Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Verliefd op een collega en waarom dit helemaal niet verkeerd is!

Durf ervoor te gaan...

 1. sonja
  Elkeen van ons zal wel eens het advies gekregen hebben om nooit op een collega verliefd te worden. Allemaal snappen we het advies wel en waarschijnlijk is dit met de beste bedoelingen gegeven maar hoe kan je verliefdheid stoppen als je elke dag met deze persoon in aanraking komt? Hoe goed u ook uw emoties onder controle kunt houden, ik ken persoonlijk niemand die zijn verliefdheid al dan niet op een collega kan bedwingen. Verliefd zijn is dan ook iets speciaal, het geeft ons een bijna magisch gevoel waarbij elk uur dat verstrijkt ons verlangen naar die persoon groter zal worden. Het is dus absurd te denken dat we dit ontastbaar gevoel op enige wijze onder controle zouden kunnen houden. Maar dat wilt niet zeggen dat[​IMG] het een simpel gegeven is, zeker niet als het op de werkplaats opduikt. In ons privé leven doen we wat we willen maar op het werk zijn we aan een hoop regels gebonden om nog maar te zwijgen hoe die andere collega op je avances zal reageren. Misschien heeft ze een gelijkgestemd gevoel maar voor hetzelfde geld is dit bij je collega helemaal niet van toepassing. Een ding mag je echter nooit vergeten, wie iets in zijn of haar leven wilt bereiken moet het slagveld durven betreden. U kan winnen of verliezen maar wie niet geprobeerd heeft, heeft eigenlijk niet echt geleefd!

  Het idiotisme van dat het niet met een collega zou mogen!
  Veel magazines en blogs laten u graag geloven dat het niet acceptabel is om met een collega iets te beginnen. Daarbij geven ze je graag tips waarom dit alleen maar in je nadeel zou kunnen spelen. In principe hebben ze ergens wel een punt van dat het veel veiliger is om niets te ondernemen maar daarbij vergeten ze wel te vermelden dat dit de beste manier is om depressies en andere aandoeningen te gaan kweken. Het niet kunnen uitlaten van de eigen gevoelens is nefast voor uw hele welzijn waardoor u op den duur uw capaciteiten gaat verwaarlozen. Misschien is de kans niet groot dat het iets zal worden tussen jou en die speciale collega maar laat dat niet in de weg staan van het eens te proberen.

  U zal heel wat creatiever te werk moeten gaan maar uiteindelijk gaat u ook voor iets dat de rest van uw leven kan veranderen. Het is natuurlijk nooit uitgesloten dat het werk dit afkeurt, maar in het slechtste geval ga ik liever op zoek naar werk dan een collega te moeten laten staan waarvoor ik diepe gevoelens zou hebben. Het is niet de bedoeling dat we met opzet dates op het werk gaan zoeken maar verliefdheid op een collega kan je gewoonweg niet bedwingen. Laat dat nu net het exceptionele zijn waar verliefdheid voor staat.

  Ik wil resultaat bij die collega, maar hoe?
  Het makkelijkst van al is om gewoon direct te zijn maar laten we eerlijk zijn, heel romantisch is dat nu niet. Zeker als je een vrouw het hof wil maken zal je wat beters moeten verzinnen. Hoewel vrouwen zeggen dat romantiek niet altijd nodig is vraagt hun prinsessenhartje van kindsbeen af naar een prins op het witte paard. Niet dat je nou onmiddellijk een paard en kostuum moet gaan huren maar het kan alleszins geen kwaad om je romantische ziel eens op de proef te stellen. Wie resultaat wil zal dus inventief en zelfzeker moeten zijn maar dat kan moeilijk als een probleem ervaren worden als je besloten hebt om er deze keer echt voor te gaan. Iedereen heeft romantiek in zich en op momenten als deze heb je dat meer dan broodnodig.

  Vergeet niet dat de vrouwen en ook mannen van vandaag heel wat gewend zijn. Films, boeken, het internet en televisie geven ons bijna op een dagelijkse basis de perfecte vrouw of man weer. Om het hart van je collega te winnen zal een boeketje met wat pralines dus niet langer volstaan. Begin met kleine attenties en complimentjes en bouw elke dag een beetje verder aan hoe jouw toekomst er binnenkort zal uitzien. Hou het leuk en romantisch en geef zo jezelf de beste kans op slagen. Niemand houdt van opdringerige mensen dus het heeft geen zin om je collega te beginnen stalken.

  De uitkomst van je inspanningen:
  Het is niet omdat we veel inspanningen geleverd hebben dat we automatisch een positief resultaat bij die collega mogen verwachten. Liefde komt van twee kanten en kan je dus nooit dwingen. Eens je merkt dat je avances niet gewaardeerd worden moet je ook kunnen stoppen. Anders maak je het zowel voor jou als die collega niet langer leuk om te komen werken en zal er na verloop van tijd een verdistantiëringsgevoel ontstaan. Het spreekt voor zich dat je deze situatie maar beter kan vermijden wil je geen interne oorlog doen uitbreken. Een negatief resultaat wil trouwens niet zeggen dat er tussen jullie nooit meer iets kan gebeuren doch is het wijzer om hieruit je conclusies te trekken.

  Indien je liefde wel wordt beantwoord zal er een nieuw leven voor je beginnen. Een waarbij jullie mekaar niet langer als collega's zullen zien maar waarbij een nieuw ontsprongen liefde je hele leven zal veranderen. Laat de emotionele bagage van voorbije relaties voor wat ze is en denk terug hoe het was om als 18 jarige verliefd te zijn. Begin met een nieuwe lei en geef je nieuwe geliefde/collega de kans om haarzelf te ontplooien. Hou werk en privé zoveel mogelijk gescheiden maar ga ook niet staan liegen dat er tussen jullie helemaal niets is. Leef vanaf nu hoe je het al die maanden ervoor in gedachten had en laat niets meer tussen jullie komen. Niets met een collega beginnen, ben je gek?