Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Veel bezoekers naar je website

Leer de geheimen van de groten

 1. sonja
  Veel bezoekers naar je website krijgen is niet zomaar eventjes iets doen en dan verwachten dat er veel volk op gaat afkomen. Het is een continu proces dat veel energie van jou als webmaster zal vergen. Ik zal u hier dus niet staan vertellen dat iedereen zal lukken in het creëeren van een druk bezochte website want dat is helemaal niet zo. De statistieken vertellen ook niet anders, met moeite 1% van de nieuwe generatie webontwikkelaars slaagt erin om een druktbezochte website te kunnen creëeren. Het is dus alleen weggelegd voor diegene die van ophouden niet willen weten, diegene die elke dag weer nadenken wat ze aan het huidig concept kunnen verbeteren. Want het is niet omdat mensen op je website terecht komen dat ze er ook zullen blijven, laat staan dat ze ooit terugkeren. Je zal dus met[​IMG]heel veel zaken rekening moeten houden en het leerproces zal continu verdergaan. In de industrie van websites kan je op een paar maand al serieus achter staan. Het is dus van belang dat je ook wilt bijleren want niemand weet alles en de eeuwige student zal nooit kunnen falen. Wees dus zeker dat je ervoor wil gaan want het zal constant energie van je vergen en je zal weinig tijd hebben om aan nog iets anders te kunnen denken. Het is geen snel rijkmodel maar het werkt wel als je er alles voor wil doen.

  Ontwerp van je website zodat de bezoekers blijven:
  Bij het ontwerp van een website gaat het bij velen al vaak mis. Ze zetten vanalles bijeen en denken dat de bezoeker er wel aan uit zal geraken. Wat ze dan wel vergeten is dat zij de website hebben opgebouwd en zo alles weten staan. De bezoeker heeft deze kennis niet en zal er dan ook geen uren op vertoeven om te vinden wat hij zoekt. Mensen kiezen meestal voor de makkelijkste weg, en de makkelijkste weg op een website waar je niets van kan uitmaken is te vertrekken. En dan ben je de bezoeker niet alleen kwijt, hij zal de naam van jouw website met slecht associëren. Zelfs als je de website hierachter nog supergoed maakt zal deze bezoeker waarschijnlijk niet meer terugkeren. Mensen onthouden sneller de slechte zaken dan de goede. Het is dus de webmaster zijn taak om de site zo overzichtelijk mogelijk te kunnen maken. Begin niet zomaar zonder plan maar kijk is naar de grotere succesvolle websites en hoe zij met hun ontwerp en navigatie omgaan. Over alles moet je nadenken dus ook zeker over je ontwerp.

  Het is de eerste indruk die de bezoeker van je website te zien krijgt, maak het dan ook de moeite waard. Dit wil niet zeggen dat alles ingewikkeld moet zijn, integendeel, hoe makkelijker en overzichtelijker hoe beter! Kijk maar eens naar de druksbezochte website in de wereld google.com. Kan het nog simpeler zijn? Wist je dat er een team bij google is dat maar één taak vervult? En dat is om de website van google zo simpel mogelijk te houden. Google heeft dan ook niet veel toeters en bellen op haar hoofdpagina omdat de ontwerpers weten dat ze met alle soorten van de bevolking te maken krijgen. Het is dus belangrijk dat iedereen snapt hoe google werkt. Dat zou bij jouw website niet anders moeten zijn. Iedereen moet begrijpen waar jouw website voor staat en hoe ze iets kunnen terugvinden. Ik zie dan ook veel websites die zelfs geen zoekmachine hebben. Hoe wil je dan dat de bezoekers iets kunnen terugvinden? Als je niet weet hoe je een zoekmachine kunt maken kan je gratis beroep doen op die van google. En geloof me, een betere is er niet! Binnen je adsense account kan je deze gratis aanmaken.

  Zoals je misschien weet gebruikte ik deze zoekmachine ook op vele van mijn websites. En het is mijn persoonlijke ondervinding dat mijn berichten ook sneller geïndexeerd worden vanaf ik deze zoekmachine gebruik. Plaats de zoekmachine ook op een duidelijke plaats. Rechts vanonder gaat niemand zoeken, denk daar aub aan. Buiten de zoekfunctie moet je echt is gaan nadenken welke kleuren je wilt gebruiken. Ik zie soms super donkere websites waarvan mijn ogen na 15 min pijn doen, dat kan een echte traffic killer zijn. Mensen willen een goed gevoel hebben als ze op je website komen, de kleuren die je gebruikt spelen hier dus een overduidelijke rol in. Ga dus ook niet 15 kleuren mengen want dan kan je beter gaan schilderen dan websites maken. Denk na wat jij goed vind, welke structuur voor jou overzichtelijk is en stop niet met denken als je ontwerp klaar is. Denk steeds na over wat je nog aan de navigatie van je website zou kunnen verbeteren zodat men meer en meer leest en dus ook langer op je website blijft plakken. Het is van belang dat je een digitale ontmoetingsplaats ontwerpt waar mensen graag naartoe komen. Vergelijk het met een winkel, daar gaan ook meer mensen op afkomen en blijven plakken als het er gezellig is dan als daar niets te beleven valt.

