Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Teleurstellingen zijn goed voor uw mentale ontwikkeling

Groeien door tegenslagen

 1. sonja
  Je hoort wel eens zeggen dat het toch zo spijtig is als er iets niet gelukt is maar moeten we dat wel altijd als negatief ervaren? Teleurstellingen geven ons namelijk twee mogelijkheden, of we doen het de volgende keer beter of we gaan er onder door. Het is dan ook niet zo moeilijk te zien tot welke categorie een persoon behoort. Veelal laten we ons door teleurstellingen misleiden, we denken dat het niet voor ons weggelegd is en geven dan maar op. Het spreekt voor zich dat dit het ideale recept is om nooit iets te bereiken. Teleurstellingen proberen ons namelijk iets duidelijk te maken. Dat alles in het leven niet altijd zo vlotjes verloopt en dat indien je exceptionele resultaten wil behalen je meestal ook exceptionele inspanningen zal moeten leveren. Veel teleurstellingen horen daar dan ook wel zeker bij. Bedrijfsleiders en managers weten [​IMG]maar al te goed dat je vaak 100 verschillende technieken moet gebruiken voor iets werkt. Stel je eens voor dat iedereen na de eerste keer zou hebben opgegeven? We zouden niet kunnen genieten van uitvindingen zoals de telefoon, auto of het internet noch zouden we op medisch vlak tot zo'n uitzonderlijke resultaten kunnen komen. Elke mislukking is een stap dichter tot uw doel. Erken het belang ervan zodat uw groei continu kan blijven aanhouden.

  Fase 1: Het besef:
  Daar komt het dan, het besef dat iets niet gelukt is. Onmiddellijk verandert onze gemoedsinstelling en laten we ons door deze negatieve gebeurtenis naar beneden halen. Denkend over wat er fout is gegaan plof je neer in de zetel. Klagend en zagend tegen je partner waarom je weer maar eens geen geluk hebt gehad zit je wat voor je te staren. Niet onmiddellijk een toestand waarin je jezelf tot groeien zal dwingen. Het is namelijk veel gemakkelijker om toe te geven aan een welbepaalde gebeurtenis. Spijtig genoeg brengt dit gedrag niet veel in het laatje. Wie iets wil bereiken zal dus goed met teleurstellingen moeten kunnen omgaan.

  Besef dus dat het gewenste doel nu nog niet bereikt is maar dat dit niet het einde van uw dromen zou moeten betekenen. Het is enkel een tussenstop die u tot nadenken zou moeten aansporen. Probeer een andere richting of onderzoek wat er nog allemaal mogelijk is om uw doelen te bereiken. Wat je niet hebt weten we allemaal maar wat je in het leven kan hebben is onvoorstelbaar en alleen dat zou uw volledige concentratie mogen opeisen. Wees geen zeurder maar besef dat u mogelijk voor een groot draaipunt in uw leven kan staan.

  Fase 2: De ommekeer:
  Eens onze geest goed en wel beseft dat negativisme ons niet verder zal helpen zijn we op het goede pad. Al moet je duizend maal proberen of lijkt je doel te gek voor woorden. Wie niet opgeeft krijgt in zijn leven de dag waarop al zijn verlangens waarheid kunnen worden. Wist u dat veel mensen juist voor het behalen van een groot doel opgeven? Moesten ze eventjes de wil die ze al zo lang volgden blijven doorzetten behaalden ze zonder enige twijfel elk doel ze voor ogen hadden. Zolang u dit niet één keer in uw leven hebt meegemaakt kan u moeilijk begrijpen waarover het gaat.

  Stel u dus vandaag een doel voor ogen, één waar u in geen enkel geval zal van afwijken. Wat er ook gebeurt, dit is uw droom en u zal er alles aan doen om hem te kunnen vervolledigen. Al duurt het 20 jaar om het te behalen, u zal er voor blijven gaan. Wees eerlijk met uzelf en beschuldig er uw bestaan niet van dat u altijd ongeluk zal kennen. Wat men ook mag beweren, niemand is voor het ongeluk geboren! Er komt een dag waarop u zal zeggen, had ik deze kennis maar altijd begrepen. Want wie teleurstellingen tot overwinningen kan laten leiden is niet langer aan grenzen in zijn of haar leven gebonden. Deze mensen weten dat alles mogelijk is zolang ze er hun volle denken en kracht kunnen achter zetten.

  Fase 3: De levensles:
  Eens we de mogelijkheden van waardecreatie goed en wel beseffen lijkt niets langer onmogelijk. Elke overwinning zal u dan ook aanzetten om terug wat meer van uzelf te eisen waardoor uw persoonlijke groei pieken kan bereiken. Hoe vroeger men dit in zijn of haar leven beseft, hoe sneller iemand ook zal kunnen groeien. Modelleer de succesvolle mensen rondom u, zie wat ze doen om zo succesvol te kunnen zijn. Ze hebben haast niet altijd meer geluk dan u, iedereen is ergens moeten beginnen en het gros van de superrijken heeft dit dan ook zonder investeringen van buitenaf kunnen creëren.

  Zo kan ook u meer van uzelf vragen. Stel uw doelen voorop en doe er alles aan om ze uiteindelijk te bereiken. Wat er ook op uw weg komt, het is aan u om uw kunst als meester van niet op te geven blijven te beoefenen. U zal het u niet beklagen, kies wat je wilt voor dit leven en probeer het met alle mogelijke middelen te bereiken. Doe dit zowel op mentaal, financieel als fysisch vlak en u houdt niet voor mogelijk wat u allemaal nog zal kunnen meemaken. Een gedachte kan u door alle strubbelingen leiden: IK GEEF NIET OP!

Recente Reviews

 1. veerleke
  veerleke
  5/5,
  Leren van alles wat niet gaat is de beste leerschool