Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Stress vermijden

Hoe u ook stress in uw leven kan vermijden

 1. sonja
  Stress is een fenomeen van de laatste jaren, vroeger hadden de mensen geen stress, dan stond er niet op alles een timing en kon je nog de auto nemen zonder in een file terecht te komen. Mensen deden hun werk en leefden volgens eigen goeddunken. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om niet langer onder tijdsdruk van iemand te staan zodat onze zenuwen de kop opsteken en we die vervelende stress gaan opwekken. Stress is niet alleen slecht voor je zenuwen, het kan je hele bestaan en gezondheid overhoop gooien. Niemand vindt het dan ook leuk om dagelijks[​IMG]veel stress te moeten verwerken. En toch hebben we er bijna allemaal last van zodat we zaken gaan zeggen of doen dat we helemaal niet willen zeggen of doen. Het lijkt dan ook zo onvermijdelijk om stress te hebben. Onze carrière zal veel van ons blijven vragen, uw familie zal op u blijven rekenen en 24 u op een dag lijkt gewoon niet lang genoeg meer om al je taken te kunnen vervullen. Als je daar dan nog is de files en vervelende mensen die je op een dag kan tegenkomen gaat bijtellen lijkt het wel dat we in niets meer plezier kunnen hebben en snakken we steeds meer naar het einde van de week. Dit is geen leven waard en zo zou u dan ook nooit moeten leven. Als u bereidwillig genoeg bent is er echter een oplossing zodat u dat leven van stress goodbye kan zeggen. Deze oplossing wil niet zeggen dat je nooit geen stress meer zal kennen maar het zal minder frequent voorkomen. Je kan dus zelf beslissen of je uw huidig leven van stress wil voortzetten of dat je er genoeg van hebt en er vanaf vandaag iets zal aan doen. Onderstaande tips zullen je al een heel eind verder helpen.

  Vermijd om een boxleventje te leiden:
  De meeste van ons leiden een boxleventje, we leven in een box dat ons huis noemt, we kijken naar een boxvormige tv, rijden in onze boxvormige auto naar het werk waar we in een boxvormig kantoor onze dag zullen doorbrengen. We zitten dus continu in een box wat u een gevoel zal geven dat er niet veel anders is waardoor u nog meer gestresseerd raakt. De wereld speelt zich alleen in een box af als u het toelaat. Er is veel meer dan dat en als veel mensen hun ogen is zouden opendoen konden ze zien wat de natuur ons allemaal te bieden heeft. Probeer dagelijks een halfuurtje in te lassen waar de buitenlucht centraal staat. Dit betekent dat u zal moeten buitenkomen en zeg aub niet dat u geen tijd hebt want als dit echt het geval is had u ook geen tijd om dit bericht te lezen. In het slechtste geval kan u nog een halfuurtje vroeger opstaan zodat ook u eventjes van uw boxleventje bevrijdt bent. Iedereen heeft wel een middagpauze, zou het niet fantastisch zijn als we deze allemaal zouden gebruiken om eens een wandelingetje te doen, te genieten van de buitenlucht en zo de kans creëren om nieuwe mensen te kunnen ontmoeten. Het is dus heel belangrijk dat u elke dag weer minstens een halfuurtje gaat wandelen. U zal zich afvragen waarom u dit niet altijd gedaan hebt. Buitenlucht laadt uw longen op, maak daar dan ook gretig gebruik van.

  Alle verslavingen zijn uit den boze:
  Of je nu aan snoep, sigaretten, alcohol, overmatig eten en/of tv verslaafd bent maakt niet uit. Ze zijn zoals je wel zal weten stuk voor stuk stressopwekkers. Want zonder je verslaving te bevredigen zal je nooit rust en kalmte in je leven vinden. Hierdoor zal je beginnen mokken om uiteindelijk je stress naar boven te laten komen zodat onschuldige mensen en jezelf het zullen moeten ontgelden. Zolang u aan iets verslaafd bent zal stress uw grootste vijand zijn. Iemand die verslaafd is leeft volgens zijn verslaving zodat alles en iedereen goed genoeg is om aan zijn verslaving te voldoen. Leef het leven van een vrij mens en niet dat van één die afhankelijk is van een ander persoon of product. En stoppen met een verslaving is makkelijker dan je denkt, als jij vandaag beslist om met je verslaving korte metten te maken heb je 90% kans dat het gaat lukken. U moet gewoon kunnen inzien dat elke soort verslaving uw leven zal controleren en veelal kan verwoesten. Misschien is nadenken voor u weer dat sigaretje opsteekt?

