Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Val jij ook enkel op een bepaald type man of vrouw?

De eigen filosofie van dating onthuld.

 1. sonja
  Het is betreurenswaardig te moeten vaststellen dat heel wat mannen en vrouwen een bepaald type partner in gedachten hebben en daar doorgaans moeilijk van zullen wijken. Op wie we verliefd worden hebben we niet in de hand doch verdringen velen deze gevoelens omdat deze persoon niet in hun hokje van perfecte partner gestald kan worden. Door deze beperkte visie naar nieuwe relaties toe dwingen we onszelf een bepaald type te gaan zoeken om vaak later te moeten vaststellen dat het toch niet helemaal is wat we er ooit van verwacht hadden. Natuurlijk kan het geen kwaad om in grote lijnen een bepaalde groep mannen of vrouwen te gaan willen doch zal iemand veel in zijn leven moeten missen als deze alleen een bepaald typetje zal nastreven. Het foute aan iemand[​IMG] gaan typeren ligt erin dat we veel teveel kansen rondom ons zullen missen waardoor je perfecte man of vrouw wel eens door je vingers glipt zonder dat je het eigenlijk goed en wel beseft. Ook is het maar de vraag of mensen wel getypeerd kunnen worden. Door onze zo persoonlijke en veranderlijke eigenschappen lijkt het wel haast onmogelijk om te gaan zeggen wie tot welk typetje kan gerekend worden. Verruim daarom liever je gezichtsveld want er is heel wat meer te verkennen dan enkel die karakteristieken die jou zo aantrekken.

  Hoe gaan we het best op zoek naar een geschikte partner?
  Veelal wordt het zoeken naar de ideale partner als aartsmoeilijk afgeschreven. Het lijkt wel een onmogelijke zaak om iemand te vinden die perfect bij ons hoort. Zeker als we onze zoektocht nog is gaan beperken door mensen te gaan typeren of ze al dan niet bij ons mogen horen. Wie verder kijkt dan zijn neus lang is heeft het meeste kans om iemand tegen te komen waar het heel goed mee klikt. Niet dat je vanaf nu je pijlen op alle mannen of vrouwen moet gaan richten maar het kan zeker geen kwaad als we onze visie wat gaan uitbreiden.

  Het grote probleem met typering van mensen is dat we na een ontmoeting of vluchtige blik ons oordeel al geveld hebben. We weten praktisch niets van deze persoon maar om één of andere reden zeggen we tegen onszelf dat dit niets gaat worden. Daar heb je alleszins al gelijk in als je deze verkeerde redenering gaat volgen. Stel je naar de buitenwereld open op en probeer de verhalen die achter elk mens schuilen waar te nemen. Je zal snel genoeg merken dat bepaalde mensen helemaal anders zijn dan dat ze in eerste instantie lieten zien. Durf vragen te stellen en wees niet bang om zelf iets over je eigen leven te vertellen zodat op zijn minst de interesse van de persoon aan de overkant kan opgewekt worden.

  Eerst mekaar leren kennen, dan misschien meer:
  Wanneer we iemand nieuw leren kennen en het bevalt ons terdege zal het niet lang op zich laten wachten alvorens de eerste kriebels zullen verschijnen. Buiten de uitzonderlijke mogelijkheid van liefde op het eerste gezicht zullen veel mensen eerst een periode moeten doorstaan vooraleer er andere gevoelens naar boven komen. Sowieso is het nooit een goed gedacht om je anders dan normaal te gaan gedragen. Zelfs de beste acteur zal na een paar maanden door de mand vallen. Het is trouwens ook niet bepaald respectvol om zo met mensen te gaan omgaan.

  Indien de vonken er onmiddellijk afvliegen zullen jullie waarschijnlijk niet te houden zijn en lijkt het ook zinloos dat ik hier sta te verkondigen dat dit niet zou mogen. Er is geen enkele evidentie dat wel of niet snel bij mekaar slapen een positief of negatief effect binnen de relatie zal teweegbrengen. Doch gebiedt het gezond verstand om indien mogelijk hier toch wat voorzichtiger mee te gaan omspringen. Een relatie beginnen is heel wat meer dan zo snel mogelijk bij mekaar in bed te kruipen. Het is namelijk jullie gezamenlijk perspectief dat het de volgende jaren zal moeten gaan doen.

  Als het toch niet lukt:
  Hoezeer we soms ook ons best doen, sommige mensen zijn niet bestemd om met mekaar door het leven te gaan. Vaak leidt dit dan ook tot depressies of verkeerde interpretaties over waarom het deze keer weeral is fout gelopen. Een nieuw litteken is gevormd waardoor het de volgende keer meer van ons zal vergen om opnieuw in een relatie te gaan geloven. Het is namelijk al enkele malen mislukt dus waarom zou het bij deze persoon wel gaan lukken? Misschien is er wel iets mis met mij of ben ik gewoon niet goed genoeg?

  Allemaal denkwijzen die het inderdaad veel moeilijker zullen maken om opnieuw een relatie te gaan beginnen. Het zijn dan ook idiote gedachten die we maar beter zo snel mogelijk zouden vergeten. Natuurlijk is er niets mis met jou maar ben je enkel wat wijzer geworden. Sleep geen oude trauma's mee naar nieuwe ontdekkingen omdat ze je gaan voorliegen over hoe deze nieuwe persoon jou zal gaan behandelen. Veeg je bord af en begin gewoon opnieuw, met een nieuwe kans en een nieuw doel voor ogen. Misschien lukt het deze keer ook niet maar wie niet van ophouden wil weten zal op een dag zijn ware geliefde in zijn of haar armen mogen sluiten.