Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vriendelijkheid opbouwen kan ook uw populariteit verhogen

Leer de kunst van om met je lach dingen te bereiken

 1. sonja
  Met alle stress waar een mens de dag van vandaag mee te maken krijgt lijkt het soms wel haast onmogelijk om onze vriendelijkheid ten op zichte van anderen te uiten. Er is tegenwoordig zoveel waar we rekening mee moeten houden dat dit op den duur op ons gemoed zal beginnen werken. Toch is het zeker niet onmogelijk om zelfs in de meest benarde situaties onze vriendelijkheid hoog in het vaandel te gaan dragen. Soms denkt men verkeerdelijk dat een bepaalde functie of verantwoordelijkheid het niet langer toelaat om nog continu vriendelijk te zijn. Anderen wijzen dan weer de vinger naar hun gezin, familie of collega's welke volgens hun de eigen gemoedelijkheid zouden hebben aangetast. Het zijn deze verkeerde[​IMG] opvattingen dat het voor de rest van de bevolking dikwijls aartsmoeilijk maakt om nog met jou op een aangename manier te kunnen omgaan. Alleen wijzelf zijn verantwoordelijk voor de eigen gedragingen wat onze afkomst of eerdere ervaringen ook mogen zijn. Het is alleen als we deze negatieve gebeurtenissen als belangrijk beschouwen dat ze de rest van ons leven gaan controleren. Niet iedereen zal altijd vriendelijk tegen je zijn en niet iedereen vindt het belangrijk om over jouw gevoelens te praten maar dat wil niet zeggen dat we daarom blindelings de meute die deze betekenisloze woorden verspreiden moeten gaan volgen.

  Waarom zijn we onvriendelijk?

  Wie zichzelf niet kan uitstaan en daarenboven nog is niet van het leven kan genieten zal automatisch negatieve gedragingen gaan ontwikkelen. We moeten daarom niet altijd over alles positief in het leven zijn maar een realistische visie met wat droomperspectief is zeker geen overbodige luxe om je vriendelijkheid te gaan opbouwen. Zonder dat we van onszelf houden zullen we nooit oprecht vriendelijk kunnen zijn waardoor mensen ons terecht als schijnheilig zullen beschouwen. Vooraleer we ons gedrag op dat van anderen gaan beoordelen kijken we best zelf is eerst in de spiegel.

  Wat maakt er u toch zo ongelukkig in het leven dat het uw goedgunstigheid begint aan te tasten? Denken dat onvriendelijkheid een aangeboren eigenschap is zal uw omgang met mensen niet doen veranderen. De ene is al wat norser dan de andere maar geen enkele persoon heeft van nature uit kwaadheid in zich. Het zijn vaak psychische oorzaken die aan de grondslag van het probleem liggen. Onvolmaaktheden of een minderwaardigheidscomplex worden dan ook vaak als oorzaak aangeduid. Wat het ook is, doe er vandaag iets aan zodat u terug kan beginnen met leven waardoor anderen van uw goedhartigheid kunnen genieten.

  Praten, praten en nog is praten:

  Het zou u nog kunnen verwonderen hoeveel onbewuste representaties een mens maakt in de omgang met anderen. Een bepaalde gedraging, zegswijze of uitdrukking kan ons ineens een ander gedacht over een welbepaalde persoon laten vormen. Vaak komt dit helemaal niet overeen met hoe deze persoon in werkelijkheid is doch deinzen we er niet voor terug om een etiket op zijn persoonlijkheid te gaan kleven. Je kan maar echt mensen leren kennen als je ermee begint te praten. Iedereen heeft een eigen leven te vertellen en ieder van ons heeft al een bepaalde tijdspanne doorlopen.

  Wie geen moeite doet om met mensen over hun persoonlijke ontwikkeling te praten heeft ook niet het recht om erover te gaan oordelen. Niet dat je over mensen moet gaan oordelen maar ons denkbeeld zal na wat conversaties alleszins meer met de realiteit gaan stroken. Horen van en roddels verspreiden is makkelijk maar wat is er echt van aan? Wees oprecht en vraag het eerst aan de persoon zelf en wanneer je na al je pogingen om deze te hervormen nog steeds faalt is er inderdaad misschien wat meer aan de hand. Door veel met mensen te spreken zal ook jouw vriendelijkheid nieuwe toppen gaan bereiken omdat we ineens een reëel beeld krijgen over wat deze persoon nu echt in het leven stuurt.

  Help waar nodig:

  Overal valt er wel iets te doen. Wanneer mensen vragen om te helpen zou jij als eerste je vinger mogen opsteken. Zelfs wanneer ze het niet vragen kan je spontaan je hulp aanbieden. Een behulpzaam persoon is overal graag gezien en zal tevens zelf ondersteund worden wanneer hij of zij het nodig heeft. Het moet niet altijd iets spectaculairs zijn, soms kan het dragen van boodschappen of eens iemand met het huishouden helpen een klein wonder doen verrichten.

  Begrijp dat iedereen wel eens roddelt:

  Iedereen roddelt wel eens. Niet altijd met slechte bedoelingen maar van nature uit zijn we erg nieuwsgierig in het doen en laten van de mensen rondom ons heen. Je hoort wel eens zeggen of je ziet wel eens op facebook verschijnen dat mensen schijnheilig zijn omdat ze weer eens geroddeld hebben maar eigenlijk zijn we daar allen schuldig aan! Begrijpen dat mensen roddelen zal je heel wat last in het leven kunnen besparen. Praten over anderen ligt nu éénmaal in onze natuur en hoewel dit niet altijd met slechte intenties bedoeld is kan u er maar beter van op aan dat de meeste mensen dit als schandelijk ervaren.

  Vergeet die complimentjes niet:

  We worden veel te weinig gecomplimenteerd! Een schouderklopje of gewoon is zeggen dat je goed bezig bent kan miraculeuze veranderingen met zich meebrengen. Waarom laten we enkel van ons horen als er iets slecht gebeurt. Oprechte complimenten geeft de mensen rondom jou een goed gevoel waardoor er spontaan een glimlach op hun gezicht gevormd zal worden. Hierdoor wordt endorfine in de hersenen vrijgegeven welke ons een gevoel van geluk zal voortbrengen. Lachen maakt u dus inderdaad gelukkiger en hoe meer je de mensen rondom jou doet lachen hoe meer je er zelf de vruchten van zal kunnen plukken.

  Wees dankbaar:

  Wat deze nieuwe maatschappij ons onvoldoende leert is het gevoel van dankbaar te zijn voor wat we hebben. Als we nog maar 100 jaar terugkeren leven de armsten van vandaag als de koningen van weleer. Toch slagen we er keer op keer in om onze negatieve ervaringen de bovenhand te laten krijgen. Toon dankbaarheid voor wat je hebt en denk niet altijd dat een ander zoveel gelukkiger is. De gelukkigste mensen zijn niet diegene die veel geld, bedrijven of roem bezitten maar zijn dikwijls alledaagse mensen die gewoon weten dat hun korte bestaan hier op aarde een geschenk op zich is en al keert de wind eens in hun nadeel zal het hun niet beletten om de zon erdoor te blijven zien.