Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vrienden of een relatie?

Wat verkiest u?

 1. sonja
  Hoewel de meeste liefdesrelaties niet uit vriendschappen ontstaan zijn, is er toch een grote kans, dat u voor één van uw vrienden net dat beetje meer zult beginnen voelen. Maar hoe gaan we hiermee om? We zijn tenslotte al lange tijd vrienden dus eenvoudig zal het zeker niet zijn. En wat met onze vriendschap als de relatie dreigt te mislukken? Allemaal vragen die normaliter door je hoofd beginnen te spoken als je verliefd wordt op één van je vrienden. Een relatie beginnen brengt namelijk heel wat met zich mee. Buiten het vriendschappelijke omgaan met elkaar zullen jullie vanaf nu veel intiemer worden. Dit kan zowel positief als negatief ervaren worden en er bestaat dus ook een kans dat deze nieuwe verliefdheid snel voorbij kan zijn. Eveneens zullen we met de mogelijkheid dat de liefde niet wederzijds is rekening moeten houden. Je zou er voor minder van uitgaan dat een relatie tussen vrienden niet onmiddellijk simpel te noemen is. Daar jullie ooit vrienden geworden zijn betekent namelijk dat jullie gezamenlijke interesses delen, wat op zich een mooie basis, voor een liefdesrelatie kan vormen. Dus je bent verliefd op een vriend of vriendin, hoe pakken we dit het beste aan?

  Ben je echt verliefd of weet je het niet zeker?
  Veel omgaan met dezelfde mensen kan zekere emoties met zich meebrengen. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat je na verloop van tijd iemand aantrekkelijk gaat vinden. Maar wat betekent die aantrekkelijkheid voor jou? Is ze enkel fysiek of zijn er ook gevoelens mee gemoeid? Als enkel het lichamelijke je aantrekt is het zeker niet aan te raden om je vriendschap hiervoor op het spel te zetten. Indien je stapelverliefd bent is dat iets helemaal anders. In dat geval kan je bijna niet anders dan je gevoelens kenbaar te maken, maar wat als we niet zeker zijn? Verliefd zijn is namelijk geen exacte wetenschap en wat indien de liefde snel bekoeld is?

  Verliefd zijn geeft ons een gevoel van meer te willen in ons leven. Dat we niet enkel tevreden zijn met onze huidige gang van zaken maar dat we graag ons leven met een tweede persoon willen delen. Bij een beginnende verliefdheid weet je nooit op voorhand dat dit de ware zal zijn, doch zal je het ook nooit weten als je niets onderneemt. Kom ervoor uit als je gevoelens hebt, want anders kan je dit soms, achteraf je heel leven beklagen. Lukt het niet dan lukt het niet maar dan heb je tenminste geprobeerd!

  Hoe vertellen?
  Als je eenmaal zeker bent dat je hem of haar ziet zitten zit er niets anders op dan het ook te gaan vertellen. Op dit punt worden de meeste mensen zenuwachtig, maar dat is voor niets nodig. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Een nee heb je al, een ja kan je krijgen. Dit betekent natuurlijk niet dat je het verkeerdelijk moet gaan aanpakken. Probeer in elk geval met hem of haar alleen te zijn en dit op een niet zo stressvol moment. In tijden van stress durven we nogal is impulsieve gedragingen te vertonen, waardoor een eerlijk antwoord op je vraag wel is kan uitblijven. Het best van al regel je een onderonsje onder elkaar, waar jullie in alle rust, over je gevoelens kunnen praten. Wees ook compleet eerlijk en stel je open naar de ander toe. Alleen op die manier maak je kans op een oprechte respons.

  Wees niet anders dan anders:
  Indien jullie gevoel wederzijds is zal er hoogstwaarschijnlijk een relatie uit voortvloeien. Dit betekent niet dat jullie zich anders dan normaal zouden moeten gaan gedragen. Jullie zijn nog steeds heel goede vrienden en zolang je dat in stand kan houden heeft je relatie een goede kans op slagen. Breng dit ook over op jullie andere vrienden zodat er voor hun ook niet al teveel veranderd. Zolang iedereen kan doen wat er voorheen gedaan werd, zullen er bij niemand binnen jullie vriendenkring, frustraties ontstaan. Dit is natuurlijk wel anders als er nog een andere persoon op jouw nieuwe geliefde verliefd was, maar daar kan je toch weinig aan veranderen. Blijven wie je bent is waarschijnlijk in elk opzicht het beste advies dat gegeven kan worden.

  Hou andere vriendschappen overeind:
  Mensen die een relatie met een eerdere vriend of vriendin beginnen durven nogal eens de rest van de wereld links te laten liggen. Hoewel dit in de beginperiode meer dan te begrijpen is, moet je toch goed oppassen, dat je niet alle resterende vrienden verliest. Als het morgen gedaan is met je nieuwe geliefde zul je hen nodig hebben om je terug op te beuren. Ook is er geen enkele geschreven wet die verbiedt dat je buiten je relatie nog andere kringen hebt. Met je partner kun je over veel praten maar niet altijd over alles. Een goede vriend of vriendin zal je dus tijdens moeilijke momenten meer dan nodig ervaren!