Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vriendschap, wat is belangrijker dan vrienden?

Vriendschap gaat verder...

 1. anneke
  Vriendschap is een ruim begrip dat tegenwoordig minder lijkt te betekenen dan het ooit was. Maar dat hoeft helemaal niet zo te gaan! Vriendschap is belangrijk en creëert een unieke relatie tussen mensen., want echte vrienden doen veel voor elkaar. Men zegt niet voor niets, in nood kent men zijn vrienden... Het is leuk om vrienden te hebben, wetende dat er altijd iemand is, waar je terecht kan. Want met een vriend kan je praten over alles, met een vriend kan je sporten, met een vriend kan je uitgaan, met een vriend heb je een band... Sommige vrienden heb je voor het leven, anderen komen en gaan. Zoals alles in het leven kom je dit alleen in de praktijk te weten.

  Hoe maak je vrienden?
  De ene mens is wat socialer dan de andere. Sociale Jan zal dan ook sneller vrienden maken dan minder-sociale Piet. Maar goed dat asociaal gedrag geen ziekte is, want om sociaal te worden hoef je helemaal geen medicijnen te nemen. Een omschakeling in je denken is wel van belang. Want wie is er graag eenzaam zonder vrienden? Juist ja, niemand! Aan jou om hierin verandering te brengen. Zoek mensen waarmee je het goed kan vinden: begin spontaan een babbeltje, ga sporten in groepsverband, word lid van een club, enz. Met thuis te blijven zal je niet veel vrienden maken. Maak de verandering nu en zoek voor jezelf wat nieuwe vrienden.

  Vrienden behouden:
  Je bent uit je schelp gekropen en hebt wat nieuwe vrienden gemaakt. Maak jezelf niets wijs..., vriendschap gebeurt niet van vandaag op morgen. Je nieuwe vrienden blijven echter nog steeds een beetje vreemd voor jou en bij hun zal dat niet veel verschillen. Hiervoor is er tijd nodig waardoor je alles beter rustig laat verlopen. Zoals bij elke relatie kom je er wel uit of jullie bijeen horen of niet. Tenzij op uitnodiging ga je de eerste dag niet mee naar het huis van je nieuwe vriend. Vraag hem niet om geld te lenen of dat hij voor jou dat lastig telefoontje naar je vrouw wilt voeren. Anders loop je kans dat de vriendschap snel voorbij zal zijn.

  Vriendschap verdien je:
  Nieuwe vriendschap moet je verdienen. Het is niet zomaar iets dat je kunt kopen. Echte vriendschap is gebaseerd op vertrouwen en respect. Probeer dit dan ook niet te beschadigen. Vriendschap gebeurt in twee richtingen dus laat niet alles voor jou opknappen om achteraf niets terug te doen. Wees daar als je vriend je nodig heeft ,want hij of zij moet weten dat er steeds een luisterend oor beschikbaar is. Verwacht niets terug omdat jij iets gegeven hebt. Anders ga je gewoon naar een winkel en heb je waar voor je geld! Laat natuurlijk ook niet van je profiteren, want iemand die alleen maar wilt krijgen is je vriendschap niet waard. Beperk je vriendenkring: met 751 mensen kan je geen constante aan contact onderhouden. Van een vijftal echte vrienden kan je meer voldoening krijgen.

  Vriendschap op het internet:
  Facebook, twitter, Pinterest..., wie heeft er nog niet van gehoord? Tenzij je op een andere planeet woont of de laatste 10 jaar was opgesloten in een kerker zal tenminste één van deze namen bij jou een belletje doen rinkelen. Het internet is uniek en zeer groot. Je staat in verbinding met de hele planeet. Hiermee kan je dan ook binnen de kortste keren tientallen vrienden ontmoeten. Een heel leuk maar ook gevaarlijk medium. Let hiermee op! Niet iedereen heeft goede bedoelingen waardoor het niet slim is om zomaar overal je info achter te laten. Deel alleen vertrouwelijke info met mensen die je in het dagelijkse leven werkelijk kent. Hopelijk heb ik je wat op weg geholpen. Het is aan jou om je vriendenkring naar behoren op te bouwen en te onderhouden! Veel succes!