Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Versla je negatieve zelve

Doorbreek de spiraal van de negativiteit

 1. sonja
  Bij een dissociatieve identiteitsstoornis heeft een persoon te kampen met een opsplitsing van de eigen persoon in twee helften waarvan de ene soms niet weet wat de andere uitspookt. Hoewel dit niet zoveel voorkomt heeft elke persoon hier ergens wel mee te maken. We hebben namelijk allemaal een negatieve en positieve ik die elkeen hun eigen karakter en uitdrukkingen hebben. Wanneer we zenuwachtig of kwaad zijn zullen we helemaal anders reageren dan dat we juist te horen zouden krijgen dat we de lotto hebben gewonnen. Sommige mensen laten hun [​IMG]negatieve ik zo naar boven komen dat ze eigenlijk met hele jaren negatief hun dagen beleven. Het spreekt voor zich dat dit gedrag een negatieve indruk op al uw omstaanders geeft waardoor men al snel een oordeel over uw persoonlijkheid gaat vellen terwijl dit eigenlijk helemaal niet is wie jij bent! Noch jij, noch andere mensen zullen van dit gedrag enige positieve invloed kunnen ondervinden. Maar soms lijkt het dat we geen andere keuze hebben. Dat het leven ons dwingt om iemand anders te zijn. Een rol die we noodgedwongen moeten acteren en waarvan we weten dat het ons eigenlijk nooit iets zal bijbrengen. Maak uzelf niets wijs dat dit het enige is waarvoor u leven zou staan en verander vandaag nog naar je positieve zelve!

  Geloven in je capaciteiten:

  Een groot probleem met de meeste mensen is dat ze hun leven door teleurstellingen laten controleren. Keer op keer gaat het fout en dan denken ze maar dat ze tot niet veel in staat zijn. Als je dat werkelijk gelooft is het niet moeilijk om negatieve gevoelens over je eigen zelve te gaan verspreiden. De signalen die jij uitstuurt worden dan nog is door anderen opgevangen waardoor je er bijna zeker van bent dat iedereen jou als een irritante persoonlijkheid gaat ervaren. U zal dan ook wel begrijpen dat er met zo'n gedrag niet veel te rapen valt.

  Geloven dat je alles aankunt waar je je zinnen op gezet hebt zal je daarentegen wel wat rugsteun kunnen geven. Denk niet dat alles altijd positief zal verlopen want dat is niet zo maar met de nodige motivatie kan een doorsnee mens soms bergen verzetten. Kunnen is veelal geen probleem, willen daarentegen is een andere zaak. Nochtans hoeft u maar één beslissing in uw leven te nemen, dat u vanaf nu alles in de weegschaal durft te gooien waar u achter staat en ook alles zal doen om uw doelen te bereiken. Een heel simpele filosofie die op veel vlakken onze wereld dagelijks verandert. Bekijk niet alles over positief maar weet dat iedereen het in zich heeft om te bereiken wat hij of zij wilt.

  Praat met iedereen!

  We zijn als mens vaak de eerste om vooroordelen over anderen te hebben maar zijn zo weinig bereid om een luisterend oor te bieden aan de noden van anderen. Deze problematiek zorgt ervoor dat we ons meer en meer van mekaar gaan afscheiden en dat we meer en meer ons om de kleinste zaken gaan druk maken. We zijn maar zo sterk als de gebundelde krachten die we kunnen vormen. De mens op zich is geen eenzaat en is zeker niet gemaakt om een egocentrisch profiel voorop te stellen. Alleen op de wereld zijn is waarschijnlijk de vreselijkste nachtmerrie die we ons kunnen voorstellen doch stellen we ons veelal tegendraads op.

  Wees geen lid van deze groep mensen die enkel met zichzelf bezig zijn. Praat met iedereen en ik bedoel ook echt iedereen! Collega's, vrienden, vreemden, kennissen, voorbijgangers of wat dan ook, elke mens heeft zijn eigen verhaal en van elke mens kunnen we iets leren. Door te luisteren naar wat die levensverhalen van individuele mensen voor u kunnen betekenen houdt u niet voor mogelijk wat dit met uw leven kan doen. Wat hebt u te verliezen? Help elkander zodat jullie van mekaar kunnen leren en eerdere ervaringen kunnen delen.

  Hou er een gezonde levensstijl op na:

  Een gezonde evenwichtige voeding en regelmatige beweging is essentieel om uw lichaam in topconditie te houden. Je mag nog zo positief zijn als je wilt, wie niet beweegt en elke dag massa's calorieën naar binnen werkt zal zich nooit goed in zijn of haar vel kunnen voelen. Varieer zoveel mogelijk uw voeding en probeer vis, groenten en rijst regelmatig op het bord te toveren. Heb respect voor uw innerlijke zelf door alleen de beste voedingsmiddelen tot u te nemen.

  Hetzelfde geldt voor uw beweging. Mensen die weinig tot niet bewegen hebben veel vaker kwalen en aandoeningen dan mensen die wekelijks sporten. Probeer iets te zoeken dat u zint en wissel ook regelmatig is af. Joggen, fietsen, zwemmen, tennissen, voetballen en wandelen zijn maar enkele van de vele activiteiten die uw welzijn ten goede zullen komen. Op sporten staat trouwens geen leeftijd, maak u zelf dus niet wijs dat u daar veel te oud voor bent want ik ken mensen van boven de 80 die daar een andere boodschap onder verstaan. Wie zijn negatieve zelve wilt verslaan zal zelf de beslissing tot verandering moeten nemen. Doe het vandaag zodat u er onmiddellijk profijt uit kan halen.