Google+
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vrouwen begrijpen, kan u het ook?

Hoe zitten vrouwen nu precies in elkaar?

 1. sonja
  Het onderwerp waar de meeste mannen hun hele leven mee kampen is dat ze maar geen vat krijgen hoe een vrouw nu echt denkt. Vrouwen zijn dan ook heel aparte wezens die elk hun eigen behoeften en vooruitzichten hebben. Het is dan ook heel wat gecompliceerder om een vrouw te begrijpen dan om een man te verstaan. Een man gaat op zijn doel af en zal door zijn instinct een bepaalde vrouw selecteren. Vrouwen daarentegen zijn veel meer gevoelsmatig waardoor elke kleine verandering hun hele denken over een man plotsklaps kan laten veranderen. Vele grote denkers hebben[​IMG]dan ook de zoektocht naar hoe een vrouw in mekaar zit opgegeven. Einstein en Stephen Hawking hebben vele raadsels opgelost maar toch kon geen één van beiden het mysterie van hoe een vrouw in mekaar zit oplossen. Ik ga hier niet zitten verkondigen dat ik de exacte wetenschap van de vrouw ontdekt heb maar toch zijn er bepaalde kenmerken die ons een beeld kunnen scheppen van hoe een vrouw te werk gaat. Door ons daar voor open te stellen kan er dan ook een nieuwe wereld voor u opengaan. Eigenlijk moeten we leren om niet altijd als een man te denken want daar gaat het meestal fout.

  Ga op onderzoek uit:
  Om een vrouw te kunnen begrijpen zal je veel moeten leren, het zal geen snelle cursus worden maar u zal zich op alle vlakken moeten inspannen. Dit betekent weliswaar dat we de vrouw in haar geheel zullen moeten onderzoeken. De beste manier om dit te kunnen verwezenlijken is door veel met vrouwen om te gaan. Zie hoe ze praten, denken en doen. Dit hoeft daarom niet perse met onbekenden te zijn. Uw zussen, schoonzussen, moeder, tantes enz. kunnen daar ook gerust voor in aanmerking komen. U zal snel merken dat bepaalde karakteristieken bij bijna alle vrouwen terugkomen.

  Vraag hun hoe het nu echt met hun zit, hoe een vrouw nu echt in mekaar zit. Omdat een vrouw niet graag haar geheimen prijs geeft zal u zich dermate moeten inspannen. Het is niet makkelijk maar door simpelweg veel met vrouwen om te gaan kan uw denkwereld over hen snel veranderen. Ze zullen het u niet altijd per direct vertellen maar u hoeft maar uw ogen en oren open te houden om de nodige kennis te kunnen vergaren.

  Probeer eens in hun plaats te denken:
  Vaak begrijpen mannen de vrouwen niet omdat ze gewoonweg de moeite niet doen om het standpunt van een vrouw te begrijpen. We zien eerst naar onze eigen behoeften alvorens we die van een vrouw eventueel in aanmerking laten komen. U zal ook begrijpen dat deze manier niet veel vruchten zal afwerpen. Hoewel we in een moderne maatschappij leven wordt de vrouw in het algemeen nog net ietsje minder als een man beschouwd. Hierdoor zullen ze bv. minder verdienen of zullen ze het veel moeilijker hebben om het nodige respect te kunnen afdwingen.

  Vaak denkt een man ook maar aan één ding terwijl een vrouw meer naar tederheid snakt. Verschillende denkpatronen zullen dan ook botsen. Het is dan ook niet voor niets dat meer dan de helft van de huwelijken gedoemd zijn om binnen afzienbare tijd de scheiding aan te vragen. Veel van die scheidingen zouden door enig begrip op te brengen dikwijls vermeden kunnen worden. Denk dus ook eerst is hoe zij het wilt alvorens je eigen verlangens op haar uit te werken.

  Kom niet altijd onmiddellijk met een oplossing:
  Vrouwen willen soms gewoon eens hun verhaal vertellen. Hoewel dit dikwijls inhoudt dat ze hun problemen met je willen delen betekent dit niet dat ze je altijd om een oplossing smeken. Omdat wij mannen instinctief graag problemen oplossen zal dit bij een vrouw niet altijd hetzelfde gevolg hebben. Soms moet je gewoon is kunnen luisteren zonder je mond open te doen. Voor een vrouw kan het is deugd doen dat er iemand is waartegen ze alles kunnen vertellen. Door aandachtig te luisteren kan u vaak meer doen dan ze proberen te helpen.

  Versta haar visie op het leven:
  Vrouwen hebben over het algemeen een andere visie op het leven dan mannen. Waar bij de meeste vrouwen het gezin, communicatie, een veilig gevoel en de familie centraal staat zullen mannen eerder voor een carrière gaan. Daardoor kunnen er dikwijls discussies ontstaan die gemakkelijk vermeden kunnen worden. Als voor haar een gezin hebben een gelukkig leven inhoudt kan jij er toch wel wat tijd voor vrij maken om haar droom ook te laten uitkomen. De simpelste zaken zijn soms van het grootste belang en het zijn meestal deze die we links laten liggen.

  Emoties, emoties en emoties!
  Een vrouw zal veel sneller haar emoties tonen dan dit bij mannen het geval zal zijn. Vaak wimpelen we dit af met: ,,waar maak jij je druk om?" maar dit zal alleen als olie op het vuur escaleren. Door het vrouwelijke hormoon oestrogeen reageert een vrouw helemaal anders op bepaalde gebeurtenissen. Hiervoor begrip opbrengen kan dan ook een wereld van verschil uitmaken. Waarom is het toch zo moeilijk om begripvol te zijn? Ok, het zijn niet altijd wereldproblemen maar voor de vrouw in kwestie is dit dikwijls wel van groot belang. Als we van tijd tot tijd ons ego aan de kant zouden kunnen schuiven en meer als een vrouw gaan denken zal u ook veel betere relaties met vrouwen kunnen onderhouden.