  Ga niet om met stressvolle mensen:
  Overtuiging is een sterke kracht maar ze kan ook in ons gezicht terugkeren. Als mensen hun overtuigingskracht aanwenden om alles wat niet lukt of slecht gaat in hun leven naar de voorgrond te brengen zullen ze niet alleen zichzelf maar ook jou met dit negatief virus besmetten. Ga dus niet om met mensen die continu negatief zijn waardoor jij ook negatiever zal uitpakken. Zoek mensen rondom jou die het waard zijn om rondom jou te mogen staan. Mensen die u op een positieve en realistische wijze zaken kunnen voorschotelen zouden alleen van uw acceptatie mogen genieten. In cirkels van negativiteit vertoeven zal ook van u een cynisch persoon maken. Het omgekeerde is ook waar, als u in cirkels van positiviteit vertoeft zal dit ook niets dan positieve effecten voor u meebrengen. Het leven is simpel, we moeten het gewoon simpel kunnen houden.

  Durf nee te zeggen:
  Durf nee te zeggen als iets u niet aanstaat. We hebben het allemaal wel eens voor, ze nodigen ons uit om iets tegen ons zin te gaan doen. Als fatsoenlijk mens durf je soms niet nee te zeggen maar dat zou je zeker niet moeten laten. Hoe meer u een oprechte nee zal zeggen, hoe gelukkiger u zal zijn. U zou zich niet moeten optutten voor het feestje van uw baas als u daar geen zin in hebt. Durf dan ook te zeggen als er iets op uw lever ligt. Zolang u beleefd blijft zal u altijd als winnaar het gesprek verlaten. Maar zeg niet ja omdat het gemakkelijker lijkt, u zal veel meer pijn ondervinden als u geen gemeende nee's gaat weggeven. Wees oprecht en eerlijk zodat u en de mensen rondom u weten wie u echt bent. Zo hoeft u iets niet leuk te vinden als dat niet zo is.

  Slaap genoeg maar ook niet teveel:
  Te weinig slaap kan u dag om zeep helpen. U voelt zich niet opperbest omdat u vanbinnen nog moe bent en hoe kan een persoon die niet helemaal wakker is optimaal gaan presteren? Helemaal niet en u zal u door de dag moeten sleuren. Een mens heeft afhankelijk van zijn noden 5 tot 8 uur slaap nodig. Minder is te weinig en meer is teveel. Zowel te weinig als teveel slapen kan stress veroorzaken. Alleen een lichaam dat mentaal in evenwicht is zal uw gemoed ten goede komen.

  Hou een dagboek bij:
  Een dagboek is niet alleen voor kleine meisjes met roze vlechtjes. Ook u kan er veel voordeel uit halen. Door elke dag de stress van u af te schrijven krijgt u een goed gevoel. Het gevoel van opluchting omdat je jouw verhaal van de dag kwijt kon. Later kan je dan ook verhalen nalezen zodat je uit uw levenservaringen veel kan leren om bv. iets efficiënter te doen of anders aan te pakken. Het is uw eigen levenswerk dat u alleen maar vreugde kan teweegbrengen.

  Beklaag jezelf niet zo:
  De meeste stress komt uit zelfbeklag want we leven toch zo'n slecht leven. In realiteit leven we een leven van koningen. We hebben zoveel rechten en tegemoetkomingen opgebouwd dat we in onze omstreken alleen maar als winnaar kunnen verdergaan. Toch beklagen we graag onze situatie terwijl er veel mensen onmiddellijk met je zouden willen ruilen. Wees dus niet te cynisch en probeer de goede kanten van uw leven te bespreken. Aan alles wat slecht gaat of draait kan u iets doen. Het is aan u om uzelf te veranderen. Een ding is zeker, door zelfbeklag te oefenen is er nog niemand succesvol geworden. Zegt dat niet genoeg? Zagen en klagen kan zo demotiverend werken dat we zelf ons beklag gaan geloven. Als u over iets wil praten kan u dat beter over de positieve zaken in uw leven doen, daar kan u tenminste energie uit putten. Door u te focussen op de goede zaken in ons leven zal u ook een goed bestaan kunnen leiden. Hetzelfde geldt als u de negatieve aanpak prefereert. Stress is als een zak bakstenen op je rug, het enige wat je hoeft te doen is de zak te laten vallen.