Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Verzekeringen afsluiten doe je op deze manier...

Laat je niet rollen

 1. sonja
  Verzekeringen kunnen na een bepaalde gebeurtenis ons financieel leven ontastbaar laten. Wie verzekeringen wil afsluiten slaapt altijd een beetje geruster dan iemand die hier niet van wil weten. De verzekeringen die we aangaan hebben tot doel om ons leven tegen nakend onheil te beschermen zodat we buiten de shock van het moment verder geen leed zullen moeten dragen. Vaak weten mensen maar pas hoe belangrijk verzekeringen kunnen zijn wanneer ze onverzekerd met schade moeten achterblijven. Iedereen die meerderjarig is kan zich laten verzekeren en de concurrentie is zo groot dat je als leek soms niet goed weet waar te beginnen. Het is daarom dan ook heel belangrijk dat we ons wat verder in[​IMG] deze materie van de verzekeringen gaan verdiepen. Hoeveel mensen er soms gewoon niet klakkeloos iets tekenen om er vanaf te zijn is verbazingwekkend. Nochtans zijn verzekeringen niet heel moeilijk om te begrijpen. Buiten het verzekeringscontract hoef je enkel met je polis en de draagwijdte van de kosten rekening houden. Ook is het de laatste jaren meer en meer in om te gaan shoppen naar de beste en vooral goedkoopste verzekeringen. Natuurlijk ga je al jaren naar dezelfde makelaar maar daarom wil dat nog niet zeggen dat je bij hem altijd het best gediend zult zijn. Hoe langer je bij een verzekeraar blijft, hoe meer je hem op onvolmaaktheden zult moeten testen, want wie doet er nu zijn best voor iemand die sowieso elke keer terugkomt?

  Welke verzekeringen heb je echt nodig?
  Verzekeringen hebben we allemaal nodig, maar een hoeveelheid aan verzekeringen voor ongebruikte doeleinden tekenen zal u alleen maar veel geld kosten. Om die reden is het belangrijk dat we eerst en vooral gaan uitmaken wat we echt van verzekeringen nodig hebben. Dit kan je berekenen door het mogelijk risico dat hieraan verbonden is te gaan analyseren. Als je elk jaar een omnium verzekering voor je auto tekent, terwijl je maar elke 20 jaar een ongeluk maakt heeft u veel geld verloren en zal alleen het gevoel van absolute veiligheid u nog kunnen bekoren. Wanneer het nut van een verzekering of bijverzekering te klein is doet u er beter aan om dit geld dat u eraan spendeert te gaan beleggen. Negen kansen op tien zal u veel meer uit deze beleggingsstrategie kunnen halen dan een zoveelste onnodige verzekering te gaan afsluiten.

  Speel verzekeraars tegen mekaar uit:
  Bij elke verzekering die je afsluit moet je de markt der verzekeringen in beweging zetten. Loop zoveel mogelijk verzekeraars af in de hoop iemand goedkoper te vinden. Vraag overal een offerte met hun beste prijs en laat dit vervolgens aan je huidige makelaar zien. Een grote kans dat hij jou hetzelfde zal kunnen bieden, al zullen verzekeringsmaatschappijen er nooit zelf over beginnen. Bekijk wel dat je twee dezelfde producten vergelijkt want anders kom je weinig geloofwaardig over. Indien de polissen grosso modo overeenkomen is het geen schande om voor de goedkoopste te gaan. Het zou maar al te dom zijn om onze centen zomaar te gaan weggeven, wanneer we de winst kunnen gaan investeren.

  Neem de polis voor de ondertekening van uw verzekeringen mee naar huis!
  De hoeveelheid aan mensen die hun verzekeringspolis echt gelezen hebben is ontzettend laag. Elke maand, kwartaal of jaar geef je geld aan iets uit, dat je eigenlijk niet helemaal begrijpt. Geen wonder dat veel mensen in shock zijn wanneer ze van hun verzekeraar te horen krijgen dat hun recentste, meest negatieve gebeurtenis niet verzekerd is. Om dit te voorkomen kan u best op voorhand de verzekeringspolis mee naar huis nemen zodat u 100% weet voor wat u wel en niet verzekerd bent. Indien de strekking van jouw verzekeringen niet ver genoeg wijdt kan dit rampzalige gevolgen met zich meebrengen. Teken dus nooit op voorhand een verzekering, maar pluis al de kleine lettertjes uit zodat u geen euro teveel zal moeten dokken.

  Drijf uw makelaar tot het uiterste als het op uw verzekeringen aankomt:
  De dag van vandaag sluiten wij onze verzekeringen meestal bij een makelaar af. Deze makelaar is eigenlijk niet meer dan een tussenpersoon tussen u en de verzekeringsmaatschappij. Het is de taak van deze makelaar om de verzekerden blij te houden, zodat er maar een gering klantenverloop zal plaatsvinden. De makelaar die uw verzekeringen ter harte draagt, weet dan ook beter dan wie dan ook, dat tevreden klanten, toekomstige klanten blijven en laat dat nu net zijn wat deze contracten-schrijvers willen. Wees dus ook niet bang om ze op zijn minst jaarlijks met de vraag om nog goedkoper te gaan lastig te vallen. Elk jaar dat u de verzekering niet gebruikt hebt, is een winstjaar voor de vezekeringsmaatschappij dus het kan zeker geen kwaad om te gaan horen wat ze dit nieuwe jaar voor u willen betekenen. Laat uw makelaar voelen dat de prijs het enige probleem is en hij zal dit zeker met u eens willen bekijken. Verzekeringen afsluiten kan leuk zijn doch heeft het geen zin om ons onnodig te gaan verzekeren.