Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Teambuilding is de enige weg naar succes!

Samen de vooropgestelde targets behalen

 1. sonja
  Wat mensen bij mekaar brengen is veelal geen moeite, ze een hechte groep laten vormen is dat meestal wel. Op zich zal het wel lukken om als collega's overeen te komen maar daar blijft het meestal bij. Deze situatie voelt bij velen als eerder noodgedwongen dan dat ze het eigenlijk zelf willen. Het spreekt voor zich dat uit deze gezamenlijke gedachtegang niet veel spectaculairs zal ontstaan. Uw huidige werk is misschien uw droomjob niet maar dan ligt het probleem eerder bij u dan bij het werk. Enkel voor geld gaan werken zal van u geen gelukkig persoon maken, werken zou niet als een noodzakelijk kwaad mogen bestempeld worden. Akkoord, de ene job is al wat leuker dan de andere maar niemand zal u ooit[​IMG] verbieden om ander werk te gaan zoeken. Het disfunctioneren van de groep wordt dikwijls enkel aan zijn leider verweten en ergens heeft deze natuurlijk ook een grote verantwoordelijkheid maar de groep moet zonder hem of haar ook kunnen draaien. Ieder die van de groep deel uitmaakt heeft dan ook een even grote verantwoordelijkheid om de groepsgeest te laten geworden. Het is gemakkelijk om onze problemen op anderen af te schuiven maar een team vormen heeft enkel kans als ieder lid ervoor wilt gaan!

  De creatie van het team is een bijkomende factor:

  We kunnen wel zeggen dat een team alleen op de fundamenten van intellectuelen gebouwd kan worden maar eigenlijk kunnen we met onze wil alle soorten mensen met mekaar doen samenwerken. Het probleem ligt niet bij het IQ quotiënt van de totale groep maar kan enkel verkregen worden door ieder zijn sterktes en zwaktes op mekaar te laten afstemmen. De wil om een hechte groep te vormen moet echter wel aanwezig zijn anders heeft het totaal geen zin en zal vaak verkeerdelijk het niet slagen aan de individuele componenten van de groep worden toegeschreven. Wat het probleem binnen de groep ook moge zijn, vergeet het en begin als nieuwe collega's die mekaar door dik en dun zullen steunen. Ieder lid van de groep is een belangrijke schakel om de motor van succes te kunnen laten draaien, het vitten op de één of andere collega is dus eigenlijk het verbreken van een samenwerkingsmechanisme waardoor de hele groep er schade van zal ondervinden.

  Iedereen gelijk voor de wet, er hoeft geen God te zijn:

  Sinds oudsher is er een groot probleem binnen onze klassenmaatschappij. Om de één of andere reden denken sommigen dat een bepaald diploma, veel geld of een mooie wagen reden zijn om zich meer als een ander te voelen. Ze gedragen zich dan ook als een belangrijk persoon terwijl geen één meer dan een ander zou mogen zijn. Binnen een werkgroep valt dit nog eens te meer op en dan vraagt men zich af waarom andere leden van de groep hiermee een probleem hebben. Al bent u de grootste chef of verantwoordelijke binnen uw sector, het zou niet slecht zijn als u dagelijks wat bescheidenheid aan de dag zou kunnen leggen. Eerst kijken naar waar bij ons de fout ligt en daaraan werken zal op zich een automatische teambuilding vormen. Wie ook welke capaciteiten heeft maakt op zich niet veel uit, bundel ze samen en vang mekaar waar nodig op en uw team zal elk doel wat ze willen kunnen behalen.

  De balans vinden en behouden:

  Als mens maken we deel uit van de natuur en laat dit nu net onze belangrijkste mentor in het leven zijn. De natuur zoekt in alles een soort balans zodat leven en dood mekaar kunnen afwisselen. Het schept kansen voor de mensen, dieren en planten zodat deze allemaal een soort evenwicht kunnen behouden. Hoe wreed de natuur ook soms lijkt te zijn heeft alles een reden om de samenhorigheid van iedere bewoner van deze planeet te kunnen garanderen. We begrijpen niet altijd wat de bedoeling van sommige acties zijn maar de bescheidenheid leert ons om daaruit onze conclusies te trekken. Een groep naar succes leiden is hier niet veel van verschillend. Zoek naar de balans tussen jullie en probeer vanuit ieders karakter hun ideeën te begrijpen. We denken wel is vaak dat een ander zijn gedachten met die van ons overeenstemmen maar wie wat levenservaring heeft weet ook dat geen 2 mensen aan mekaar gelijk zijn. Een evenwicht zoeken tussen ieders capaciteiten en minpunten zou dan ook op het verlanglijstje van elk lid van de groep moeten staan.

  Wees realistisch positief:

  Positiviteit is waarschijnlijk de belangrijkste eigenschap die een mens kan bezitten. Wie door alle levenservaringen door zijn positiviteit niet weet te verliezen heeft meer kans om succesvol te zijn. Binnen een groep is dit niet anders, hoe slecht het ook gaat of hoe onmogelijk iets ook lijkt, diegene die een wel omlijnde gedachtegang binnen de groep tot uiting kan brengen is zijn lidmaatschap waard. Wees ook begripvol voor alle andere leden van de groep en zeur niet altijd over wat er niet gedaan is maar bekrachtig de zaken waarvan jullie wel hebben kunnen genieten. Breng waarde toe aan het geheel en groei zal onvermijdelijk zijn zodat op den duur iedereen er beter van zal worden.