Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Studeren op universitair niveau, bachelor en/of Master via afstandsonderwijs

Haal nu nook je hoger diploma

 1. sonja
  Als je geen diploma hebt en toch universitaire studies wilt aanvatten had je vroeger een groot probleem. Zonder een diploma van secundair onderwijs was het namelijk niet mogelijk om aan de hogeschool of universiteit te gaan studeren. Nog steeds vragen de klassieke universiteiten en hogescholen in ons land naar uw secundair diploma. Als je dit niet kan voorleggen kom je er gewoonweg niet binnen. In uitzonderlijke gevallen zullen ze zich wel akkoord verklaren als je bereid bent om een toegangsproef te doen. Deze proef omvat de vereiste oefeningen om te kunnen zien dat je aan een secundair niveau gelijkwaardig bent. Indien je niet voor deze proef slaagt kon je dus ook niet gaan verder studeren. Maar sinds enkele jaren bestaat[​IMG]er een mogelijke oplossing voor je probleem. De Open Universiteit is hier veel gematigder in. Hun enige eis is dat je 18 jaar bent. Als je hun studieaanbod van Bachelors en Masters bekijkt is er wel voor iedereen wat wils. Rechten, psychologie en informatica zijn maar enkele van de vele opleidingen waaruit je kan kiezen. Wat je ook wil worden, vanaf nu zijn er geen excuses meer want naar alle waarschijnlijkheid kan ook jij de gepaste opleiding gaan volgen.

  Wat is de Open Universiteit?

  Niet iedereen krijgt de kans om te studeren. Vaak is men al reeds aan het werk waardoor men tijdens de daguren geen opleiding meer kan volgen. De laatste jaren hebben de universiteiten daar gretig gebruik van gemaakt en zijn dan ook volop bezig met hun avondonderwijs voor bachelor -en Masteropleidingen uit te breiden. Doch is het niet altijd combineerbaar met een voltijdse job. Niet overal biedt men volledige, universitaire opleidingen aan maar zal men zich eerder op het Master gedeelte gaan focussen. Een domper op de vreugde voor mensen die van 0 willen starten. Daar heeft de Open Universiteit verandering in gebracht. Tegenwoordig is het mogelijk om vanaf waar dan ook te gaan studeren. Via afstandsonderwijs zal ook u de gewenste graad aan het gewenste tempo kunnen behalen.

  Men kan naar believen module per module gaan afwerken om zo een volwaardig diploma te kunnen behalen. Zo kan ook u als harde werker een mooi diploma in de wacht slepen. Het is door deze vorm van onderwijs dus ook mogelijk om een leven lang te gaan studeren. Als u er eventjes geen zin meer in hebt kan u zonder meer nadien weer de draad gaan oppikken. Een ideale vorm van onderwijs als je het mij vraagt! De Nederlanders zijn dikwijls een stapje vooruit maar dit is toch wel echt fantastisch te noemen. Het geeft zowel de gewone man in de straat als de meer geschoolde werknemer een kans om meer in zijn leven te gaan worden. Als expert in onderwijsontwikkeling mag u er zeker van zijn dat de afgeleverde diploma's een internationale erkenning met zich mee brengen.

  Kan ik een universitair niveau aan?

  Sommige van jullie zullen zich afvragen of een universitair niveau niet wat hoog gegrepen is. Het is niet zomaar eventjes een opleiding die we gaan doen. Universitaire studies zijn zwaar belastend en hebben dus ook de juiste mentaliteit en enige voorkennis nodig. Maar niet getreurd, langs deze studietest kan u erachter komen of u de geknipte kandidaat bent om aan universitaire studies te gaan beginnen. Als u er niet zeker van bent kan u ook tevens eens in de gratis cursussen gaan bladeren. Zo leert u stap voor stap wat het leerniveau van het hoger onderwijs is. In ieder geval kan u hierna best met het startpakket beginnen. Dit pakket is speciaal ontwikkeld om nieuwe cursisten kennis te laten maken met wat een bacheloropleiding nu werkelijk inhoudt.

  Het zal hier trouwens voor het grootste deel uit thuisstudie gaan bestaan, u zal zichzelf dus moeten kunnen motiveren om op regelmatige tijdstippen te gaan blokken. Zelfdiscipline zal u dus zonder twijfel aan de dag moeten kunnen leggen. Bent u er klaar voor om de volgende jaren er weer voor te gaan? Ik mag het hopen, de beloning is dan ook navenant. Niet iedereen mag zich trouwens Bachelor of Master noemen!

  Inschrijven en kostprijs:

  Door u online in te schrijven kan u perfect beginnen met studeren. Goedkoop is het echter niet. Per module betaalt u al gauw 230 euro wat toch niet echt goedkoop is. Wel is het mogelijk om het cursusgeld in schijven af te betalen, hiervoor moet u wel 20 euro extra betalen. Maar als we even een optelsommetje maken komen we voor een Bachelor die 42 modules telt toch gauw aan 9660 euro. Natuurlijk moet je dit niet in één keer betalen, je kan zonder probleem cursus per cursus gaan afronden. Door middel van opleidingscheques kan je alvast wat geld besparen. Mensen met een laag inkomen kunnen zelfs in aanmerking komen om een korting van 50% tot 80% van het cursusgeld te bekomen.

  Gelijkwaardigheid van de diploma's:

  Omdat de Open Universiteit een Nederlandse school heeft zal u misschien denken dat het diploma hier niet geldig zou zijn. Niets is minder waar. De gelijkwaardigheid van de uitgereikte diploma's zou in België en Nederland niet langer een barrière mogen vormen. Volgens een internationale overeenkomst zou u dus in beide landen met zowel de Bachelor als de Master aan de slag moeten kunnen. Dus nu zijn er geen excuses meer om niet meer te gaan studeren, wanneer begin jij eraan?