkomen maar als je wat ouder bent zal dat niet meer het geval zijn. Dan heeft zeuren een averechts effect waardoor mensen ons gauw als negatief zullen afstempelen. Voor ons heeft dit echter niets met negativiteit te maken.

  Het is in onze gedachten het vanzelfsprekende gevolg wanneer iets niet lukt. Als hetgeen waar we zo'n moeite mee hebben blijft aanslepen zullen we ook niet snel stoppen met zeuren. Toch is dit een verkeerde reactie dat bij veel mensen in het verkeerde keelgat kan schieten. Wees er u bewust van dat zeuren u niet veel zal bijbrengen. Waar het u in het verleden misschien soms heeft geholpen zal dit ook enkel zijn omdat de mensen rondom u gewoonweg het zeuren zo beu waren dat er wel iets aan gedaan moest worden. U zal begrijpen dat dit niet meteen de perfecte uitvalbasis is om een goede vriendschap op te bouwen. Mensen verafschuwen zeurende soortgenoten, voor hun is dit iets dat ze als de pest kunnen missen en gelijk hebben ze. Zeurende mensen brengen alleen het slechtste in ons naar boven waardoor constructieve oplossingen en positieve gedachten als sneeuw voor de zon verdwijnen.

  Zet uw gedachten terug op orde!
  Alles begint met uw denken, als negativiteit uw hele denken beheerst zal u ook negativiteit in uw leven mogen verwachten. Wat men vraagt zal men ook krijgen. De wet van de aantrekkingskracht leert ons dat we steeds aantrekken wat we willen. Een negatief persoon zal negatieve gebeurtenissen kunnen verwachten terwijl een positief persoon positieve gebeurtenissen kan verwachten. Betekent dit dat we altijd overpositief moeten zijn? Tuurlijk niet maar wees op zijn minst een beetje realistisch. Met te denken dat u nooit problemen zal krijgen bent u verkeerd bezig. Problemen komen vroeg of laat op uw weg, ermee leren omgaan door juist te handelen kan echter snel de gepaste oplossing naar voren schuiven. Zeur niet over waarom dit of dat toch altijd bij u gebeurt, waarom u nooit geluk heeft en of u voor het ongeluk geboren bent maar doe iets aan uw problemen. Door onmiddellijk te handelen kan uzelf veel negativiteit uit uw leven halen.

  Reageer niet steeds halsoverkop als er iets niet naar uw zin gaat. Hoeveel keer heeft u dat al geholpen? Waarschijnlijk niet teveel, probeer daarom op een rustige manier het probleem te overlopen. Wist u dat het merendeel van de problemen die in een mensenleven voorkomen zichzelf oplossen? Vaak is uw interactie dan ook helemaal niet nodig. Als dit toch het geval is kan u dit op een rustige manier gaan behandelen. Oplossingen zijn vaak dichterbij dan u denkt, door even rustig te redeneren zal u zeker en vast tot de gewenste oplossing komen. Zoniet kan u zonder te zeuren de hulp van anderen gaan inroepen. U zal veel meer van mensen gedaan krijgen als u gewoon stopt met zeuren. Meerdere koppen bij mekaar kunnen dan ook verschillende mogelijkheden bedenken.

  Neem verantwoordelijkheid op voor uw daden ipv te zeuren:
  Maak één persoon verantwoordelijk voor al uw daden, uzelf! Niemand anders heeft dan ook fout als er iets verkeerd zou gaan. Veel mensen beginnen simpelweg te zeuren omdat ze weigeren om verantwoordelijkheid op te nemen. Het is altijd de andere zijn fout en zij doen steeds hun uiterste best zodat aan hun niets te verwijten valt. Het spreekt voor zich dat dit idiotisme in de eerste graad is. Door te begrijpen dat we voor alles in ons leven zelf verantwoordelijk zijn zal het zeuren tegen anderen vanzelf ophouden. U hebt trouwens niets meer om over te zeuren. Neem zelf verantwoordelijkheid op en probeer alles wat niet naar wens is te veranderen. Een ander kan u daar niet bij helpen, enkel jij bent voor je daden verantwoordelijk, accepteer dat dan ook!

  Wanneer je jezelf terug op het zeuren betrapt zou je u eens moeten afvragen waarom je aan het zeuren bent? Waarom zeuren over zaken waar we zelf iets aan kunnen doen? Wees een bijdrager en geen afkraker zodat ook uw leven betekenisvol kan verlopen. Door al uw energie in zeuren te steken hebt u haast niets meer over om ook daadwerkelijk tot een oplossing te komen. Doe uzelf dit niet aan en neem vanaf vandaag dan ook uw verantwoordelijkheid op! Mensen met verantwoordelijkheidszin zeuren niet omdat ze weten dat enkel zij aan het probleem iets kunnen doen. Leef uw leven niet verder in deze negatieve spiraal maar onderneem actie zodat de problemen op uw weg kunnen aangepakt worden.