Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Verliefd op iemand anders tijdens je relatie

Hoe ga je er mee om?

 1. bieke
  Hoe goed we ook van hart zijn en hoe integer onze bedoelingen ook zijn, iedereen kan wel eens verliefd worden. Meestal gebeurt dit wanneer je single bent doch is het zeker mogelijk dat je binnen een relatie op iemand anders verliefd kan worden. Dit betekent niet onmiddellijk dat iemand zijn huidige partner gaat bedriegen doch zet het een kier open naar eens iets anders. Veel mensen beweren dat je tijdens een relatie niet verliefd mag worden doch weet zowel u als ik dat je zoiets niet altijd in de hand hebt. Een plotse verschijning, een subtiele aanraking of een gering oogcontact kunnen soms al voldoende zijn om ons[​IMG] verliefdheidsgevoel aan te wakkeren. Eens vertrokken is er vaak geen weg meer terug. Vanaf dat moment zijn we verkocht aan de persoon in kwestie en kunnen we ons moeilijk nog op iets anders focussen. Er is wel een duidelijk verschil wanneer je binnen een relatie bent. In dat geval kan je niet zomaar je gang gaan, je moet namelijk met je huidige relatie rekening houden. Het moeilijkste van al is dat je zal moeten kiezen, ga je voor een nieuw avontuur of geef je de huidige relatie nog een kans wetende dat je daarmee wel je verliefdheid moet tegenwerken. Kan je moeilijk kiezen? Hieronder geef ik je graag raad wat je best in zo'n geval kan doen.

  Wees eerlijk tegen jezelf:
  Het feit dat je verliefd wordt op een andere vrouw geeft ofwel weer hoe speciaal die ene is of hoe slecht je huidige relatie er aan toe is. Neem wat tijd voor jezelf zodat je rustig kunt nadenken over wat je echt wilt. Laat je niet leiden door emoties maar probeer alles is op een rijtje te zetten. Is de verliefdheid van korte duur of denk je dat er meer aan de hand is? Denk je dat de gevoelens wederzijds zijn? Waar wil je echt binnen 5 jaar staan? Met welke vrouw wil jij nog voor het altaar staan?

  Allemaal vragen die de nodige visualisaties met zich mee zullen brengen. Luisteren naar ons hart is in deze situaties niet voor de hand liggend doch moet je verdergaan op wat je echt verlangt. Bij je huidige partner blijven denkend dat je zo de minste problemen zult hebben zal voor niemand echt een oplossing zijn. Soms moet je knopen durven doorhakken en dan moet je even kijken met wie jij je leven wilt doorbrengen. Indien dit verschilt met je eerder gemaakte keuze kan je beter eerlijk met jezelf zijn. Anders leg je toch gewoon een basis voor toekomstige problemen waar noch jij, noch je huidige partner gelukkig mee zal zijn.

  Durf je beslissing mee te delen:
  Voor jezelf beslissen dat je met iemand anders verder wilt is één ding, het aan je eigen gezin en familie vertellen is een ander. Het is meestal daar dat de meeste mensen het moeilijk mee hebben. Dat is uiteraard zeker te begrijpen, soms heb je er een jarenlange relatie opzitten en ineens ben jij diegene die er een eind aan zal maken. Je bekijkt jezelf als de boeman en weet nu al dat dit voor een fikse ruzie zal zorgen maar je hebt geen andere keuze. Maak jezelf geen sprookjes wijs, als je hart op een andere plaats ligt moet je het durven volgen of je zal een heel leven ongelukkig zijn.

  In ieder geval zal jouw beslissing voor de nodige controverse zorgen en zullen er altijd mensen zijn die naar jou met de vinger zullen wijzen. Nochtans kan niemand je iets kwalijk nemen, je gevoel heb je niet in de hand en je bent tenminste eerlijk genoeg om het op voorhand mee te delen. Zelfs al heb je uw huidige partner al bedrogen moet je hierover nog eerlijk zijn. Vroeg of laat komt hij of zij het toch te weten en dan word je pas als meelijwekkend persoon aanschouwd. Ben je zeker, vertel het dan vandaag nog, je doet er jezelf en je huidige partner alvast een groot plezier mee. Geen van jullie beiden moet namelijk nog energie steken in een relatie zonder toekomstperspectief.

  Een nieuwe start:
  Eens gekozen zul je een nieuwe start moeten maken. Het verleden neem je altijd een beetje mee maar denk er niet teveel over na. Je hebt een beslissing genomen en vanaf nu moet je er ook alles aan doen om je dromen te verwezenlijken. Als je de partner van je dromen gevonden hebt kan je er helemaal voor gaan. Maak niet dezelfde fouten als vorige keer maar ontplooi jullie verlangens ten volle. Want ook in deze relatie zul je moeilijke momenten tegenkomen, het zal niet allemaal van een leien dakje lopen.

  Laat deze kans alvast niet voorbijgaan, het is maar een paar keer in een mensenleven dat we iets echt uitzonderlijk mogen meemaken. Doe alle zaken die je tot nu toe uitgesteld hebt want het leven is hier en nu. Morgen kan het gedaan zijn en dan wil je niet nadenken over hoe het had kunnen zijn.