Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vind de job van je leven

Met deze tips vind je eindelijk de job die je altijd al wou

 1. sonja
  De job die iemand uitoefent zal een groot deel van zijn leven invullen. Het is dus belangrijk dat we een job gaan uitoefenen dat ons ligt, dat ons stimuleert, dat ons kan doen groeien. Want als we er is goed over nadenken zullen we gauw zien dat we soms meer of evenveel op de werkplaats zijn als thuis. Het verschil tussen een job die je graag doet en eentje waar je liever zover mogelijk van weg blijft kan dan ook cruciaal zijn in het verloop van je leven. Zoek daarom iets dat voor jou is, waar je jezelf kan inleven, dat werken niet meer werken is maar meer als een hobby kan aanzien worden. Werk je graag met mensen, zoek dan iets waar je een groot deel van je jobinhoud aan mensen kan spenderen. Ben je eerder het[​IMG] rustige type, zoek dan iets waar je alleen of in kleine groep kan aan werken. Het lijkt allemaal simpel maar toch gaat het merendeel in België en Nederland niet graag werken. Kan je je voorstellen hoe zoiets moet voelen? Van iedere dag maar weer met tegenzin te gaan werken. De gedachte alleen brengt bij mij een verschrikkelijk beeld op, daarom heb ik ook altijd een job gedaan die ik graag doe. Ik vind dit veel belangrijker dan het loon of andere voordelen. Als ik een job doe, zet ik er mij tenvolle achter en zo alleen kan je succes in je functie bereiken. Natuurlijk kijkt iedereen ook naar de centen maar laat dat zeker niet uw optimale motivator zijn. Je zal uiteindelijk begrijpen dat als je iets graag doet je er ook veel meer kan aan verdienen, zowel mentaal als financieel.

  Vinden wat je graag doet:

  Het belangrijkste van al is iets vinden wat we graag doen, iets waar we gepassioneerd over kunnen spreken en wat we niet gauw beu worden. Ik weet niet hoe het met jullie is maar als ik over iets gepassioneerd ben dan motiveert me het nog meer om er veel over op te zoeken. Boeken lezen, opzoekingen doen, meetings bijwonen is dan nooit met tegenzin maar geeft me zelfs nog meer energie om ervoor te gaan. Dit moet je voor jou ook vinden, als je het nog niet weet is het misschien handig om er pen en papier bij te nemen. Schrijf al je interesses op, dat het nu vissen, boeken lezen, schaken of snowboarden is maakt niet uit. Alleen zo kan je u een beeld maken wat je echt gaat boeien. Denk ook goed na of dit iets is waar je over gepassioneerd kunt blijven.

  Zoeken kan hard zijn maar het loont...

  Laten we duidelijk zijn, de zoektocht naar een geschikte job loopt niet altijd van een leien dakje. Het is niet gemakkelijk om de job van je leven te vinden maar wie blijft zoeken zal niet bedrogen uitkomen. Mocht je niet onmiddellijk het succes hebben van de geschikte baan voor jou te vinden kan je voorlopig eerst iets anders doen of wat gaan interimmen. Maar laat de honger naar een gepaste functie nooit stillen. Een mens kan hem maar echt tenvolle geven als je iets doet dat je graag doet. Wees zeker creatief, als bedrijven waar je voor wil werken niet onmiddellijk gepaste vacatures hebben kan je altijd spontaan solliciteren. Dit komt heel goed over en ze zullen je dan ook in een dossier bijhouden mocht er in de nabije toekomst een openstaande betrekking vrijkomen. Ik ken ook bedrijven die zo onder de indruk waren van een spontane sollicitatie dat ze de persoon toch hebben aangenomen. Dat is de kracht van passie, mensen voelen snel aan of je iets graag doet of niet. Als je over je passie spreekt zal je een bepaalde lichaamstaal vooropstellen, je zal er niet over kunnen zwijgen en je zal snel oplossingen vinden voor problemen die zich stellen. Stel je voor dat je elke dag met die passie kan gaan werken! Dit komt niet alleen jou ten goede, je collega's, je partner, je baas en je kinderen zullen er allemaal aan winnen. Wees dus niet te snel tevreden maar ga voor iets waar je jezelf ten volle voor kan inzetten.

  Leer van de beste in je vak!

  Wat je ook wilt doen, er zijn waarschijnlijk vele anderen die elke dag weer jouw droomfunctie uitoefenen. Leer van hun, observeer hoe zij wel aan die job zijn kunnen raken, welke zaken ze op een dagelijkse basis vooropstellen om de beste in hun vak te zijn. Van succesvolle mensen kan je heel veel leren, zij doen dit al jaren en weten dan ook precies hoe ze iets moeten aanpakken. Lees boeken, nieuws, vlugschriften over wat deze functie vooropstelt. Ga naar seminars en beurzen om de laatste trends hierin te volgen. Je mag misschien de job nog niet hebben maar je kan je ondertussen al aardig inwerken. Dit geeft weeral een boost aan je werkgever om je toch een kans te geven. Ook zal je op deze beurzen of seminars mensen tegenkomen die je meer kunnen vertellen over hoe je alles het best kunt aanpakken. Er zullen wel punten zijn waarin je tekortschiet, werk daar ontertussen aan. Neem dus geen afwachtende houding aan maar laat van je horen!

Recente Reviews

 1. jana
  jana
  4/5,
  Bedankt voor de leuke tips