  Wat heb je te vertellen?
  Een mooie plaats en navigatie is allemaal goed en wel maar als er niets te vinden is zal je ook snel je biezen pakken. Wat jij te vertellen hebt is het allerbelangrijkste op een website. Denk dus vooraf na wat je met de site wil doen en waarom jouw website betere inhoud kan hebben als je grootste concurrent! Je moet weten dat verkeer naar je website leiden een moeizaam proces is, je zal dus vele dagen en nachten moeten schrijven over een bepaald onderwerp. Is je onderwerp ruim genoeg en voel jij je vooral in staat om elke dag weer over dit onderwerp te gaan schrijven. Als je nog maar de minste negatieve gedachte hieromtrent hebt zou je het niet moeten doen. Het is geen tijdelijk project en terwijl je bezig bent is het haast onmogelijk om van onderwerp te switchen zonder al je opgebouwde bezoekers te verliezen. Ik heb deze fout zelf ook gemaakt en heb er op de moeilijke manier moeten achterkomen dat mijn oude gedachten me niet op een dagelijkse basis konden boeien. En dan zit je daar met een website dat niet echt voor jou is. Neem dus je tijd voor je zeker van je onderwerp bent want dit is heel belangrijk. Denk ook niet dat je alle onderwerpen kan bespreken, bezoekers komen naar je website omdat ze iets over een bepaald onderwerp willen bijleren.

  Als je u in niets specialiseert kan de bezoeker niet echt uitmaken wat je doet of waarom hij nog zou moeten terugkomen? Een website zou op een bepaalde niche moeten focussen en het zou daarin de beste moeten zijn wat op het internet te vinden is. Waarin kan jij de beste zijn en hoe kan je met jouw onderwerp mensen verderhelpen. Want daar gaat het allemaal om, een reden hebben waarom iedereen naar jou zou moeten toekomen. Als ik niets aan mensen zou kunnen bijdragen kan ik ook geen waarde creëeren. Mijn berichten zijn bedoeld om uw persoonlijke ontwikkeling te kunnen stimuleren, mocht ik hierin niet kunnen slagen kan ik ook geen waarde voor de lezer creëeren. Schrijf orginele teksten voor mensen en niet voor zoekmachines. Focus u niet alleen op hoogbetaalde keywords want dan ben je niet echt bezig met mensen te helpen en zullen je artikels er ook naar zijn. Het internet is voor mensen, de computers zijn slechts een hulpmiddel zodat we erop kunnen surfen. Wees ook orgineel en ga niemand anders zijn of haar artikels gaan stelen. Als je uniek bent zal je ook opgemerkt worden. Wat kan mij een artikel schelen dat je op 100 websites kan terugvinden of bevindingen die ik al 100 maal gehoord heb. Dat is niet interessant en geeft noch waarde aan het internet, noch aan je website. Orginaliteit is topprioriteit, zonder dat heeft het geen zin want dan heb je gewoon niet belangrijks te vertellen. Spreek uit je eigen ervaringen en niet uit die van een ander. Wat jij hebt geprobeerd of meegemaakt is voor de bezoeker veel interessanter. Daarom gaan ze ook naar jou blijven terugkomen. Omdat ze weten dat jij iets te vertellen hebt, niets cliché maar echte waardevolle informatie dat ook hun leven kan beïnvloeden.

  Geef bezoekers een plaats om te discussiëren:
  Ok, we zijn zover gekomen dat onze website begint te groeien. Maar ipv gewoon info te verstrekken kunnen we onze bezoekers aan het woord laten. Mensen lezen graag maar vertellen ook graag hoe zij over iets denken of hoe zij iets zouden doen. Geef ze die mogelijkheid dan ook. Dit kan met reacties op je inhoud op door een forum aan je website toe te voegen. Forums zijn imens populair en geven de bezoeker een kans om zijn mening te geven. In een forum kan men zelf onderwerpen aansnijden waardoor de website interactief zal worden. Het is wel de bedoeling dat je zelf aan de discussies zal deelnemen. Hoe meer je daar neerpent, hoe bekender je kan worden. Ga ervan uit om mensen echt te helpen. Als jij een oplossing voor hun problemen kan vormen zal men dit onthouden en regelmatig terugkomen. Wees oprecht en lieg de mensen nooit iets voor, het internet is al genoeg besmeurd met charlatans die ons vanalles willen doen geloven dat niet waar is.

