Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Tot het uiterste gaan, tot wat zijn we in staat?

Ga voor meer...

 1. sonja
  De mens is tot uitzonderlijke prestaties in staat. Als we de geschiedenis bekijken valt het ons op dat alles waar we ooit naar verlangd hebben we ook veelal hebben behaald. Verlangen is een krachtig iets, het geeft ons de kracht om er elke dag weer nog meer voor te gaan. Tot wat we als mens in staat zijn is ongelooflijk, wat we daarentegen daarmee doen is vaak teleurstellend. In overleving-situaties komt het eens te meer naar boven dat een mens tot bijna alles in staat is zolang hij zich op zijn verlangen maar hard genoeg kan concentreren. Dagenlang zonder eten, kleding, woonst of wat dan ook laat ons overlevingsinstinct naar boven komen. Als ons leven ervan afhangt zullen we ook sneller tot het uiterste gaan. Meestal betekent dit dan ook dat we [​IMG]door dit gedrag ook daadwerkelijk overleven. Indien we het velangen om te overleven konden overbrengen op onze dagelijkse verlangens zouden we allemaal heel wat beter presteren. Dan zouden veel meer doelen ingewilligd worden en zou ons leven op zich een stuk aangenamer worden. Het goede nieuws is dat uw overlevingsinstinct op elk moment kan opgeroepen worden. Het zal gewoon zoals bij alles aan onszelf liggen. Tot wat ben jij bereid en wil je ervoor ook tot het uiterste gaan?

  Het verschil tussen iets willen en iets echt willen:
  Tussen willen en iets echt willen is er een groot verschil. Maar hoe graag willen we iets? Zijn we bereid om er de nodige opofferingen voor op te brengen of zal het enkel bij dromen blijven? Veel mensen denken namelijk dat ze goed bezig zijn en soms zijn ze ook op de goede weg maar om echt iets te bereiken mag er niets anders dan een positief eindresultaat door je hoofd zweven. Wie aan niets anders kan denken en elke dag weer iets anders probeert om zijn doel toch te behalen heeft een bijna zekerheid dat dit ook zal lukken. Maar we laten ons vaak door excuses leiden waarbij we onszelf wijsmaken dat we het de volgende keer wel zullen klaarspelen. Zo te werk gaan heeft geen enkele zin en zal je dan ook niets bijbrengen.

  Praten over je doelen tegen anderen maar er niet genoeg aan doen om ze ook te bereiken is een utopie om te denken dat dit iets in je leven zal veranderen. Het is niet verkeerd om met anderen hierover te praten indien je dit niet enkel doet om je geweten te sussen. De meeste mensen weten namelijk dat ze niet goed bezig zijn maar hopen met hun excuses aan anderen te vertellen dat deze hun goedkeuring zullen geven waarom het tot nu toe nog niet gelukt is. Indien deze anderen je begrijpen ben je gerustgesteld terwijl je dit gevoel nooit zou mogen ambiëren als je verlangens nog niet ingewilligd zijn.

  Opstaan en gaan slapen met maar één zaak in gedachten:
  Wat je ook wil bereiken, we moeten ons brein er genoeg aan laten denken willen we dat het ooit een verschil zal maken. Hang je doelen dus boven je bed zodat je er 's morgens bij het opstaan en 's avonds bij het slapengaan mee geconfronteerd wordt. Als we het overlevingsinstinct een kans willen geven moeten we het ook genoeg kunnen voeden. Als je dit wil bereiken zou je ook nooit mogen stoppen alvorens je het bereikt hebt. Al duurt het 1000 pogingen om je dromen werkelijkheid te laten worden, wie niet opgeeft zal uiteindelijk slagen. Daar heeft de geschiedenis ons al genoeg voorbeelden van laten zien. Het zijn trouwens die mensen die van niets anders willen weten dat zich door de wet van de aantrekkingskracht zullen laten begeleiden.

  Geef jezelf geen andere mogelijkheid:
  Het probleem van iets niet te bereiken heeft vaak als oorzaak dat we genoeg mogelijkheden openlaten om het ook niet te moeten bereiken. Als we onszelf geen andere mogelijkheid geven zullen we wel niet anders kunnen dan ervoor te gaan. Zet alles op alles zodat de honger in jou zonder resultaat niet te stillen zal zijn. Eens we dit ten volle begrepen hebben kunnen we dit in de toekomst ook blijven doen zodat ons leven een heel andere wending zal gaan aannemen. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn en dat weten de meest succesvolle mensen ook. Bijna iedereen heeft de mogelijkheid om iets van zijn leven te maken volgens wat voor hem of haar belangrijk is. Doch nemen weinig mensen de uitdaging aan omdat ze een gelimiteerd geloof hebben waarom dit voor hun allemaal niet van toepassing zou zijn. Vraag jezelf vandaag af wat je tot nu toe altijd uitgesteld heb en geef jezelf geen andere keus om dit vanaf nu te gaan nastreven. Ga er voor de 100% voor en wees enkel tevreden als je dit resultaat bereikt hebt. Verander vandaag naar de persoon die u altijd al hebt willen zijn en geef bij de eerste of 1000ste tegenkanting niet op, jij hebt een doel en jij zal je doel behalen.

Recente Reviews

 1. jana
  jana
  5/5,
  We gaan veel te weinig tot het uiterste!