Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

U kijkt toch ook niet naar het uiterlijk, of toch wel?

Kijken we echt naar het innerlijke?

 1. sonja
  De meest voorkomende uitspraak die me steeds weer aan het lachen brengt is:,, Ik kijk nooit naar het uiterlijk als ik iemand leer kennen!" Hoewel het u misschien zal sieren om dit te verkondigen is het pure nonsens dat mensen niet naar uiterlijk gaan zien. Het uiterlijk van een persoon is namelijk het eerste wat ons opvalt dus moesten we er niet naar kijken hadden we de persoon in kwestie ook nooit gezien. Uiterlijke kenmerken laten onze receptoren op volle toeren draaien waarna we zonder het goed te beseffen op enkele seconden zullen beslissen of we wel of niet meer van deze persoon willen te weten komen. Omdat deze processen buiten [​IMG]het bewuste vallen is het eigenlijk normaal dat we niet altijd goed beseffen hoe het menselijke keuzeproces nu eigenlijk werkt. We denken allemaal vooral naar karakter te kijken maar dit zullen we in werkelijkheid enkel doen als het uiterlijk in eerste instantie niet teveel van onze eigen patronen afwijkt. Door de jaren heen hebben we mentale beelden gevormd van wat wel en niet acceptabel is en hoe ruimdenkend we ook denken te zijn komt het allemaal op hetzelfde neer. De ene zal altijd boven de andere verheven worden maar toch zou het uw menselijkheid wat waarde aandoen indien u toch probeert om het over een andere boeg te gaan gooien.

  Vanwaar komt het allemaal vandaan?

  Sinds oudsher is uiterlijk een belangrijk gegeven geweest. Niet alleen omdat het ons gevoel positief beïnvloedt maar tevens omdat de aantrekkingskracht naar de zoektocht in een nieuwe partner in de eerste plaats altijd op uiterlijk gebaseerd zal zijn. Als het uiterlijk tegenvalt mag de persoon in kwestie nog zo hard zijn best doen, hij of zij zal er altijd op afgerekend worden. Mooie mensen worden ook veelal onterecht als betere mensen beschouwd. Al jarenlang krijgen ze voor hetzelfde werk meer geld en zullen ze in het algemeen veel sneller van iemand iets gedaan krijgen.

  Goed wetende dat uiterlijk niets met capaciteiten te maken heeft blijven we ze toch voortrekken alsof ze een speciale genenpoel beschikken die boven alle andere zou uitblinken. Het zijn deze idiote gedachten dat er mede voor zorgen dat mensen op verkeerde tewerkstellingsplaatsen terecht komen waar ze vaak meer kwaad dan goed lijken te presteren. Uiterlijk heeft niets met vaardigheden te maken, men zou bv. bij een sollicitatie eerst de sollicitant niet mogen zien zodat men een objectief oordeel zou kunnen vellen.

  Hoe kunnen we dit voorkomen?

  Je eigen instincten tegenwerken is vaak nodeloze moeite doch kunnen we onze gedachten gaan hervormen zodat uiterlijk niet langer op de eerste plaats komt. Ieder mens heeft zijn of haar eigen talenten en het spreekt dan ook tot de verbeelding dat alle mensen op deze planeet een eigen visie hebben van hoe dat zij denken dat je met mensen zou moeten omgaan. Soms praat je vriend, vriendin, collega of kennis van iemand dat je nog nooit gezien hebt doch kan je op zijn of haar verhalen er een eigen mening van concluderen die vaak in dezelfde lijn van de overdrager zal liggen.

  Probeer vooraleer je een oordeel over iemand velt om hem of haar eerst beter te leren kennen. Het is alleen door ermee te praten dat je veel te weten zal komen. Iemand die puur op uiterlijk afgaat zal dat natuurlijk nooit doen omdat deze nog steeds denkt dat sommige mensen minderwaardig aan hem of haar zijn. Het is deze bekrompen geest dat het dan weer voor iedereen rondom jou een beetje moeilijker maakt. Oordeel niet als je iemand van haar noch pluim kent maar geef deze nieuwe persoonlijkheid op zijn minst de kans om zich te bewijzen. Ga ervan uit dat mensen steeds het beste met je voorhebben en je houd niet voor mogelijk wat dit met de omgang binnen de maatschappij zal doen.

  Aantrekkingskracht binnen een relatie:

  Het zou wat vreemd klinken moesten we zeggen dat uiterlijk helemaal niets te maken heeft als we tot iemand seksueel aangetrokken worden. Natuurlijk zullen sommige types van mensen je beter dan andere liggen. Niet omdat je een discriminerend karakter hebt maar omdat de chemische reactie waar de liefde voor staat gewoonweg anders niet op gang kan komen. Dit gevoel is oncontroleerbaar en het is dan ook haast onmogelijk om daartegen in te gaan.

  Het lijkt me ook niet echt verstandig om tegen je gevoelens te vechten. Laat de liefde die toch veelal voor heel wat mensen onbegrijpend is voor wat ze is en concentreer u niet alleen op uiterlijk bij het kiezen van nieuwe vriendschappen. Indien u dit toch doet zal u heel wat leuke, intelligente en sfeervolle mensen in uw leven moeten missen waardoor u niet de kans krijgt om meer in uw leven te worden. Geef het een kans, zie wat het geeft maar wees niet onredelijk ten op zichte van mensen die u niet onmiddellijk liggen. Vaak zal achteraf blijken dat uw eerste visie helemaal onterecht was.