  Nu hoor ik je al denken van: ,,Maar ik weet helemaal niet hoe ik een forum kan bouwen?". Dat is geen enkel probleem, forumsoftware is er in alle maten en prijzen. Van gratis varianten zoals phpbb en MyBB tot betaalde versies als Vbulletin en Xenforo wat ik hier ook zelf gebruik. Het wil niet altijd zeggen als je ervoor moet betalen dat het beter is al denk ik persoonlijk dat xenforo tegenwoordig de beste keuze is en dit voor allerhande toepassingen. De hulp die je van het Xenforo team en community krijgt is dan ook uitmunted en dat is voor mij toch een doorslaggevende factor. Ik heb vroeger altijd met phpbb gewerkt maar daar heb je één groot nadeel. Je moet veel in de broncode gaan om zaken aan te passen en dat doet niet iedereen graag. Voor de rest is dat zeker niet slecht en word het van alle forumsoftwaretoepassingen het meeste gebruikt. Waar het om draait is dat je iedereen een stem geeft en dat je die stem ook respecteert. Ze zullen het allemaal niet met je eens zijn en maar goed ook, het zou anders maar een saaie bedoeling worden. Spreek hier met je community en probeer al hun verlangens in te lossen. Het is zo belangrijk dat mensen hun eigen identiteit kunnen weergeven dat je niet voor mogelijk houdt wat een goed forum met je website kan doen.

  Wees niet schuw en ga wat rondneuzen:
  Als je iedereen naar je website wil laten komen zul je ze soms echt moeten gaan halen. Vele trouwe lezers zijn al jaren gehecht aan een bepaalde website, het is dan ook geen schande om daar eens van je te laten horen. Ga wel niet gewoon zitten spammen want daar kan niemand mee overweg maar probeer mensen ginder verder te helpen. Je kan dit doen door middel van guestblogging of ervoor opteren om lid te worden van een drukbezocht forum in je niche. Vertel mensen wat jij te bieden hebt zonder de huidige websitebeheerder te schaden. Je moet dus niet gaan zeggen:,, kom naar mijn website want daar is het veel beter dan hier!" Probeer de leden hun vragen op te lossen en ze zullen vaneigens naar je toestromen. Guestblogging wilt zeggen dat je artikels voor andere websites in je niche gaat schrijven. Hiervoor krijg je dan een link terug naar de jouwe. Als mensen op een andere site je artikels lezen kunnen ze dus meer van je te weten komen langs deze link. Hoewel je de andere websites aan goede content helpt zal jij vooral diegene zijn die hieraan kan winnen. Als bezoekers iets leuk vinden willen ze weten waar het vandaan komt, je kan er dus vanop aan dat je zo snel bezoekers kan binnenhalen. Maar schrijf dezelfde of zelfs betere content voor een ander dan op je eigen website. Dit is je gateway, mensen beoordelen het artikel en zullen ofwel doorlinken ofwel niet. Aan jou de keuze.

  Hoge aantallen vergt tijd, veel tijd
  Zonder hard te werken zullen er niet veel bezoekers naar je website komen. Je zal er niet slapend rijk van worden en de kans dat je zal slagen hangt helemaal van je inzet af. De meeste mensen beginnen een website en beoordelen 1 maand erachter al hoe goed of fout ze bezig zijn. Als hun website geen honderden bezoekers telt kappen ze ermee. Wat denk zo iemand? Dat je na één maand of een paar maanden duizenden bezoekers zal hebben? Tuurlijk niet, hoewel het proces traag verloopt komt er een tijd dat het in een stroomversnelling zal komen. Als het niet in de eerste maand is dat ze opgeven doet het andere deel het vaak voor ze deze periode kunnen inluiden. Hoelang de periode zal duren is moeilijk te zeggen. Bij de één gaat het wat sneller dan de ander maar het is vooral van belang dat je niet zal opgeven! Geef nooit op, hoe lang het ook duurt. Zit niet gewoon te wachten maar probeer te achterhalen wat er fout loopt. Elke dag weer zoekend naar wat je website nog beter zou kunnen maken is de echte key tot succes. Je zal tijden hebben waar het je wat moeilijker zal afgaan, ongetwijfeld, maar zet door tot je er geraakt. Zo kan jij tot die 1% websites behoren die elke dag weer massa's verkeer mogen verwerken. En massa's verkeer betekent ook massa's centen. Dus geef niet op want je droom om een grote website te ontwikkelen, eentje die ver boven de andere uitspringt is wel degelijk mogelijk. Alles hangt af van je wil tot slagen.