Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Uit elkaar gaan

De te volgen stappen bij een break-up

 1. sonja
  We krijgen er allemaal wel eens mee te maken, uit elkaar gaan. Een of beide partners ziet het niet meer zitten en er komt een einde aan je relatie. De verliefdheid van de begin momenten is weggeëbd en het einde dringt zich aan. Er is teveel gebeurd, praten heeft volgens jullie geen zin meer of één van de twee is vreemd geweest. Een zware dobber die je moet zien te overbruggen. Niet alleen de stopzetting van je relatie maar ook vele andere zaken dienen geregeld te worden. Een drukke periode die je best op een kalme manier kan aanpakken. Want hoe meer ruzie er vloeit hoe dichter de deur van de rechtbank naar je zal lonken. Het is geen schande om uit elkaar te gaan, het is dat wel als je dit niet op een ordentelijke manier kan doen. Is er toekomst na jullie samenzijn? Tuurlijk wel! Hoewel je dit niet meteen op zo'n momenten zou verwachten kan je toekomst in veel gevallen nog positiever uitdraaien dan ervoor. Een positieve houding is in deze tijd dan ook je beste vriend.

  Het moment zelf:

  Het is dan zover, jullie zoveelste ruzie laat één of allebei besluiten dat het zo niet meer verder kan. Op is op, genoeg is genoeg, dit is het moment, het punt waarop dit zware besluit niet zonder gevolgen word genomen. Jullie worden beide stil en denken dat jullie leventje voorbij is, deze schok slaat als een bijl op je voorhoofd. Wat nu? Ik ben terug alleen! Dit had ik nooit verwacht?, hoe is het zover kunnen komen?, wat met de kinderen?, ga ik nog ooit gelukkig worden?. Een kleine greep uit de tientallen vragen die nu door je hoofd zullen spoken. Laat me u vertellen, dit gaat voorbij. Je leven is helemaal niet gedaan, hoe cru het ook moge klinken; dit is het begin van een nieuwe toekomst. Een toekomst die jij zelf in handen hebt en jij alleen kan beslissen hoe deze zal verlopen.

  Maak goede afspraken met je toekomstige ex:
  Hoe lang en hoe goed je mekaar ook denkt te kennen, vanaf nu zal er voor beiden veel veranderen. Maak daarom goede afspraken hieromtrent. Gaan jullie mekaar nog zien?, Indien ja, om welke reden?, wat kan nog en wat kan niet?, allemaal vragen waar jullie samen een oplossing voor moeten bedenken. Veel contact is ook niet onmiddellijk aan te raden, dit zal het verwerkingsproces alleen maar bemoeilijken. Ga liever je eigen weg, eentje die jezelf kan uitstippelen.

  Nieuw begin met je vrienden:
  Na een break-up is het niet verstandig om op je eentje te gaan zitten duppen. Bel je oude vrienden op en maak onmiddellijk plannen voor de komende weken. Het is cruciaal om in de eerste weken na een break-up geen enkele dag alleen te zitten. Doe vanaf nu alle zaken waar je al zo lang over gesproken maar nooit gedaan hebt. Hoe nieuwer, hoe beter! Verleg je grenzen en doe elke dag iets leuks. Dit wil niet zeggen dat je nooit aan je verleden mag denken, je moet hier vooral veel aan denken. En weten dat deze verandering in je leven alleen maar positieve gevolgen zal kennen.

  Kinderen mogen nooit het slachtoffer zijn:
  Als jullie samen kinderen hebben is het belangrijk dat zij hier zo min mogelijk last van ondervinden. Hoe erg en hoe fucked up je ex ook doet, laat zien dat jij je zo niet laat verlagen. Komt ze terug op een eerdere beslissing, het zij zo, laat je niet kraken. Want mensen die een gebroken relatie aan het verwerken zijn zullen hun pijn met hun ex willen delen. Doe hier niet aan mee!

  Als hij of zij je terug wilt:
  Enkele weken gaan voorbij, je hebt de situatie geaccepteerd en dan vraagt je ex of je niet terug wil komen. Dit is een veel voorkomende kwestie en moet met de nodige voorzichtigheid behandeld worden. Wil je dit wel echt?, heb je daarvoor zo afgezien?, wat als dit opnieuw gebeurt? Alleen jij kan de juiste beslissing nemen, volg hierin je verstand! Want je gevoel gaat met je lopen.