Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vreemdgaan, de nieuwe mode?

Over de evolutie van het vreemdgaan

 1. sonja
  Vreemdgaan is niet meer weg te slaan in onze huidige samenleving. Meer en meer mensen kiezen het pad van de ontrouw omdat ze hun seksuele verlangens thuis niet kunnen of willen beleven. Een spijtige evolutie die volgens ons in vele gevallen kan voorkomen worden. Elke relatie is zo sterk als waaruit haar fundamenten zijn opgebouwd, probeer deze dan ook in stand te houden. Volgens relatietherapeut M. Gary Neuman zouden 1 op 3 mannen hun vrouw bedriegen en zullen ze het nooit te weten komen. Een verontrustende vaststelling die met enige voorzichtigheid waargenomen kan worden. Het is misschien wat kort door de bocht om te zeggen dat alleen maar mannen hun partner zouden bedriegen maar het doet je toch even nadenken over het feit dat echtelijk bedrog dagdagelijkse koek is. Wie denkt dat het gras aan de andere kant veel groener dan bij hem thuis is komt dikwijls bedrogen uit. Want aan vreemdgaan zijn wel wat nadelen verbonden, alles wat je opgebouwd hebt kan in één klap verdwijnen. Neem jij dat risico?

  Waarom gaat men vreemd?
  Meestal geeft de thuissituatie één van de twee partners op sommige gebieden onvoldoende of geheel geen voldoening meer. Omdat de zoveelste discussie over het onderwerp weeral op niets uitdraait zoeken ze hun toevlucht bij iemand met een luisterend oor. Iemand nieuw, iemand waarbij men zijn of haar hart kan luchten. Veel problemen bevinden zich in de slaapkamer, de kamer die in de beginjaren bij wijze van spreken misbruikt werd is tegenwoordig een saai niemendalletje geworden. De jaren hebben een routine opgestapeld, een vicieuze cirkel die nooit neigt te eindigen. Wie leeft er graag in zo'n leven? Niemand, als de spanning verdwenen is zal men zijn vertier op een ander gaan zoeken. Er zijn natuurlijk ook gewoon mensen die seksverslaafd zijn, personen die nooit genoeg krijgen. Maar dit is echter een aandoening die kan verholpen worden.

  Hoe herken je vreemdgaan?
  Hoewel veel mannen en vrouwen er alles aan zullen doen om hun ontrouw te verbergen vallen ze in de meeste gevallen vroeg of laat door de mand. We zijn allemaal mensen en mensen maken fouten. Bij ontrouw is het kleinste foutje genoeg om ontdekt te worden! Hieronder veelvoorkomend gedrag bij vreemdgaande mannen en vrouwen:
  *Hij of zij moet dikwijls weg, veel meer dan vroeger. Het werk, vrienden, familie, alle excuses zijn goed om thuis weg te raken: Ik sta in panne, weeral kilometers file, etc.
  *Hoewel zijn of haar gsm vroeger ongebruikt bleef krijgt hij of zij nu wel veel berichtjes die onmiddellijk gewist worden. Als je dan vraagt wie het was beginnen ze spontaan te liegen en/of te blozen.
  *Je partner staat opeens veel langer voor de spiegel, doet al eens een reukje aan en koopt veel nieuwe kleren. Zijn of haar persoonlijke hygiëne gaat razendsnel vooruit.
  *Vroeger werd er steeds om seks gezeurd maar tegenwoordig kan het hem of haar blijkbaar niet veel schelen.
  *De gsm en laptop zijn plots voozien van een paswoord en in de geschiedenis van de computer kan je nooit langer dan een dag terug gaan.
  En zo zijn er nog honderden voorbeelden op te noemen. Een persoon die vreemd gaat zal zeker opvallen, er zullen veel veranderingen plaatsvinden, aan jou om deze te herkennen.

  Kan je vreemdgaan vergeven?
  Vreemdgaan is niet zomaar eventjes iets dat je doet. Dit heeft ongetwijfeld consequenties, maar wat mogen deze dan wel zijn? Aan jou om te beslissen of je zo een gedrag kunt vergeven of niet. Wil je nog verder in deze relatie? En zo ja, onder welke voorwaarden. Jij alleen kan voor jezelf uitmaken of jullie nog een toekomst hebben of niet. Niemand kan jouw gevoel beter weergeven dan jezelf. Vergeving is zeker niet uitgesloten, jullie hebben een leven opgebouwd, dat is niet niks! Als je hem of haar vergeeft is het wel belangrijk dat jullie een goed gesprek hebben over wat er in de toekomst dringend moet veranderen. Wijs niet alleen met je vinger op de gedane zaken, die nemen toch geen keer. Daar kan niets meer aan veranderd worden. Zoek naar de oorzaak van dit gedrag, kan je dit niet als koppel; neem dan contact op met een relatietherapeut.