Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Time management

Hoe goed denk jij je tijd te kunnen indelen?

 1. sonja
  We leven vandaag de dag in een hectische wereld die ons keer op keer verplicht om nog meer uit onszelf te halen. Werk, kinderen, hobby's, familie en vrienden eisen namelijk allemaal een groot stuk tijd op. Als we dat allemaal eens bij mekaar gaan tellen komen we meestal tot een verbijsterende conclusie. Want als je uw slaap er nog is gaat bijtellen blijft er haast niets meer over om nog te doen. Op den duur worden we dan ook geleefd in plaats van dit leven dat we maar één keer krijgen te beleven. Meestal is het al veel te laat voor we inzien dat we op sommige momenten in ons bestaan beter een andere beslissing hadden genomen. Toch maar beter [​IMG]wat verder gestudeerd of toch liever niet die onderbetaalde job aangenomen zijn enkele van de bedenkingen die door uw hoofd zullen sluipen. Door vroeg in uw leven een bepaalde levensagenda op te stellen zal u minder voor onaangename verrassingen komen te staan. Het is dus volledig aan jou om je dagen naar behoren te gaan invullen. Tevens is het mogelijk om dit op een niet stressvolle manier te gaan doen. Leer vandaag hoe time-management een heel nieuwe wereld kan doen opengaan. Een wereld waar u voor alles tijd zal kunnen maken en waarbij u weinig tot geen stress zal moeten ervaren.

  De time management agenda!
  Het begint allemaal met orde en organisatie. Als jij je tijd op een goede manier wilt gaan invullen is het broodnodig dat je wat orde aan de dag zal kunnen leggen. Honderd post-its met telkens een berichtje van "zeker niet vergeten" zal niet onmiddellijk een basis wezen voor een goed tijdsprogamma. Laptops, ipads en gsm's hebben ook allemaal een ingebouwde agenda en hoe goed ze ook zijn, ik verkies nog steeds de old fashion way. De papieren agenda is nog altijd het meest effectief en je kan al je afspraken binnen één boek bijhouden. Niet meer zeulen met batterijladers of met technische problemen want de papieren agenda werkt keer op keer.

  Door een ruime variant te kiezen kan je er zowat alles gaande van je afspraken tot telefoonnummers in bijhouden. Het is jouw beste vriend op het gebied van time management. Een die je altijd trouw zal vertellen wat er je vandaag nog te doen staat! Eens afgewerkt ben je een vrij man en kan je gerust doen waar je zin in hebt. Het geeft je dus eigenlijk een boost om het vooropgestelde schema op een leuke manier af te werken. Agenda's zijn er trouwens niet alleen voor kaderleden. Iedereen kan er zijn leven mee indelen en het zoeken naar een adres of afspraak kan niet simpeler meer zijn.

  Kies wat belangrijk is:
  Het kan best zijn dat je meer afspraken op een dag hebt dan dat een normaal mens zal aankunnen. Daarom is het belangrijk dat we aan het begin van elke dag de meest belangrijkste zaken gaan uitkiezen. Begin met de meest urgente en werk zo stelselmatig af naar beneden. Als er geen tijd meer over is om de laatste af te werken dan is dat maar zo. Ergens moeten we een lijn kunnen trekken door te zeggen hier en niet verder. Nee zeggen is dan ook cruciaal om een goed Time management schema te kunnen opstellen. Vergeet niet dat je maar een mens bent en dat je ook beperkingen hebt. Tevens moet je ook genoeg aandacht aan je gezin blijven besteden.

  Je kunt het je echt niet permitteren om gedurende een lange tijd niets of weinig van je te laten zien. Hoe goed je partner ook meewerkt, er komt een tijd waarbij ze tot het besef zullen komen dat ze niet langer tevreden zijn met de materiële luxe. Een knuffel, kus of daar gewoon zijn zal veel meer voor ze kunnen betekenen. Geen één dag zou er ooit mogen voorbijgaan zonder dat je nadenkt hoe jij vandaag hun levenskwaliteit kan verbeteren. Je hebt misschien een baas op je werk maar de baas thuis is nog altijd diegene waarmee je de rest van je leven zal moeten doorbrengen. Je houdt ze dus beter allemaal op een positieve noot.

  Laat je niet afleiden:
  Afleiding is voor de meeste mensen het grootste probleem waarom ze hun tijd niet goed kunnen indelen. Even surfen op het internet, een gesprekje hier, een koffietje daar en voor je het weet zit je dag erop zonder dat je iets serieus gedaan hebt. Dit is de grootste valkuil die je ten alle tijde zou moeten vermijden. Voor die zaken is er nog tijd genoeg als je je agenda hebt afgewerkt. Voor je dit gedaan hebt heb je dus geen vrije tijd. Geen tijd om te keuvelen of met andere zaken bezig te zijn. Probeer ook je contact met het thuisfront tijdens de dag te verbreken. Gebeurtenissen die zich thuis voordoen zullen je alleen maar meer en meer afleiden waardoor je u zeker niet op een goede manier met je werk gaat kunnen bezighouden.

  De krant is goed voor bij je ontbijt maar buiten dat je een hoofdredacteur bent neem je die best niet mee naar je werk. Werk en privé zou je gescheiden moeten houden. Niet dat je geen tijd aan je privé moet besteden maar ieder op zijn beurt. Eerst werken, dan wat plezier. Combineren van die twee is het slechtste wat je ooit kan doen. Als ik aan het werk ga zet ik mijn gsm op stil en sluit ik mijn internetverbinding af. Alleen zo kan je op een productieve manier aan de slag gaan en alleen zo zitten je taken voor de dag er in een mum van tijd op.